“babaaamm” .., “-aman oðlum, koca köyde bir seni kucakladý devlet, okuluna dikkat et! , öðretmenleriyin sözünden çýkma! güp-güzel okuluna git-gel! , göreyim seni! sýký çalýþ! birinci ol, görüyorsun iþte rençberin halini önünde baþka fýrsat yok! , kurtul! !” dedi!” ..? “-daha ben sana ne diyeyim dedeyin tarlalarý bizi ancak idare ediyor yarýn halalarýn beldi miydi, bana kalaný da siz, dörde böleceksiniz ! köyün tarlalarý böyüyecek deðil ki dedeyin tarlasýndan kaç dönüm düþecek seninkilere var sen hesapla gerisini ona göre çocuklarýna ne verebileceksin benim daha ötesine aklým kýt erer dök-düþün” ..
“-kurtul! senin kurtulman demek, geride kalanlarýyýn, kardeþleriyin biraz soluk almasý demek, onlarýn, onlarýn deðilise bile onlardan sonra gelenlerin çýkýþ yolu demek, yüzümüzün aðarmasý demek..
iki ðün sonura evermeye kalksam ne yüzle kýz isteyceðiz konu-komþudan amma tahsil gibi var mý herkes eliyle getirir ana kýzýný oku da þiþineyin kaz gibi Allah mahçup etmesin gayri ele-güne …
yok, olmadý mý? aðalarda sürü çok ömür boyu didin dur davar peþinde el kapýlarýna kul ol! iþin yoksa benden beter, sonra babam demedi deme, fýrsat bu fýrsat sonra kaçan balýk büyük olur “el yutar, sen yutkunursun”, dünyanýn ahvali bu! ” ooof! ! off! kahrolsun yokluk! okuduk, naçar okuduk okuduk da ne oldu…”
… “-birde varsa her zaman tembih ederdi “hiç bir hizmet için el kapýsýna gitmeyin ama kapnýza geleni de asla geri çevirmeyin olur ki baþka bir umut edecek yeri yoktur..” .. “umut etme, ama umut ol, kapýna gelene takkeliyi baban yaðlýklýyý anan belle” .. “olur ya sen hizmet görmezsen anan-baban da hizmete muhtaç olabilir dilenciye verme ama dilenmeyi meslek edinir.”
Sosyal Medyada Paylaşın:
İbrahim Çelikli. Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.