Bilmeden yapılan hata yanlışlıktır, bilerek yapılan hata ise ihanettir. b. brecht
SüRGüNn DaDaŞş
SüRGüNn DaDaŞş

ALLAH İÇİN SEV..!!!

Yorum

ALLAH İÇİN SEV..!!!

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

611

Okunma

ALLAH İÇİN SEV..!!!

Sevme duygusu, bir kimseye veya birşeye muhabbet besleme hissidir
Sevgi, insanlarda doğuştan bulunan bir duygudur Sevgi, topluma huzuru ve kardeşliği getiren birleştirici bir unsurdur Kur’an, kalplerin sevgi ile birleşmesine önem verir Mü’minin gönlü sevgi ile doludur Kin ve düşmanlık kâfirlerin özelliklerindendir Allah Teâlâ iman edenlerin kalplerini sevgi ile birleştirmiş, onları bu sevgi ve bağlılıkla güçlendirmiştir Cenab-ı Hakk şöyle buyuruyor:

"Ve kalplerinin arasını sevgi ile birleştirdi Yoksa yeryüzünde ne varsa hepsini harcasaydın, yine onların kalplerini birleştiremezdin Fakat Allah , onların arasını sevgi ile birleştirdi" (el-Enfal, 8/63)

İnsan için en büyük mutluluk, Allah sevgisine ulaşmaktır Allah Teâlâ, zâlimleri, fesatçıları, kâfirleri, israfçıları, haddi aşanları, kibirlenip böbürlenenleri sevmez Buna karşılık takvâ sahiplerini, tevbe edenleri, sabredenleri, ihsan sahiplerini, adâletle iş görenleri, ibadetlerini yapanları, tevekkül edenleri sever

Teâlâ; (Rasûlüm) de ki eğer siz Allah’ı seviyorsanız hemen bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın"
(Alû İmran, 3/31)

buyurmuş ve Allah sevgisine ancak O’nun emirlerine uymak, Peygamberi’nin yolundan gitmekle ulaşılabileceğini haber vermiştir

Müslümanın görevi, sevgisini iyiye, güzele ve meşrû olana yöneltmektir Sevdiğini Allah için sevmeli, sevmediğini de yine için sevmemelidir Allah ’ın sevdiklerini sırf Allah rızası için sevmek, sevmediklerinden yine O’nun rızasını umarak kaçınmak gerekir

Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: Âllah Teâlâ kıyamet gününde
"Benim için birbirlerini sevenler nerede? Onları gölgemden başka
gölge bulunmayan bir günde Arşın gölgesinde gölgelendireceğim"
buyurur (Müslim Birr ve Sıla, 161)

"Bir kimse din kardeşini severse, sevdiğini o kişiye söylesin "
(Riyazü’s-Salihîn, I, 413)

Hz Ömer’in oğlu Abdullah (ra) şöyle demiştir: "Allah için sev, için buğzet, Allah için dost ol ve yine O’nun için düşman ol Çünkü Allah’ın dostluğuna ancak bu şekilde erişilir" (Y Kandehlevî, Hadislerle Müslümanlık, III, 1123)

Şu halde müslüman, her şeye ve herkese karşı, her türlü çıkar düşüncesinden uzak, sırf Allah rızası için, samimi bir sevgi beslemelidir

İnsan ruhunu olgunlaştıran manevî gıdalardan biri olan sevgi, özellikle çocuklardan esirgenmez Çocuk ruhunda her türlü iyiliği filizlendirecek olan şey sevgidir Sevgiden mahrum olarak yetişen çocuklar katı yürekli ve zalim olmaya daha yatkındırlar Bu mahrumiyet onların ruhunu kesinlikle olumsuz yönde etkiler.

ALINTIDIR

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Allah için sev..!!! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Allah için sev..!!! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ALLAH İÇİN SEV..!!! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
16.6.2012 14:42:56
Beğeni:
0
Okunma:
611
Yorum:
0
BEĞENENLER
POPÜLER YAZILARI
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL