Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. william shakespeare
BAYKANLI
BAYKANLI

TELEFONUN KABLOSU KISA

Yorum

TELEFONUN KABLOSU KISA

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

939

Okunma

TELEFONUN KABLOSU KISA

Mİsafirlikte olduğum bir zamanda sık sık vakitsiz olduğu gibi yine vakitsizce çaldı telefonum.
Saat gecenin 23’ü. Utana sıkıla, eğile_büzüşerek yüksek müsade dileyerek yan odaya geçiyorum.
Arayan bir haftadır tanıştığım Şaban dayı.
Oğlunun mahkeme işleriyle uğraşıyorum.
Ardımdan odaya giren kaynanamla birlikte; ’’bu konuda aramış olması gerekir’’ diyerek telefonu açıyorum.
’’ Ne yaptın oğlum’’ deyip henüz cevabımı almadan ’’ben ev telefonuyla arıyorum bana ev numarasını versene seni arayayım’’ deyiverdi.
Kaynanamdan müsade istemeden anlayıvermiş olmalı ki bana evin numarasını söylüyor. Ben de dayıya misafirlikte olduğumu, verdiğim numaranın benim olmadığını söyleyerek verdim numarayı.
Cep telefondaki arama biter bitmez misafirlikteki telefon çalıverdi.
’’Alo Aykut oğlum özür dilerim’’
_Estağfurullah özür dilenecek bir şey yok dayı.
’’Yok yok oğlum sen beni aradığında evde misafir vardı senle rahat konuşamadım.
-Önemli değil dayı ben de yarına bıraktım. Yanına gelecektim. Anladım rahat konuşamadığını. Ben de rahat değilim ondan bunu düşündüm.
Dayı heyecandan kendini unutmuş olmalı ki;
’’Önemli değil oğlum çık dışarda konuşalım.’’
-Dayı odadan dışarı çıkamam. Telefon kablosu yetişmez. Hem gürültüden ev rahatsız olur.
’’Olsun oğlum dışarı çık sokağa kimse rahatsız olmaz’’ deyivermez mi.
Ardından misafirliğin de adabını bozan bir kahkaha, hıçkırık, öksürük ve envai türden tufan.
Elimde ahizesini sıktığım telefon ve kelimeleri cümlelerle bağlayamadığım Şaban dayının sesi.
’’Herşeyi sana bıraktım.’’
’’Sen en doğrusunu bulursun.’’
’’Karar’’
’’Aklın’’
’’Oğlum’’
...........
Ondan sonra ne dedıyse evet dedim çaresizce; bakalım sonraya ne çıkacak.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Telefonun kablosu kısa Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Telefonun kablosu kısa yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TELEFONUN KABLOSU KISA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
2.2.2008 00:34:58
Beğeni:
0
Okunma:
939
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL