Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
frezya...
frezya...
@frezya---

Yarım Ağız

12 Mayıs 2012 Cumartesi
Yorum

Yarım Ağız

9

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1396

Okunma

Okuduğunuz yazı 12.5.2012 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.

Yarım Ağız






Ayağıyla ayakkabısının arasında kocaman bir taş rahatsızlığı veren küçük çakıl taşını çıkarmak için durdu. Güneş cılız bir gülümseme ile sağında solunda duran bulutları süzüyordu. Başını kaldırıp gözünü kısarak baktı göğe... Ne zaman göğe baksa kuş olup uçası gelirdi veya yağmur olup yağası toprağın ruhuna...

Bir sigara çıkardı. “Kadim dostum” dedi, sonra acı acı güldü…Kimi sevsem canıma kastediyor diye düşündü.

Kibriti çaktı sigarasını yakamadan rüzgar söndürdü. Bir daha çaktı, bir daha üfledi rüzgar.

“Kahretsin” dedi. Annesinin sesi çınladı kulaklarında “Hiçbir zaman lanet okuma oğlum, döner seni vurur”

Üçüncü seferde yakmayı başardı kadim dostunu. Kibrit çöpünü öfkeyle fırlattı. Rüzgara mı öfkelenmişti, çakıl taşına mı, annesine mi bilemedi.

Son zamanlarda duygularının sahibini kestiremiyordu. Niye sevindiğini, niye üzüldüğünü, niye kızdığını…niye, neden, kime, önemsizdi hepsi.

Sigaranın yarısını içti, yarısını söndürüp attı. İliklerine kadar işlemiş yarım kalmışlık duygusu ona bu alışkanlığı kazandırmıştı. Ne bir sigarayı, ne bir bardak çayı, ne de tabağındaki yemeği
tam bitirmezdi. Nefesi de yarım yarım çekmek istiyordu ciğerlerine ama buna gücü yetmiyordu.

Sabahtan beri yürüyordu, çok yorulduğunu hissetti. Bir duvar dibine oturdu. Kuş cıvıltıları, oynayan çocuk sesleri, rüzgarın ıslığı birbirine karışırken daldı gitti düşünce dünyasına.

Ölümü düşünüyordu gene. Hatta ölümü arzu ediyordu. Zaman zaman yaptığı nefs muhasebesinde ölümü arzu ettiği için kendine kızsa da bundan vazgeçememişti.

Birden bir gürültü, bir vaveyla ile irkildi. Ok gibi fırladı oturduğu yerden. Duvarın tepesinde iki kedinin kavgası ve onları kovalayan çocukların gürültüsüydü korkmasına sebep. Hızla koşan kedilerin ve onları kovalayan çocukların ardından baktı büyümüş gözbebekleriyle.

“Ödlek seni” dedi yavaşça…” nasıl da korktun, bir de ölmek istiyorsun Azrail gelince kimbilir nasıl ürkeceksin”

Güldü kendi kendine…yarım ağız.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yarım ağız Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yarım ağız yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yarım Ağız yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Fırat Avcı
Fırat Avcı, @firatavci
17.11.2014 18:46:46
Ne güzeldi? Fakat uzun zaman olmuş siz düz yazı yazmayalı. Yazın bence.
Payanda
Payanda, @payanda
13.5.2012 16:42:21
İyiydi...
Sabiha KÜÇÜKTÜFEKÇİ
Sabiha KÜÇÜKTÜFEKÇİ, @sabihakucuktufekci
13.5.2012 01:23:49


sevgim saygım tebriklerim günün yazısına çok değerli yazarına..:)
sami biberoğulları
sami biberoğulları, @samibiberogullari
12.5.2012 23:52:11
Oldukça güzeldi...İki yüzlülüğümüzü bit tokat gibi yüzümüze vuran oldukça anlamlı bir yazıydı.
Kutlarım

Selam ve sevgiler.
Ahmet Demir.
Ahmet Demir., @ahmetdemir-
12.5.2012 23:14:23
okundu...güzeldi..
Mehtap ALTAN
Mehtap ALTAN, @mehtapaltan
12.5.2012 23:04:52
10 puan verdi
İç sesin içime işleyen yankısı!...

Güzeldiii...
DİLEK YILDIZI
DİLEK YILDIZI, @dilekyildizi
12.5.2012 22:00:18
Güzel bir öykü başlangıcı gibi ve bir o kadar iç seslenişlerin kendiyle hesaplaşması...
Yüreğinize sağlık..kutlarım...
Saygılarımla...
7TEPE
7TEPE, @7tepe
12.5.2012 21:50:22
:) yine enfes.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.