Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville
monel
monel
@monel

MASAL

4 Mayıs 2012 Cuma
Yorum

MASAL

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

413

Okunma

MASAL

Sen hiç beyaz atlı prensle fırıncı kızının hikayesini duydun mu? Eminim duymamışsındır.
Beyaz atlı prens masallardaki gibi bembeyaz at üzerinde yakışıklı ve asil duruşu ile herkesi kıskandıran bir çekiciliğe sahip. Kızların gönlüne taht kurmuştur.
Fırıncı kızı ise sessiz sedasız kendi halinde pek de güzel olmayan fakat masum ve iyi kalplidir. Prense görmeden aşıktır duyduğu kadarıyla.
Masalımız uçsuz bucaksız bir adada geçer.Prens adanın en güzel köşesinde denize yakın sarayında fırıncı kızından habersiz yaşamaktadır. Kızımız ise adanın diğer bir köşesinde dilden dile dolaşan prensi hayal edip durmaktadır.
Bir gün prens adayı gezmek gezmek için atına atlayıp kızın olduğu yöne doğru gitmektedir. Bu sırada fırıncı kızı elinde ekmek eve giderken beyaz atlı prensi görür. Ve olduğu yere bayılır. Prens yakışıklı olduğu kadar kibar ve yardım sever oluğu için kızı alıp evine kadar bırakır.Ve oradan ayrılır. Fırıncı kızı o günden sonra prense gerçekten aşık olur. Fakat ne yakışıklılığı, ne de zenginliğidir. Sadece gözlerine vurulmuştur. O gün bu gündür o gözlere dalıp şiirler yazar olmuş. Prens ise hayatına hiç bir şey olmamış gibi devam etmiş...
Masalın böyle bitmesi normal değil hiç bir masal böyle bitmez. Fakat hayatımız masallar gibi değil.Hiç önemsemediğimiz bir ayrıntı bir başkası için dönüm noktası olabilir. Yani etrafımıza daha dikkatli bakarsak mücevher gibi değerli nice şeye kavuşabiliriz.
Bu hikayenin sonunu değiştirmek elimizde...

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Masal Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Masal yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MASAL yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
4.5.2012 00:37:55
Beğeni:
0
İzlenme:
413
Yorum:
0
BEĞENENLER
SON YAZILARI
POPÜLER YAZILARI
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.