Şimdiye kadar hiç kimse taklit yoluyla büyüklüğe ulaşamamıştır. -- samuel johnson
Oğuzhan Yavuz
Oğuzhan Yavuz
@oguzhanyavuz

BU YAZIYI YOK SAYIN ŞİMDİLİK

3 Mayıs 2012 Perşembe
Yorum

BU YAZIYI YOK SAYIN ŞİMDİLİK

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1075

Okunma

BU YAZIYI YOK SAYIN ŞİMDİLİK

BU YAZIYI YOK SAYIN ŞİMDİLİK

İçimdeki rutubetli iklim; dışımdaki yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı iklime muhalefet edince doğal afetlere hazır hale geliyor Dünya. Güneş insanlıktan çıkıyor, Ay görevinden istifa ediyor ve muhtelif renklerde türlü çiçek ile beyaz ırka mensup insan familyasından bir gurup solucan, beş parmağında beş mağrifet nevinden takdire şayan bir el çabukluğu ile iklimim...ize müdahil olmaya çalışıyor. Oysa harice giden topları toplamakla görevli bir kısım zevatın hakkına yapılan tecavüzleri saymaz isek iklimimize dahil olmak talebinde bulunanlardan istenilen dört adet vesikalık fotoğraf ile ikametgâh ilmuhaberini, onaylı nüfus kayıt örneği ilen birleştirip bir yastıkta kocasınlar diye belediye evlendirme dairesine göndermedik mi la…

-Gönderdin abi.
-Sen nereye gittin peki.
-Kazan dairesine abi.

Sonra mütevazi bir tencerede pişmek üzere olan muhteşem bir yemeğin bana maliyetini düşünmek çeşidinden saplantılarımın olmadığını bilirim. Ve bilinsin ki eş, dost, ahbap, akraba, sevgili vb. seçiminde de aşağılık, yükseklik ve vasatlık kompleksi gibi küçük düşürücü işlerin peşinde meymenetsiz bir meze olmaktan imtina ederim. Buna rağmen şahsımızın kazanılmış haklarına tevessül eden mikropları mikroskobun lam ve lamelinden başka bir mekana lâyık görmeme gibi enteresan huylarımızın olduğunu da kamu oyuna açıklamaktan başka çaremin olmadığını bildiririm.

Neyse… Oligarşi ile yönetilen ülkelerin kanın akış hızındaki sapmadan kaynaklı tektonik sorunlar yaşayabileceğini tahmin etmiştim daha önceleri. Bir ağacın dalına konmuş serçe kuşunun gözlerini belertmesindeki anlam kaymasını düz mantıkla değerlendirme eğiliminde olan günümüz insanı için vefakâr bir monarşiden iyisi can sağlıdır. Ayrıca talih kuşları için bu verdiğim örneğin hiçbir hükmü kalmamıştır artık. Çünkü Milli Piyango İdaresinin bağlı bulunduğu Maliye Bakanlığı ve sair diğer bakanlıkların başını darbeli matkapla tava getirmedikten sonra Milli Eğitim Bakanını’nın kazanılmış hakları başka bir tarihi bahara devredilmeyecektir.

Şimdilerde gayet hiperaktif bir ölçüsüzlükle evimize, hatta mutfağımıza musallat olan sanal aşk sorunsalı ve ideolojik yaklaşımlara kendi çapımda tehditkâr yaklaşımlar sergilemeye meyyal olsam da başımızda dolanan makus talih kavramsalıyla iyiden iyiye hısım olmam kermes tarzı bu sergilemelerime engel teşkil etmektedir. Bütün engelleri aşmaya programlanmış insan familyasına bazı temel eğitim becerileri kazandırmak ve ölene kadar sıkılmasınlar diye bu familyayı alakasız konulara yönlendirmek adına yapılan tüm çalışmaları kınıyorum. Bu uzay çağı türünü ağzı kapalı torbalara mahkum ederek zavallı durumuna düşüren ve onlara sadece torbayı tekmeleme fırsatı veren insan mühendislerini havada yirmi sekiz kere tekmelemekle yetiniyorum şimdilik. Çünkü karpuz kabuğuna rengine veren Allah, elbette bizim pigmenti düşük renk fakiri uyuzların gönlüne göre bir yaşama hakkı sunacaktır.

Kısa çöpü uykusuz ölümlere sevk eden sistemin kodaman çocuklarına uzun uzun düşünme fırsatı verir iken elbette gülme eyleminin bir zamanlar en çok bize yakıştığını gündeme taşıyıp içimizdeki örümceklerden arınmak için çok uygun ortamlarımızın bulunduğunu itirafla 671 sayılı Şapka Kanunu’na sığınarak çeşit çeşit suçları bünyemde taşımaya devam edeceğim.

-Hatta bir zamanlar, yani çok önceden, evet bir zamanlar herkes mutluydu.

:ğzhnyvz

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bu yazıyı yok sayın şimdilik Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bu yazıyı yok sayın şimdilik yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BU YAZIYI YOK SAYIN ŞİMDİLİK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.