Düşünmek kolaydır, yapmak zordur. dünyada en güç olan şey de düşünüleni yapmaktır. goethe
fatih107
fatih107

"siyah sut" e bir elestiri

Yorum

"siyah sut" e bir elestiri

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

583

Okunma

"siyah sut" e bir elestiri

elif safak siyah sut isimli kitabinda evlenip coluk cocuga karismanin insani sosyal hayattan kopardigini hatta bayanlari ev denen hapse attigini ima edip, cocuk sahibi olursa yazmayi birakip, kariyerini noktalayacagi korkusuna deginmis ve hatta fuzuli ve kiz kardesini hikaye ederek fuzulunin erkek oldugu icin iyi bir egetim aldigini fakat kiz kardesinin erken yasta evlenip cocuklariyla ilgilenmek zorunda oldugunu bu sebeple yillar sonra fuzulinin ismi anilirken kiz kardesinin kimse tarafindna taninmadigi yazmis... simdi sormak istiyorum onemli olan hayirli bir evlat yetistirmek midir yoksa yillar sonra isminin anilmasi midir? peki ya fuzulinin annesi? o oturup fuzuli yi yetistirmek yerine kariyer yapmayi secseydi? bir kac yazi once uzum ve copune dair biseyler okumustum yine bu sitede. yazan arkadas kusura bakmasin adini unuttum ama ozetle soyle diyordu: uzumun copu uzume su saglar, gida saglar uzum guzellesir sonra copu bi kenara atilir. peki bu uzumun copunu degersiz mi yapar? bir nesil mi yetistirmek onemlidir, bir isim birakmak mi? isimlerini bilmesek de Mehmet akif ten daha onemli onu yetistiren ilk derslerini veren annesi degil midir? Canakkale sehitliginde isimleri yazan kahraman mehmetcik kadar onlari kinalayip cepheye gonderen anneleri onemli degil midir? onemlli olan su soruya verdigimiz cevap: Amacimiz hayirli nesiller yetistirmek mi egomuzu tatmin etmek mi?

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
"siyah sut" e bir elestiri Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz "siyah sut" e bir elestiri yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
"siyah sut" e bir elestiri yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
9.4.2012 02:16:00
Beğeni:
0
Okunma:
583
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL