Yaratılmak İstenen Toplum ve Gençlik
İki saatlik bir kitap okumanın ardından,ihtiyaçlarımı karşılamak için (Evimiz müstakil iki katlı olduğu için) aşağı indim.Saat gecenin onikisi yani gece yarısı.
Karanlığın ve sesizliğin yeryüzüne hakim olduğu,gün boyu çalışanların yorgunluktan kendilerini yatağa attığı ve karanlık uykularına daldığı bir zamanda bizim ev hali hep beraber televizyonun karşınana oturup izledikleri dizinin tekrarını izliyorlardı.
Hayretle onları izlemeye başladım.Ben onlara hayret içersinde bakarken onlarda diziye hayretlikle bakıyorlardı.
Geldiğimi bile farkına varmayan ev halkını dikatlice gözlemledim.Görsel medyanın toplumu nasılda kontrol altında tutuğunu nasıl dzayin ettiğini en çıplak şekilde görebiliyordum.
Ailemin bu olağandışı hali aslında toplumun nekadar vahim bir duruma sürüklendiğinin göstergesidir.Evet bu bir gerçeklikti toplum veya toplumlar kendi gerçekliğinden kopuk sahte ve sanal bir gerçekliğe doğru itiliyor ve buda toplumun ilerici bir düzey değil modern bir yaşam değil adına sözde modern dedikleri sahte bir yaşama hazırlamak ve gördüklerine sadece gördüklerine inanmalarını sağlamak amacı ile yapılan kirli ve sahte bir oyundan ibaretir.
Kitap okumayan birey veya toplum yaratılmak isteniliyor.Tv’lerin programları %90’ı dizilerden,magazin programlarından oluşuyor çok nadir bir şekilde kültür-sanat,edebiyat işleniyor (ama tabi bazı duyarlı Tv’lerde.)
Toplumu kendi yaratıkları gerçeklikten uzak toplumların kültürleri,inanışları ve geleneklerine hakaret edici sözde modern yaşamı aktarmaya çalışan sahte senaryolarla bireylerin kişisel yapılarını değiştirip düşünemeyen,mantık üretemeyen yaşamlarını kahvehanelerde ve internette tüketen marjinaleşen bir gençlik yaratılmak isteniyor.
Alternatifsiz bir yaşam yaratıp körleten
‘’DEVE KUŞU POLİTİKASI’’ile toplumu kendi teriminden,tarihinden,kültüründen,gerçekliklerinden uzaklaştırıp kendisi ile çelişen yaşamı salt sanal bir gerçeklik olarak kurmasını amaçlayan bir politika.
Toplumlar kendi kültürleri ve gerçekliği ile vardırlar ve yaşarlar.Toplumu ilerleten okuyan ve pratiğe sokan gençliktir.Gençlik toplumun temel dinamizmidir bu dinamizmi alternatifsiz bırakıp okumaktan ve kendi gerçekliğinden uzaklaştırmak istiyorlar.
Okumak yaşamdır,aydınlıktır ekmek ve su nasıl insan için elzemse okumakta toplum için bir elzemdir.
Serdar ÖZDEMİR
07.02.2012/Salı
Saat:12:37