- 3446 Okunma
- 23 Yorum
- 2 Beğeni
GENÇLİĞİN KIYMETİNİ BİL VE YAŞLILARI KIRMA
Okuduğunuz yazı Günün Yazısı olarak seçilmiştir.
“Gençliğinizin kıymetini biliniz yavrum,” dedi yaşlı kadın gözleri sulanarak; gençliği ile ilgili bir anısını anlatmaya başladı, daha ona bir cevap vermemi beklemeden:
“Henüz on beş yaşımdaydım, erken evlenmiştim, hayattan haberi olmayan, kafasında bin bir türlü hayaller kuran çocuk denecek yaşta bir kadındım. Bir gün evde otururken kayınvalideme kaç yaşında olduğunu sordum, içimden de neden hala ölmediğini, yeterince yaşadığını geçiriyordum, merak ettiğim aslında onun yaşı değildi, sadece ona çok yaşadığını anımsatmak istemiştim; hiç olmasa aklına kurt düşürmekti niyetim.”
“Yetmiş beş,” dedi çok sakindi.
“Ne? Bu kadar çok mu yaşadınız?” dedim, gerçekten de bana çok gelmişti, hiç bitmeyecek bir ömür gibi algılamıştım. “Bir insan yetmiş beşine nasıl gelir?” diye geçirdim içimden. Ama kayınvalidem benim toyluğumu anlamış olacak ki, kızmadan cevap verdi.
“Bu yaş sana çok mu geldi kızım? Ulaşılmaz mı sanıyorsun? İnan gün gelecek sen bu yaşlarda olacaksın, ben görmeyeceğim, fakat sen de bu yaşa nasıl çabuk ulaştığını anlamayacaksın bile”
“O konuşuyordu fakat dinlemiyordum bile, sadece bu kadar yaşamanın çok olduğunu düşünüyordum. Aklım almıyordu. Kayınvalideme bir yetmiş beş yıl daha verseydi Allah, yok demezdi, ama bana çok gelmişti. O yıllarda çok fazla dikkatli değildim. Dedim ya toydum, çocuk denecek yaşta, on beşinde evlendirilmiştim; çocuk olduğum için birçok hareketimi de ayarlayamıyordum, dolayısıyla benim hareketlerimi düzeltmek isteyen kayınvalidemin bana müdahale ettiğini, yaşamımı biçimlendirmeye çalıştığını varsayarak, kimi zaman saygısızca denmese bile lakayt sözler ve davranışlar gösteriyordum. Onun hoşlanmadığı şeyleri bilerek karşısında yaparak, onu üzmek, sinirlendirmek isterdim. O her seferinde “yavrum…,” diyerek beni uyarmaya çalışırdı.
“Bir gün gelecek ben olmayacağım, sen bu yaptıklarına pişman olacaksın ve “haklıymışsın derken içinden,” beni arayacaksın ama o zaman ben olmayacağım, neden vaktinde doğru hareket etmiyorsun?” derdi de hiç oralı bile olmazdım.
Gün geçtikçe onu daha çok kırar ve üzerdim. Kocam eve geldiğinde yorgun olurdu günün stresinden dolayı. Babasından, dedesinden kalma dükkânları vardı, kira geliri çok iyiydi, ama kendisi de tüccarlık yapardı, daha çok kazanırdı. Maddi durumumuz iyiydi, bulunduğumuz yörenin zenginleri arasında hatırı sayılır bir aileydik… Aslan Saçar Bey’in torunuydu kocam. Yozgat civarlarından gelmişler ve bulunduğumuz yöreye ilk yerleşen olmuşlar, arazileri çoktu, zaman içinde şehrin büyümesi sonucunda belediye sınırları içerisinde kaldığı için araziler, arsa olarak çok değer kazanmış ve yıllar içinde dükkânlar, hanlar yapılmıştı. Kocamın babasına intikal eden bu miras ondan da kocama geçmişti. Kız çocukları olmadığı için hiç bölünmemiş olan zenginlik çok büyüktü.
Beni de sırf zengin oldukları için vermişlerdi bu aileye. Babam önceleri, “kızım küçüktür, henüz evlenme çağına gelmemiş…,” dediyse de annemin, “başımıza devlet kuşu kondu, bu fırsat kaçmaz bey,” demesiyle ikna olmuş ve evlenmeme izin vermişti. Çok geçmeden düğün dernek kuruldu ve babamın evinden, kocamın evine gittim… Bana sormadılar ilk zamanlarda, fakat sorsalar da hayır demeyeceğimi düşünüyorum şimdi, çünkü evlenmek fikri hoş gelmişti bana o yaşlarda, hem adam çok zengin ve çok da yakışıklı diye söylenmişti, hiç görmemiştim kocamı önceden. Meğer kayınvalidem oğluna varlıkla olmasa bile asaletli bir aileden kız almak için tanıdıklarına haber vermişmiş, bize komşu olan Mürüvvet hanım vardı, uzaktan akrabaları olurmuş, o tavsiye etmiş beni. “Tuncelili bir aile, çok asaletliler,” demiş.
Ertesi gün beyinin de olurunu alarak beni görmeye gelmişler, o günü hatırlıyorum. Mürüvvet teyze anneme gizlice söylemişti, “kız bakmaya geliyorlar,” diye. Annem o yüzden benim misafirlik elbiselerimi çıkarmış ve “Kızım bugün bunları giy, bu elbise sana çok yakışıyor,” demişti.
Anlamamıştım, o zamanlar böyle uyanık değildik bizler. Şimdinin çocukları her şeyi daha erken yaşta öğreniyor, bir yanıyla iyi, bir yanıyla kötü. İyi, çünkü kendileri hakkında çok şeyi bilebilmeleri mümkün; kötü, çünkü çocukluklarını yaşayamıyorlar…
Neyse Esma hanımla Mürüvvet teyzeler bize geldiklerinde beni çok sevmiş ve annemle açıkça konuşmuştu. “Bizim sülalemiz Yozgat’tan gelmiştir buralara, Allah’ın emri, Peygamber Efendimizin kavliyle kızınıza talibiz, kocanızla konuşun eğer uygun görürse bu işi resmiyete dökelim,” dediğini duydum.
O akşam Esma hanımın anlattıklarını babama nakledince annem, babam önce, “olmaz,” dedi. “Neden?”diyen anneme dönerek, “Çünkü kızımız daha çok küçük,” dedi.
“Ama bey bu fırsat bir daha ele geçmez, hem Mürüvvet hanım da söyledi, gerçekten hem asaletli, hem de çok zengin bir aile, kızımız rahat eder, oğlan da çok yakışıklıymış.”
“Ailenin adı neymiş? Bir araştırayım bari…”
“Saçar ailesi, dediydi Esma hanım. Esenköy’de kime sorarsanız söylerler, dediydi.”
“Evet, doğru demiş, Saçar ailesi meşhurdur, ben de az çok biliyorum. Dedeleri çok iyiliksever biriydi, kapısına giden yoksulu doyurup giydirmeden bırakmazmış.”
“Madem sen de biliyorsun, üstelik iyi olduklarını da söylüyorsun, o zaman ne diye direniyorsun?”
“Tama o zaman gelsinler dedi.”
***
İsteme, nişan ve düğün hepsi iki ay içinde oldubitti. Kocam dedikleri gibi çok yakışıklıydı. Ali Saçar; babası erken vefat etmiş olduğu için işler kocama kalmış ve o da dedesi gibi, babası gibi aile geleneklerini sürdürerek kumaş toptancılığı yapıyor, o da fakir fukaraya iyilik etmekten geri kalmıyordu. Evimiz insanlarla dolup taşıyordu.
Gelen gidenin çok olmasına kızıyordum, aslında onlara bir bardak çay ikram etmekten, yemek çıkarmaktan değildi benim huysuzluğum, evde çalışanlar vardı, hiçbir iş bana kalmıyordu. Ben daha çok kocamla baş başa kalamamanın, onunla gezip tozamamanın hırçınlığını yaşıyordum. O zamanlar yeni yeni gelişmekte olan sinema artistlerinin gazete ve dergilerde çıkan öykülerine, ya da ayda bir de olsa gittiğimiz sinemadaki filmin konusuna kaptırırdım kendimi ve onlar gibi yaşamayı arzulardım.
Aşk sahnelerine bayılırdım. “Neden öyle değil kocamla aramızdaki ilişki?” diye düşünürdüm. “Beni çok severdi aslında kocam,” düşündüğümde ben de onu severdim, ama onunla filmlerde, fotoromanlarda gördüğüm aşk sahnelerini yaşayamazdım, mesela onlar gibi …, akşam olunca onunla baş başa mum ışığında yemek yiyememekten, hatta hiçbir zaman tatmadığım şarap kadehlerini tokuşturup bir yudum da olsa içememekten muzdarip olurdum. Ben de gece kulüplerine gitmek, ben de dans etmek isterdim… Olmuyordu, gerçi o dönemlerde bu yerler de çok fazla ve yaygın değildi ya… Bin dokuz yüz kırklı yıllardı yaşadığımız yıllar, o yıllarda ülkede filmlerdeki sahnelerin ülkemizde yaşanıp yaşanmadığını dahi bilmiyordum. Ama istiyordum. Bir defasında hislerimi kocama söyleyiverdim, yüzüme bakıp uzunca bir süre güldü ve beni kucaklayarak, “seni ne çok sevdiğimi illa ki filmlerdeki gibi göstermemi mi istiyorsun, ama bunlar bizim örfümüze, inancımıza aykırı,” demişti. Yıllar sonra o günü andığımda gerçekten de kocamın beni kucaklayarak söylediği o sözlerdeki samimiyetini ve o anki gözlerinde ki sevgiyi, ileri yaşlarımda, daha olgun biriyken seyrettiğim filmlerde dahi görememiştim. Ama o yıllarda çocukça şeyler olduğunu kestiremiyordum ve her gördüğümü aynen yapmak, yaşamak istiyordum.
İşte en çok o zamanlarda kayınvalidemi kırıyordum. Bana hiç beddua etmedi, ama yine de ona karşı yaptıklarımı bugün aynen yaşıyorum. Hiç çocuğum olmadı, kardeşimin çocuklarının umuduna kaldım, yeğenlerim ve çocukları bana aynen kayınvalideme yaptıklarımı yapıyorlar ve benim artık çok yaşlandığımı ölmem gerektiğini sordukları sorularla hissettiriyorlar hınzırlar. Ve bunu bilerek yaptıklarını da soruyu sorarken gözlerinden hiç de saklamadıkları hınzırca gülüşlerinden belli ediyorlar. Sonra döndü bana ve
“Sen sen ol yavrum, karını da güzellikle ikna et, birbirinizin yaşlılarına saygıda kusur etmeyin, biliniz ki çok zor bir durum, bakın ben yaptım şimdi de bana yapılıyor ve çok zoruma gidiyor… Ne ederim ki zamanı geri getiremiyorum, yoksa kayınvalideme yaptıklarımı yapar mıydım?”
Kayınvalidemin, “Bir gün sen de yaşlanacaksın, o gün bu yaptıklarına pişman olacaksın, o zaman gelecek, sen bunu görüp öğreneceksin, ama pişman olmak için vakit geçmiş olacak ve zamanı geçirdiğin gibi geri döndüremeyeceksin” sözünü andıkça ciğerlerim sızım sızım sızlıyor vallahi.”
“Ha ne diyordum. Esenköy önce küçük bir köyken, şehre katılıp mahalle ve ardından da ilçe oldu, çünkü hızla büyüdü, çok geniş bir arazisi olduğu için yeni yerleşim yerleri orada açıldı, kısa sürede gelişti, bizim mülkümüz de çok değerlendi. Beyim yaşlanmıştı, işleri yeğenlerine devretti ve çekildik bir kenara, iki kez hacca gittik çok şükür, o mübarek yerleri de gördük, eşim ölünce malımıza mülkümüze mafya ve benzeri örgütler el koydu, sahte belgelerle her şeyi aldılar. Belediye kamulaştırma adı altında tüm arazi ve dükkânlarımızı yok bahasına aldı. Ben zaten iyice yaşlıydım. Belki de bana imzalattılar evrakı, ne bileyim ben, ama şimdi ölsem kefen alacak dahi param yok oğlum.”
Birkaç dakika sustu, gözleri nemlenmişti, çaktırmadan onları siliyor ve burnunu çekiyordu… Onu teselli etmek için araya girip, bir iki güzel söz söylemek istiyordum, fakat ne zaman söze başlayacak olsam, hemen sözümü kesiyor ve “Halan kurban olsun sana, nerde kalmıştım? Ha hatırladım…”, diye başlıyordu. Yine öyle yaptı ve
“Sen bu halacığını gençliğinde görecektin yavrum.” Ben ona “teyze”e derken o kendisini benim halam gibi addediyor ve benim adıma karar veriyordu. Biraz akli dengesini de yitirdiği özelikle mallarının yağma edilişini anarken sesinin titremesi ve sözlerinin tutarsızlığından belli oluyordu.
“Ah genç olacaktım ki,” diyordu, “o başkana dünyayı dar ederdim vallahi, dar. O kim ki benim kocamın iki yüz yıllık aile mirasını elimizden alacak.”
Ancak anlatmadığı veya gözden kaçırdığı bir şey daha vardı; kocasının akrabaları, yeğenleri dediği, sanırım malları onlar başkanla birlik olarak el değiştirtmişlerdi…
Hüzünlü, asaletli bir kadındı, yaşlıydı; elinde doksan dokuzluk tespihi ile dolaşır ve beni her gördüğünde hal, hatır sormadan ve bana dua etmeden geçmezdi. Çok harika bir Türkçesi vardı, İstanbul’da yetiştiği daha söze başladığında hemencecik anlaşılıyordu. Zaman zaman beş on dakikalığına sohbet ederiz, daha doğrusu o konuşur, ben dinlerim… Bende onun çok anıları var, halamdı o artık, gerçek halamdan görmediğim sevgiyi bana gösteren halam, “Hala kurban, dinliyor musun?” ya da “ Başını ağrıtmadım değil mi halacığım?” demesini o kadar çok seviyordum ki, üstelik çok tatlı bir yaşlıydı, onu kırmaktan da korkuyordum. Sanırım yaşlı teyzeyi öz yeğenleri bile benim kadar tanımıyordur.
Güneri YILDIZ (Elazığ, 08.08.2009 / Öğretmenlik Anılarımdan)
YORUMLAR
Kutlarım...
Hayata dair...
Ne doğru...
Fakat bizler ayna denen o yalan mahlukata baktığımızda gördümüz sandığımız bizi, hep öyle kalacak sanıyoruz...
Ve ne yazık ki bunu yıllar geçtikçe anlayacağız belki de...
Hiç bir güzeliğin bâki olmadığını...
Bize verilen her nimetin bir emanet olduğunu...
Fakat biz görmek istemeyiz hakikati...
Kaçarız belki de başımıza hiç gelmeyecekmiş gibi...
Kutlarım kalemi... Saygılar...selamlar... Hocam...
Gençliğin değeri bilinsede bilinmesede zaman bir şekilde geçiyor elbet.Burada ki kasıt yaşlılığa yatırım .Üretime destek ,gençliğe örnek ve erdemli bir insan olarak mazinin bir sayfasında yer alabilme çabası.Doğruluk paralelinde olan okurkende yaş almayı düşündüren bir çalışmaydı tebriklerimi sunarım selam ve saygılarımla.
EVET mansından hayta insana katığı yurek kutsal emek bazından
manevi deyeri büyük bir eseri anca yureği dağ gibi olanın sayfasından okumak ne güzell
güzel olan eşsiz manidar sözlerinden haytan aştan yaşamdan
yediden yetmişe özünden pişen bu eseri yurek emek dergahından Güneri dostumun
bilge kaleminden okumak erdemliğini bize verdiğin için candan teşekur ederim
günün yazısı güneri can dostum çiçek insanlar arı okuyan balansın sevgiye emeğe
haka özüe sevgiye tatlı yaşamaya sevgiler seYİT KAZİM,
Güneri Yıldız
Hayat bir su gibi son hızla akıyor, yüz yıl da yaşasa insan 'ne anladım ben hayattan' der.
Anlatımınız akıcı, ibret verici, güne çok yakışmış, tebrikler, selam ve saygılar.
Güneri Yıldız
tebrikler efendim...güne gelen yazınızı kutlarım.......gerçekten günümüzde kanayan bir yaraya parmak basmışınız..sagol unuz...inanınki şimdi o yaşlı dediyimiz kişilere öyle ihtiyacımız varkine....onlar tecrübe ve zeka lalarıyla.gelecegimize ışık olan tarihimizin bir kültür hazinesi..keşke ve ah demeden kıymetlerini bilebilsek......yüreginiz gamdan uzak olsun...gül diyarından selam lar...
Güneri Yıldız
"Doğarken yaşlanacağı, kimseye vaadedilmemiştir" Meşhur bir İngiliz atasözüdür. İhtiyar olmak bile bir lutufdur,
Çok kimse, o yaşlara erişmeden göçüp gidiyor çeşitli bahaneler ile. Yaşlılarımıza gerekli özeni, şefkati ve sevgiyi göstermeliyiz ve eğer gençliklerinde onlara ters gelip yapmadıkları bir şeyi üzülerek anlatıyorlarsa, gerçekten bundan ders almalıyız. Çünkü tecrübe konuşuyor. Yaşanmışlık var o sözlerde.
Güzel bir konuydu ele aldıınız.
Sevgiler,
Billur T. Phelps tarafından 1/25/2012 3:42:08 PM zamanında düzenlenmiştir.
Güneri Yıldız
Çok değerli kardeşim.
Yukarıdaki muazzez yazınızı gözlerim yaşararak okudum.
Çok şey düşündüm, hiç bir şey düşünemedim sonra.
Ve seni böyle manevi bir yazıyı hazırlayarak bizlere sunduğun için gıpta ile takdir ettim.
Yazılarını, şiirlerini büyük bir hazla okuyorum.
Allah kalemine zeval vermesin!
Ve bu yazıyı güne düşürenleri de tebrik edeceğim. Keşke herkes okusa. Keşke!
O kadar çok ana fikir barındırıyor ki bu hikayen, O çok uzak denilenin de aslında ne kadar yakın olduğunu herkes görebilse keşke!
Düşmez kalkmaz bir Allah diyeceğim.
Ve her vicdana İlahi merhamet dileyeceğim...
Saygımla mümtaz kardeşim.
Güneri Yıldız
Sayfama gelmenize ve şasıma böyle teveccüh göstermenize, yazı ve şiirlerime destek vermenize ne kadar minnettar olduğumu anlatamam, Rabbim sizden razı olsun ve sizi bu cihanda azize ettiği gibi uhrevi, asıl dünyamızda da Fatma anamıza komşu etsin inşallah...
Kalbi selam ve saygılarım bacımadır...
Değerli yazar,sizi canı gönülden tebrik ediyorum...Güne ve gönlümüze yakıştı...selamlarımla
Güneri Yıldız
Değerli Arkadaşım.
Gerçekten de günün yazısı olmayı fazlasıyla hakketmiş güzel bir paylaşımdı. Ellerinize sağlık.
Bu arada gerek siz gerekse daha pek çok arkadaşım benim favori listemde olmanıza rağmen bana bilidirim gelmiyor. Durumu mesajla yönetime bildirdiğim halde hâla cevap alabilmiş değilim. Sizde de böyle bir sorun var mı. Yazarsanız sevinirim.
Selam ve saygılar.
Güneri Yıldız
Bende böyle aksilikler olmuyor, ama bir arkadaşın sayfasında buna benzer aksilik çok oluyor, o da yönetime yazmıştı, sanırım o da bir cevap alamamıştı, benim tahminim, sistemden kaynaklanan bir hata var...
Selam ve saygılarımla...
Büyümeyi isteriz, büyürüz.
Sonra anlar/günler/aylar olur sıkılırız, geçsin isteriz, geçer.
Sonra, sonra iyicene geçer yıllar, anlarız hayatın/yaşamın kıymetini, bu kez yavaşlatmak isteriz.
Sonra, sonra daha sonra yolculuğun sonuna gelindiğinde, hiç yaşamamışım ki, ne çabuk geçti günler, biraz daha olsaydı deriz.
Ama artık çok geçtir.
Velhasıl şunu demek istiyorum, yaşadığımız anın kıymetini bilelim.
Öyle yaşayalım.
Bu sebeple de bizden önce ömür tüketenlere hak ettikleri değeri verelim.
"ANLAR
Eğer, yeniden başlayabilseydim yaşamaya,
İkincisinde, daha çok hata yapardım.
Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım.
Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar,
Çok az şeyi
Ciddiyetle yapardım.
Temizlik sorun bile olmazdı asla.
Daha çok riske girerdim.
Seyahat ederdim daha fazla.
Daha çok güneş doğuşu izler,
Daha çok dağa tırmanır, daha çok nehirde yüzerdim.
Görmediğim bir çok yere giderdim.
Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye.
Gerçek sorunlarım olurdu hayali olanların yerine.
Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, yalnız mutlu anlarım olurdu.
Farkında mısınız bilmem. Yaşam budur zaten.
Anlar, sadece anlar. Siz de anı yaşayın.
Hiçbir yere yanında termometre, su, şemsiye ve paraşüt almadan,
Gitmeyen insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, hiçbir şey taşımazdım.
Eğer yeniden başlayabilseydim,
İlkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım.
Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla.
Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır,
Çocuklarla oynardım, bir şansım olsaydı eğer.
Ama işte 85'indeyim ve biliyorum...
ÖLÜYORUM... "
Jorge Luis BORGES
Saygılar...
OlgunOnur tarafından 1/25/2012 2:10:22 PM zamanında düzenlenmiştir.
Güneri Yıldız
Teşekkürler, kutlarım. İnsan bir yaşlıya yardımcı olduğunda sevinç duyar ve karşılığında Allah güç, kuvvet ve mutluluk verir. Kurnazlık yaptığını zannederek yardımdan kaçınan bencil kişi ise bu gücü kaybeder ve o zalimce egoizminin karşılığını hemen orada almış olur. Unutmayalım bahar kışa değiştiği gibi, gençlik de yaşlılığa değişecek... Kaç yaşında olursa olsun insanın anıları birkaç saate sığar. Bir o kadar da çabuk geçmiştir. Zannederiz ki gelecek yıllar yavaş geçecek. Tam aksine...
Güneri Yıldız
Elinize sağlık Güneri Bey. Güzel bir yazı. Çok duygulandım. Daha yeni annemi kayettim. 9 gün oldu. Annem 100 yaşında idi. Bazen konuşurduk onunla, İnsanın gönlü yaşlanmıyor derdi.Hep şu hikayeyi anlatırdı. Adamın biri 150 yaşında ölmüş, öbür dünyada sormuşlar: Bu yaşa kadar dünyada ne gördün diye o da : Bir kapıdan girdim bir kapıdan çıktım demiş. Hayat o kadar kısa imiş derdi rahmetli anneciğim..Nur içinde yatsın.Evet yaşlılarımıza çok iyi davranalım.Onların gençlerden beklediği sadece sevgi, saygı.Gönüllerini hoş edelim. Öyle mutlu oluyorlar ki.Yaşlı ile yaşayınca onları daha iyi anlıyor insan... Ölüm yaşa bakmıyor ama Allah yine de sıralı ölüm versin diyorum. Hiçbir yaşlıya kendinden küçüğünün kaybını göstermesin.Sağlık ve savgiyle kalın....
Güneri Yıldız
Selam ve saygılarımla...
Güneri Yıldız
Selam ve saygılarımla...
gGNERİ BEY BÖYLESİNE ANLAMLI VE KIYMETLİ BİR ANINIZI PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. BİR DAHA VE BİR DAHA VURGULAMAK GEREK Kİ YAŞLILARIMIZA SAYGIDA KUSUR ETMEMELİYİZ NE OLURSA OLSUN. ÇÜNKÜ BİR ZAMAN GELECEK VE BİZ O YERDE OLACAĞIZ HİÇ FARK ETMEDEN. BU KONUDA EMPATİ İNSANA ÇOK YARDIMCI OLUR... SAYGILARIMLA.
Güneri Yıldız
KALEMİNE SAĞLIK DİYORUM..NE GÜZEL BİR HAYAT HİKAYESİ..
HAYATLAR BİR TARİHTİR.. VE TARİH HER ZAMAN İÇİN TEKERRÜR EDER KOŞULSUZCA......
BU DÜNYADA İNSANOĞLU KINADIĞINI GÖRMEDEN ÖLMEZMİŞ,BU YARADANIN ADALETİDİR VE VERİLMİŞ BİR SÖZÜDÜR.....DERKİ YARADAN KİMSEYE HAKSIZLIK EDİLMEZ.ZERRE KADAR ..
AMA GEL GÖR Kİ HAYAT TECRÜBELERLE KAZANILIR..GENÇLİK ALEV ....YAŞLILIK KORDUR..İYİLİKLER İSE KÜLLERİ.....KÜL DİYE GEÇMEYELİM..YÜREK YANGINLARININ SONUÇLARIDIR, KÜLLER....AMA İNAYET AMA HİYANET...SONUÇTA DERS ALINACAK SIRAYETLER...HANİ BİR ŞARKI VAR YA ..BİRAZ KÜL BİRAZ DUMAN O BENİM İŞTE.. HEPİMİZ O BEN OLACAĞIZ :(( GÜZELLİKLERE DİYORUM.. EN GÜZEL GÖZ GÜZEL GÖRMESİNİ BİLEN GÖZDÜR..HAYATIMIZIN HASATLARI GÜZEL OLSUN..SAYGILARIMLA
Güneri Yıldız
Merhaba, Bu güzel mi güzel anınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Güneri Yıldız
Selam ve saygılarımla...
merhaba efendimgerçekten ibret alnacak bir öykü ama gerçeğini bende yaşadım bunun annem rahmetli ben çocukken çok gnçmiş allah rahmet eylesin derdi birisi öldüğünden bende sorardım kaç yaşıda idi anne annem 40 yaşında yavrum dediğinde ooooo 40 yıl yaşamış anne dha ne yaşasın derdim ve annem sende göreceksin meleğim 40 yaşın n ekadar az bir yıl olduğunu ama şimdi anlayamassın haklısın yavrum derdi evet ben ellisekiz yaşına geldim ve zaman zaman bu öylediğim aklıma gelirgülerim haklıimiş annem yıllar nasıl geçti anlayamadım sanki dün gibi hikayede de okuduğum gibi çok güzel di efendim hayaranlıkla okudum işte geleceğimiz diye mevlam kimseye muhtaç etmesin etmeden alsın emanetini yüreğiniz var olsun efendim
Güneri Yıldız
İnanınız aynı düşünce hepimizde vardı bir zamanlar, ancak o 40lı yaşlara gelip de geçince yanıldığımızı acı acı gördük...
Sağolunuz, selam ve saygılarımla...
Güneri Yıldız
İnanınız aynı düşünce hepimizde vardı bir zamanlar, ancak o 40lı yaşlara gelip de geçince yanıldığımızı acı acı gördük...
Sağolunuz, selam ve saygılarımla...
İbret alınacak bir öykü.....Hepimiz bir gün yaşlanacağız bunu unutmamak ve yaşlılara güzel davranmamız lazım...Demişlerki atalarımız "Ne ekersen onu biçersin".
Kutlarım Güneri Bey.Saygı ve selamlarımla......
Güneri Yıldız
Dorğ demişsin, hepimiz bir gün yaşlanacağız, aha ben yaşlandım bile; sen en iyisi gençliğinin kıymetini bil...
Selam ve saygılarımla...