Hüseyin Gazi Kültür Sanat Vakfı ve Derneği’nden Prof. Dr. İsa Kayacan'a Ödül
Merkezleri Ankara’da bulunan, Hüseyin Gazi Kültür Sanat Vakfı, Hüseyin Gazi Derneği tarafından Gazeteci Yazar İsa Kayacan’a başarılı hizmetlerinden dolayı “Türk Kültürüne ve Basınına Hizmet Ödülü” verildi.
16 Temmuz 2011 tarihinde, Hüseyin Gazi’deki Cemevinde düzenlenen törenle ödülünü alan Kayacan İsa Kayacan’a verilen bu plaket bugüne kadar aldığı plaketlerin 224.sü oluyor.
Prof. Dr. İsa Kayacan; Vakıf ve Dernek Başkanı Gülağ Öz imzalı ve “Sayın Prof. Dr. İsa Kayacan; Türk Kültür, Edebiyat ve Basınına, kurumumuzun tanıtılmasında katkılarınızdan dolayı Vakıf ve Derneğimizce, bu onura lâyık görüldünüz. Teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” metni taşıyan plaket ile “Uzun yıllardır Türk Dünyası kültürüne ve basın hayatına yazılarıyla, araştırmarıyla ve gazeteciliğiyle hizmet veren; Sayın İsa Kayacan’a, Vakfımızın Yönetim Kurulu kararıyla; “Türk Kültürüne ve Basınına Hizmet Ödülü” verilmiştir. Tebrik eder çalışmalarınızda başarılar dileriz” temennili onur ödülü plaketini Başkan Öz’den aldıktan sonra kendilerine bu değerli ödülleri lâyık gören Hüzeyin Gazi Cemevi yetkililerine bir teşekkür konuşması yaptı.
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Bekir Yalçınkaya ile uzun yıllardır şiir günleri ve konferanslarda birarada bulunan ve sıkı bir dostluğu olan İsa Kayacan, 1943 tarihinde Burdur’un Tefenni ilçesine bağlı Ece Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Tefenni’de ve Liseyi Ankara’da okuyan Kayacan. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. İlk şiiri Nisan 1956’da, ilk yazısı 1961’de yayınlanan Kayacan’ın çalıştığı gazeteler arasında Tercüman, Zafer, Son Havadis, Adalet, Tasvir, Yenigün, Hür Anadolu, Yeni Tanin, Gündem, Bugün, Orta Doğu, Hergün, Başkent, Ankara Ticaret Gazeteleri başta olmak üzere, değişik gazetelerde bulunuyor.
Ülkemizde en çok makale üreten sıfatını koruyan Kayacan’ın bugün kapanmış olan Anadolu Gazeteleri dahil 2 bin 850’nin üzerinde gazete ve dergide 12 bin 800 dolayında makalesi yayınlandı. 34 bin 340 kitap, dergi, gazete, tanıtımı yaptı. Pek çok gazetenin yazı kadrosunda yer aldı. Burdur Gazetesi’nin Ankara Temsilciliği’ni yaptı. İsa Kayacan imzası dışında, Mehmet İsa, Ç. Ese Moralıoğlu, İshak Tefennili, Mehmet İsa Kayaoğlu, Can Kaya, Çiloğlu ve Kaya Burdurlugil imzalarıyla da yazılar yazan Kayacan’ın hakkında, Hürriyet ve Son Havadis Gazetelerinde pek çok haber ve yorum yer aldı. Gazetelerdeki başyazılarıyla dikkat çeken İsa Kayacan, 100. kitabı olan “Orta Asya Türk Cumhuriyetleri"yle “Dalya” dedi.
Saymakla bitmeyecek özellikleriyle tanınan ve özellikle dış dünya Türkleri üzerinde büyük bir tesiri bulanan Kayacan, yakınlarda Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeye lâyık gösterilen değerli bir fikir adamımızdır.
YORUMLAR
Kayacan, hepimizin ağabeyidir.
Ben dahil çoğumuzun kalem çizgisinde emeği vardır.
Nice ödüller diliyorum o'na...
*
Can Kardeşim Yalçınkaya'ya da çok teşekkürler...
Selamlar, saygılar...