- 595 Okunma
- 3 Yorum
- 0 Beğeni
Şairin Derdi
Şairin anlatma gibi birderdi vardır,Yazarın çizerin de vardır,hocanın öğretmenin de vardır.Velhasıl insanın anlama ve anladığını anlatma,anladığını yerine göre yaşama gibi bir derdi vardır.Bir danayı düşünün arkadaşı belki kardeşi gözü onünde kurban edilirken tavrında duruşunda bakışında hiçbir değişiklik yoktur.Sırada kendisinin olduğundan da bihaberdir.Sebeb Allah onlara akıl ve şuur vermemiştir de ondan sadece hayatlarını sürdürebilmeleri nesillerini devam ettirebilmeleri için bazı hisler ve hassasiyetler vermiştiro kadar.İnsan öylemi ya,öylemi ?
İnsanın aklı vardır şuuru vardır irfanı vardır irfanı vardır iz’anı vardır.Öğrenmek ister anlamak ister,anlatmak ister anlaşılmak ister vesselam.
Not:Bazı arkadaşlar şairin anlaşılma gibi bir derdi yoktur diyorlar.saçma sapan anlamsız şiirler !.. yazıyorlar.yorumlar yapıyorlar.Bu yazı bu arkadaşlara cevap olarak kaleme alınmıştır.Saygılarımla.
YORUMLAR
Aslında artık saçma sapan da olsa şiir yazıyorlar demek gelmiyor şiir bu kadar basit değil ben şiirin Allah vergisi bir yetenek ve çalışmanın ürünü olduğu düşüncesindeyim yok şairin anlaşılma derdi yokmuş yok şairin kafiye, redif, hece derdi yokmuş ....Bunlar kendilerini kandıran bir kaç kendini bilmezden öte bir şey degil ...
Necip Fazıl'ın dediği gibi helada aklına gelenleri kaleme alıp şiir yazdım diye ortalıkta dolaşanlar var...Birde son dönemlerde şiirde yenilik naraları atılıyor çeşitli çeşitli gruplar ortaya çıktı iyide kötü giden bir şeyin ya da çagın gerisinde kalan bir olgunun yenisi düşünülür hayırdır şiiri dörtlükler halinde yazmak heceyle yazmak kötü mü ya da çag dışı mı...
Fazla söze gerek yok aslında ne desek boş....