Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
Ahmet Ayaz
Ahmet Ayaz

KUMRU DERGİSİNDE DÜĞÜN BAYRAM

Yorum

KUMRU DERGİSİNDE DÜĞÜN BAYRAM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

705

Okunma

KUMRU DERGİSİNDE DÜĞÜN BAYRAM


Ahmet AYAZ
GAZİANTEP HAKİMİYET GAZETESİ-22.12.2011

…..Sevgili dostlar değerli arkadaşlarım. Şimdi hemen aklınıza gelecektir. Ne düğünü? Ne bayramı? Kumru Dergisinde hemen hemen her cumartesi günü sanki düğün bayram yaşanıyor. Sakın ne var demeyin. Ne yok ki? Kimler var demeyin, Kimler yok ki? Siirin hası, Edebiyatın hası, müziğin, sazın sözü hası var diyorum. Gaziantep’in bütün edebiyat öğretmenleri demeyeceğim ama belli başlı edebiyat öğretmenlerinin bir çoğu Kumruda toplanıyorlar. Fethi Gögüş Bey’in esprileri, Hanifi Daş Hocamızın okuduğu ciddi ve anlamlı şiirler, insanın beyninde inanın izler bırakıyor. Tahminen 35-40 sandelye var. Kumru mensuplarından beş on kişi ayakta kalıyorlar. Çoğu zaman proğramları, girişde sağ tarafdaki odaya toplanıyorlar, orada izliyorlar. Ama Av. Abdulhadi Bay bitişikdeki daireyi de satınalmış, pek yakında ikisini birbirine katacağından söz ettiğini ben kendisinin ağzından duydum. Neyse başınızı daha fazla ağrıtmak istemiyorum. Aşağıdaki “NAĞME” adlı şiirimi Çocukluk arkadaşım, arkadaşlıktan da daha öte, manevi kardeşim Mehmet Şevket İSPİR’e hediye ederken, siz değerli okuyucularımla da paylaşmak istiyorum. En güzel günler sizlerin olsun. Hepiniz hoşça ve dostça kalınız. Derken, yeni bir yıla giriyiroz. İnşallah ülkemiz insanlarına huzur ve güven getirir. Hepinizin yeni yılınızı kutluyorum.


NAĞME

Bahar çiçekleri kokuyor bugün,
Abdal gönlüm nerelerde konaklar?
Delilere ömür boyu toy düğün,
Genç kızlara mektup yazar bunaklar.

Altmışında aşık olur Filiz’e,
Ne haldeyim diye aynaya bakmaz.
Çiçekçiden gül gönderir yeliz’e,
Kim ne derse desin kafaya takmaz.

Surat ayan beyan göbek derinde,
İnanın ki anlattığım ben değil.
Arızalar çıkmış bin bir yerinde,
Kendine bir bak da gerçeğe eğil.

Yetmişinde saz öğrenmek neyine?
Dansözlerle dans etmeyi düşünme.
Bir gün ilaç damlatırlar meyine,
Rezil olup çöplüklerde eşinme.

Ayaz der ki, adam gibi adam ol.
Bir gül bahçesinde güllerle görün.
Gözlerde kaynayıp gönüllere dol,
Bektaşi Veli’nin postuna bürün.

Ahmet AYAZ

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kumru dergisinde düğün bayram Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kumru dergisinde düğün bayram yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KUMRU DERGİSİNDE DÜĞÜN BAYRAM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL