Düşünmek kolaydır, yapmak zordur. dünyada en güç olan şey de düşünüleni yapmaktır. goethe
cahitbozkurt
cahitbozkurt

İlişkilerde İletişim

Yorum

İlişkilerde İletişim

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

998

Okunma

İlişkilerde İletişim

İlişkilerde İletişim


Neyse kapanalım biraz.

En büyük erdemsizlik sığlıktır
Ne ki bilinçlendirilir, gerçekleştirilir
Ne de doğrudur, haklıdır
Oscar Wilde


İlişkinin Arapçası münasebet sanırım, münasebetin sonuna gidersek iletişime kadar gidebiliriz. İşte öylesine zor bir konu ilişkilerde iletişim.
Hepimizin bildiği gibi „Leyla ile Mecnun“ hikayesi niye günümüze kadar gelmiştir de, ötekinin hikayesi yoktur? Sahi Mecnun ile leyla deyince aklınıza aşk mı geliyor? Oysa ne zaman ansam bu hikayeyi somurturum, sonunda kavuşma olmayan bir hikayedir benim için.

Mecnun ile Leyla kökeninden gelen aşık Veysel’e sormuşlar, aşk nedir diye; „verirlerse karım olur, vermezlerse aşkım olur“ demiş Veysel. Yani ortadaki (Mecnun- Leyla) iletişimsizliğini çözmüş bir bakıma. Keşke tüm sorunlarımızı bu incelikle çözebilsek.

Bir sabah uyanırsınız
Günaydın karıcıım
Ne aydını yahu ne aydını, öğle olacak sen hala aymadın
Sen galiba ters tarafından kalktın
Ne zaman doğru yattım ki sayende…

Bitmez tükenmez ilişki şekli bu olabilir mi, bu durumda Mecnun ile Leyla’yı sevmemek mümkün mü?

İki kişi ilişkilerini o durumu olduracak kadar oluşturamazlar, ama öldürecek kadar bozabilirler herzaman yaptıklarıyla. Hele kendi haline bırakılırsa o durum biter gider. Mecnun ile Leyla en azından iletişimlerini sağlam kuruyorlardı bence. Her ne kadar çevreden laflar sokulsa da onların ilişkisi diğerlerinden farklı olarak biricikti.
Ilişkilerin iletişimine derinlemesine girmeyeceğim. Ama bazen insan çıldırmış olmalı diyorum.

Bir sabah uyanıp bakkala gidiyorum.
İki ekmek
Buyur abi
Yarım kilo da peynir, yarım kilo da zeytin olsun
Tamam abi

Ne kadar düzgün bir ilişki değil mi? en azından dürüst yapmacık değil. Ya da belirli bir seviye var ortada. Ama kişisel olayları dökünce ortaya bu seviye kalkıyor farkında mısınız?


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İlişkilerde iletişim Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İlişkilerde iletişim yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İlişkilerde İletişim yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kemnur
Kemnur, @kemnur
27.12.2011 19:17:35
ÇOK HAKLISINIZ... DA, ALACAĞINIZ YOK....
ERAY ÖZGÖR SARIKAYA
ERAY ÖZGÖR SARIKAYA, @erayozgorsarikaya
20.12.2011 22:00:42
mucnun adı aslındakays dır mecnun deli demektir neyse kays leyla diye bir kıza aşıkoluyor vermiyorlar çölleregidiyor mecnun yani deli oluyor leyla leyla diye sonunda dayanamıyorlar leylanın babasını ikna ediyorlar mecnun leyla leyla diyormuş ama çöllerde Allhın büyüklüğünü görmüş sonsuz çöllerin arasında onuaramaya başlamış leyla diye aşk sevdiğim anlamında neyse beyin kızı leylayı getirmişlermecnuna al leylanı demişler mecnun leylaya bakmış benim leylam bu değil benim leylam aşkım ALLAH DEMİŞ benimde bir aşkım var buna benzer milanyumda aşk yazınız çok güzel tebrikler benim şiirimide okursanız sevinirim iyi akşamlar
Angie
Angie, @semaenci
20.12.2011 17:17:04

Leyla ile Mecnun konusunda hemfikirim.


© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL