ALLAH AFFETSİN 10.BÖLÜM
Esin tabaklara pilav koyarken bir yandan da düşüncelerini paylaşmağa devam ediyordu.
" Emekliliğe hazır olduğumu hissettim. Tam oğlumun doğum gününde dilekçemi vereceğim biliyor musunuz?"
Azmi ile Ayhan’ ın keyfine diyecek yoktu doğrusu...
"Anne desene çiftte kutlama yapacağız."
İkisine de sevgiyle, gülerek cevap verdi.
" Hem de nasılll."
Sıcacık bir yuvanın bacasından tüten sevgi dolu dumanıydı.Hiç mi sorunlar olmadı? Mümkün değil. Acılarıyla,sevinçleriyle en önemlisi karşılıklı sevgi saygıyla süren sımsıkı ,çözülmeyen aile bağları.
"Ama birşey daha var; ben emekliliği bir köşeye oturup dinlenme olarak görmüyorum.
Ayhan eşinin sözünü tasdiklerken yemeğinden bir çatal daha ağzına götürdü.
"Bence de sultanım.Bu yaşamda yeni başlangıç olarak düşünülmeli.Sosyal aktivitelere ve çok isteyip de yapamadıklarımız için zaman ayırabiliriz ."
Azmi heyecanla
" Ne güzel ...annem artık hep evde bizimle olacak yaşasıınnnnn!"
Vee...o yaz evde bir koşuşturmacadır sürdü; Esin ve Ayhan oğlanı üniversiteye hazırlık kursu için dershaneye yazdırmışlardı. Ağustos ayında dersler başlıyordu.( Velilerin en büyük sorunu çocuklarını iyi bir dershaneye yazdırmak ve bütçelerini zorluyan taksit tutarları... Herşeye katlanırlar; onlar yeterki okusunlar..)
Emeklilik dilekçesini verirken Esin hiç bu kadar heyecanlanacağını tahmin etmemişti. Hele altına imzasını atarken elleri titremişti. Koskoca yirmiüç sene ne çabuk geçmiş; hiç anlamamıştı.Sanki daha dün gibi işe girdiği günü hatırlarken gözleri dolmuştu.
Azmi sınav stresi içine girmişti." Ya kazanamazsa ? Anne ve babasının onun için harcadığı dünya kadar para boşa giderse...Ve kendi emeği.... Offf ! offff!"
( Tüm ailelerin bu sınav maratonunda çocuklarının başarısında, başarısızlığında onlara yaklaşımlarında çok dikkatlı olmaları gerekiyor .O kadar hassas konular ki...)
Esin arkadaşlarıyla sohbet ederken herkesin ayrı ayrı fikirlerini alıp içinden analiz etmekteydi.
Esra nın iki kızı da üniversite de okuyordu. Ona sorulduğunda düşüncelerini açıklarken tatlı tatlı gülümseyip o günleri anımsadı, durdu.
"Aslında pek kolay değil inanın .Onlar ders çalışırken hiç ses etmedik ve iş bile yapmadım.Önlerine meyvalarını ,sütlerini hep hazır ettim."
Gönül ise onu onaylarken
"Ben de öyle gerçekten. Oğlum çok şükür hukuk fakültesinde okuyor ;ama inanın şimdi bile sınavları olunca ... Tabi vizeleri ,finalleri ;o zaman komşuları ve yakınlarımı özür dileyerek eve davet edemiyorum doğrusu..."
Hepsi çaylarını içerken "Haklısın" diyerek başlarını salladılar.
Meral ise
" Bende imtihan duası var hepinize vereyim.Birde kesme şeker koyun yanına.Çünkü heyecandan kan şekerleri düşüyor; diğer şekerler kana çabuk karışmıyor ."
" Bak bunu düşünmemiştik...kesme şeker iyi fikir" diye cevap verdi Esin.
O akşam Ayhan la birlikte dertleşirken gündem yine Azmi ve onun üzülmeden ,yeterli şekilde çalışıp moralman sınavlara hazır olmasıydı...
EVET EĞİTİMCİ CAN DOSTLARIM SİZLERİN BU KONUDA DEĞERLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM...
EN İÇTEN SEVGİLER SAYGILAR.
NEŞE KIZILYAR
ÖYKÜM SİZLERLE DEVAM EDECEK ...
YORUMLAR
efendim ben eğitimci olmamakla beraber sadece okurum onuncu bölüme kadar gayet iyiydi nacizene bu benim görüşüm anlaşılabilir gayet yalın bir dille anlatılmış Benim öyle sizler gibi kültür seviyem yüksek değil ben ilkokul mezunuyum yazınızın sonunda eğitimcilerden yorum istemişsiniz
ama ben yinede yazma gereği duydum bir açıklama yaparsınız herhalde emeğinize sağlık
saygılarımla selamlar
GÜLDESTE
meleğim bana okul yıllarını tabiki çocuklarımın okul yılları geldi gözümün önüne aynı olayları bende hemde tek başıma yaşadım hem anne hemde baba olarak çok şükür şimdi nöbeti çocuklarım devraldı onlar çocukları ile ugraşıyor meleğim:)
GÜLDESTE
GÜLDESTE
ne zaman müsait olursan gelirsin üzme canını
GÜLDESTE
EVET O HEYECANI ÇOCUKLARIMIZLA ÇOK YAŞADIK KENDİ HEYECANLARIM AKLIMA BİLE GELMİYORDU. O ZAMAN YENİDEN GENÇ OLMUŞTUM. BU DUYGULARI BENDE İYİ BİLİRİM
NE GÜZEL BİR ANLATIM GÜZELİM MÜDAVİMİ OLDUM. SEVGİMDESİN GÜZELYÜREKLİ ANNENE DE SEVGİLER SELAMLAR.
GÜLDESTE
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM BENİM SEVGİMLESİN
Bu heyecanlar da yaşanmalı, insan duygusuz, heyecansız makine değil zaten.
Hâlâ heyecanlı sınav günlerini, proje teslim günlerini hatırlarım.
Okullar bittikten sonra da bitmiyor, iş sınavları, mülakatlar devam edip duruyor.
İlgi ile takip ediyorum, başarıların daim olsun.
Sevgilerle
GÜLDESTE
Sevgili dost...bizde oğlumuzu ve kızımızı, hem kolejlere ,hemde üniversite 'ye, aynı telaş
ve duygularla hazırladık...Çok şükür ki, her ikisi de çok başarılı olarak okudular ...Üniversite
sonunda da ,bu gün başarılı bir iş kadını oldu kızım ve oğlumda bir iş adamı...ama o yaşanan telaşlı, ilgili günler ve bizim heycanlarımız hiç unutulmadı...O günleri anımsadım şimdi ve bu durumda ki ailelere Allah kolaylık çocuklara da başarılar dilerim dost...Güzeldi
paylaşımınız ve zaman çok çabuk geçiyor, anılarda kalıyor herşey... Sevgilerimle dost kalem..
GÜLDESTE
Bişr öğretmenden eğitimle ilgili öykü okumak gibisi yok. Öğretmenlik aslında bütün meslekleri barındırıyor. Bir anlamda da psikolojik danışmanlığı. Tebrikler ablacığım. Sevgiyle...
GÜLDESTE
Bölümleri beklemeden okumak iyi geldi.
Bundan sonrasını herkes ile birlikte takibe devam.
Güzel bir hikaye, bakalım gerisinde neler bekliyor bizleri :)
GÜLDESTE
Billur T. Phelps
Çok yoruyor insanı kurgu hazır değilse cepte.
Kolay gelsin canım :)
GÜLDESTE
Bütün çabalarımız çocuklarımızın daha iyi sosyal kazanımları için.Anne ve babalar olarak ileride vicdan azabı çekmemek için bütün imkanlarımızı seriyoruz önlerine.Yüksek öğrenim öncesi başta onları tedirgin eden şey; ya kazanamazsam ya ailemin emeklerini boşuna çıkarırsam fikridir…
Bugün ülkemizde Lise bitirme yaşı on dokuzdur. O an karşımızda reşit bir insan duruyor demektir. Özellikle Genel Liseleri düşünürsek mezun olduklarında herhangi bir mesleği yok bu gençlerin. Ağaç yaş iken eğilir demiş atalarımız. Öyleyse bu önemli yol ayrımında B planları olmalı. Bu da devlet eliyle veya özel kuruluşlar aracılığıyla bir işe girmede tercih sebebi olacak sertifika programlarıdır. Böylece hayat kaygıları hafifletilmiş olur...
Düşünün; Liseyi bitirince sınav şansı birkaç defa daha denenecek sonra zaten askerlik çıkacak karşılarına, ya sonrası.Bazıları varlıklı bir ailesi olduğu için şanslı, ya diğerleri!...
Kimlerin, hangi Liselerde okuyacağı bilimsel çalışmalarla belirlenmeli. Her lisenin eğitim ve öğretim amacı net olarak ortaya konmalı…
Sayısal alanda Dershanelere gönderilenlere Yedi kere Dokuz kaç diye sorduğumda doğru cevabı çoğu zaman alamadığımı belirtmeliyim...
Allah Azmi ve Azmi çağındaki gençlere zihin açıklığı versin dileklerimle…
Güzel bir paylaşımdı yine. Tebrik ederim Can Kardeşim. Gönül dolusu selam ve sevgilerimle…
GÜLDESTE
Ben hiç böyle kesme şekerlerle falan uğraşmadım, oysa oğlum girdi sınava... Allah'tan hayırlısı neyse o dedim, ancak içten içe de gerildim. Çocuğuma pek yansıtmamaya çalışsam da yine de pek başarılı olmadım. Yalnız benim gerginliğim, ya kazanamazsa değil, sağlığı bozulmadan atlatsak şu sınavı şeklindeydi. Uykusuz geceler, etrafa boş bakmalar vs... Allah emeklerini boşa çıkarmadı şükür. İnşallah bundan sonrası da güzel gider. Allah'tan hayırlısı. Sınava hazırlanan çocuklarımıza da sabır ve başarı diliyorum.
kutluyorum, sevgilerimle.
GÜLDESTE
GÜLDESTE
soluksuz okudum bu akıcı ve anlamlı hayat hikayesini
emeğine sağlık saygı ve selamlarımla
GÜLDESTE
bu bölümündeki duyguları hepimiz yaşadık....hepsi nasip işi evladının tahtını yapıyorsunda bahtını yapamıyorsun can..... hadi hayırlısı....çok güzel gidiyor saygılar
GÜLDESTE
o üniversite sınav kaygısı son hızla devam ediyor bizde
iki kızım da harıl harıl hazırlanıyorlar
kesme şekeri hatırlatman çok iyi oldu
yine güzeldi, yine çok içimizdendi
kutlarım arkadaşım
sevgilerimle