- 1833 Okunma
- 11 Yorum
- 0 Beğeni
AH TEKNOLOJİ VAH TEKNOLOJİ
Değerli okurlar:
Bu yazımda sizlere teknolojik gelişmeler hayatımızda ne gibi değişiklilere yol açıyor,nelerimizi yok ediyor,kısaca bunlardan bahsetmek istiyorum.
Bildiğiniz gibi dünyadaki teknolojik gelişmeler hızlı bir şekilde gelişirken,biz insanoğlundan’da birçok şeyi alıp götürmektedir.
Her şeyin başında gelen sağlık gelişen tenolojik aletlerin yaydığı radyasyon nedeniyle vücudumuzda bir çok hastalığın çıkmasına sebep olmaktadır.
Televizyon başta olmak üzere,cep telefonları bilgisayarlar,anpuller,ve kablosuz internet bağlantıları, her evde bulunan bir çok ev aletleri radyasyon yaymaktadır.
Zaman hızla ilerlerken,hayatın zorluklarını kolaylaştıran bu teknolojik aletler,bakın bizlere neleri unutturuyor,bizlerden neleri alıp götürüyor.
Öncelikle biz kendimizi unutuyoruz, iş güç derken her şeyimizi bu teknik aletlere bıraktığımız için adeta yalnızlaşıyoruz.
Etrafımıza şöyle bir bakarsak,baba oğuldan,oğul babadan,kardeş kardeşten,arkadaş arkadaştan,komşunun komşudan kaçar olduğunu üzülerek görürüz.
Hele hele dostluklar bitme noktasına gelmiştir.Günümüzde cep telefonları,internet araçları çeşitli ebatlardaki çekim yapabilen kameralar,ses kaydedicileri gibi vesaire vesaire aletlerin kötüye kullanılabilir olması düşüncesi insanlar arasındaki dostlukları bitirme noktasına getirmiştir.
Dertlerimizi,üzüntülerimizi, seviçlerimizi paylaşabileceğimiz dostlar arasak dahi bulamayız.
Maalesef bunun sebebinin teknolojik gelişmeyle birlikte oluşan bir güvensizliğin olduğunu varsayabiliriz.
Günümüzde ilişkilerin menfaat temeli ve çıkar üzerine kurulduğunu,insanların zaman zaman kendilerine çıkar sağlayacağı menfaatlar ölçüsünde birbirleriyle ilgilendiğini üzülerek görmekteyiz.
Yine günümüzde aynı apartman dairesinde,çoğu kez üst kattaki komşunun alt kattaki komşusundan haberi olmadğını, komşuların birbirlerinden habersiz yaşadığını görmekteyiz.
Ailelerimiz ve yakınlarımız arasında ise irtibat ve ilişkiler gittikçe zayıflamaktadır.
Kısaca değerli dostlar,çocukların bilgisayar başından kalkmadığı,bizlerin televizyon başlarından kalkmadığı,birbirimizi ziyaret etme yerine telefonla hal hatır sorma alışkanlıklarının arttığı,komşuluk ziyaretlerinin artık yapılmadığı,dostlukların bitme noktasına geldiği bir dünyamızı,maalesef inşa etmeye devam ediyoruz.
Bütün bunların sebebini teknolojiye bağlamasak bile,tenolojininde yukarıda saydığımız konulara katkı yaptığını düşünebiliriz.
Değerli okurlar,belkide bir içerik değişimi ve öz yitimi yaşıyoruz.
Temennim odurki,kaybolmaya yüz tutmaya başlayan değerlerimizin geri gelmesi ve yine eski dostlukların,eski komşulukların,akraba ziyaretlerinin,yapıldığı günlerin geri gelmesi dileklerimle,hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum..
Saygılarımla..
Sami ASLAN-Şair Yazar.
YORUMLAR
bence en büyük sorun
1. devletin kadın ticaretinden edinmiş olduğu verginin tertemiz alın teri dökmüş emekçi insanlarımızın kazancıyla karıştırdığı bütçe
2.kendi eliyle insanlarımızı düşürdüğü ahlaki çöküntü(öncü kadrolarıyla)
3
a.müslümanlarına karşı etiği düşmanlık
b.en zor şartlarda kendisine omuz vermiş kardeşlerine etiği dışlanmışlık ihanet
4.v.s v.sv.sv.s
bütün bunları biraraya getirdiğimizde teknolojinin bu kadar çok zararlımolmadığını söz konusu gerçeklere rağmen daha iyi anlayabiliriz
mesela kendime göre terbiye aldığım için manevi zenginliğimden bazı şeyler varki elime alamam ağırlık getirir ama ondan yoksunu rahatlıkla kulanabilir ne olduğunun önemi yok
eğerki toplum olarak devletin eğitim kurumlarıyla medyanın göçüyle eldeki olanaklar ne varsa seferber edip halkımızı gerçek değerlerine yönlendirirse ne bir dış göç nede teknoloji dediğimiz olanaklar asla bu kadar günah keçisi olmaz
aslında yazdıklarım gerçekler karşısında hafif kalır ama üzerimdeki unutkanlık ve kelime hazinemin düşüklüğü beni çok yetersiz bırakıyor umarım yanlışta olsam anlayan anlayaçağını anlar en aşağı sizin teknolojinin hayatımıza katığı zararların önemine değinirken bunlarıda bir artı olarak görmenizi sağlayacaktır bilmem anlatabildimi bir kaç yıl önce olsaydı korkar belki yazamazdım çünkü pisliklerle uğraşamam benden daha çok ülkemi sevdiğini söz konusu yapıp aslında teknolojiden daha çok zarar veren sahipsiz sahipliler tarafından
bence teknolojinin zararlarından çok bunların zararını konuşmak en iyisi
selam dua ve saygılarımla
imza :şizotipal hasta
merhaba hocam.
aman hocam hepimizin yaşadıkları şeyleri anlatmışsınız
bu her zaman benimde korkum oluyor
ama ne yazikki bile isteye yapıyoruz
evde üç kişi yaşamamıza rağmen aile içinde bile vakit azlığı çekiyoruz
dediğiniz gibi ya internet ya tv
paylaştığınız diğer şey ise komşu akraba ilişkileri
ödümüz patlar oldu
dizi akşamı misafir gelirse diye eyvah ya izlediğim proram kaçarsa
aaa onunda kolayı var internetten izlerim al sana bi ayrılık daha
musaitseniz annemler size gelmek istiyor
kelimesi nede uzak kaldı
çok acı hocam çok acı
bu konu çok derin hocam
komşuyu akrabalığı bırakın evlilikler bile bu yüzden bitiyor
yada bitme noktasına geliyor
çocuklarımız artık yanımızda oturmak yerine facebook tvetter olmadı kısa msj
aa çocukta haklı hocam
baba ya maç izler ya haber olmadı annenin
mutlaka izleyecek bir dizisi vardır
nerdeeen nereye hocam 79 lu biri olarak eskiyi çok arıyorum
içimi dökmeme sebep oldunuz
hepimizin derdi bu konu hocam
paylaşım için tekrar teşekkür ederim varolun
naif insan
Sami ASLAN
merhaba.eğitim, kültür değerlerinin geliştirilerek gelecek kuşaklara taşınmasıdır...Modern dünyanın getirdiği bu değişikliklere "milenyum sorunları" denmekte eğitim dünyasında, bu kaçınılmaz...Ancak gelişen ve değişen dünyaya entegre olabilmek için eğitimin duayenleri yeni stratejiler geliştirmelidir...Gelecekte daha farklı sorunlar çıkacak...Bilim adamlarının öngörülü olması...geleceği okuması gerekir...tebrikler değerli kalem...
Sami ASLAN
Malesef bütün söylediklerinize katılıyorum, fakat bunların zararlarını kendimiz bildiğimiz halde, bunlardan vaz geçemiyoruz bu düzene ayak uyduruyoruz.
Çocuklarımıza iyi örnek olabilmek için önce kendimiz komşuluk ve aile ilişkilerine dikkat etmeliyiz
Üstadım! güzeldi zevkle okudum, tebrik ederim. Saygılar selamlar..
daha yazılacak çok şey vardır mutlaka size katılıyorum sami bey özet olarak bu günkü durumu aynen aktarmışsınız her şey o kadar çabuk gelişiyor ki hızına yetişemiyoruz getirisinden çok götürüsü olan bu aletler en kutsal değerlerimizi bir çırpıda tüketiyor bizde buna davetiye çıkardığını bile bile kabul ediyoruz başta sağlık olmak üzere imanımız zayıfladı çocuklarımız camiye gitmek yerine internete gitmeyi yada televizyon seyretmeyi yeğliyor bizlerde buna dahiliz tabi geleneklerimizi unuttuk pc başında vakit geçiriyoruz rabbim sonumuzu hayır eylesin güzel bir konuyu gündeme taşıdığınız için çok teşekkür ederim saygılar
bunlar maneviyat birde başka boyutu var fece bir krıkatür gördüm tv nin arkası geniş yani tüplü önündeki izleyici zayıf tv let ince ekran izleyici şişman çocuklar gençler obes olma yolunda hatta oldu cep telefonları veya hafızalı telefonlar çıktı annemizin çocuğumuzun telefon numarasını bilmiyoruz ezberlemeye gerek duymuyoruz iç güdülerimiz sağ duyumuz azaldı çünkii ç sesimizi dinlemiyoruz yada radyasyondan sağduyumuzu duymazolduk kızımla konuşuyoruz tarih öncesi koca anıtları nasıl yapmışlar piramitleri koca kayaları nasıl koymuşlar vinç yoktu ama ozaman bilet ve beden güzü varmış insanlar daha güçlüimiş kendi ağırlıkları kadar bir ağırlığı kaldırıyorlarmış şimdi 10kiloluk su damacanasını zor kaldırıyoruz yani bedenimizi beynimizi kullanmayı unuttuk çünki gerek yok makineler bizim yerimize kullanıyor iyice embesil olucaz korkum o güzel yazıydı tebrikler