Bir insana iki türlü bilgi nasip olur : biri, başkaları tarafından verilen, diğeri ve en önemlisi ise, kendi kendine kazanılandır. -- gibbon
MaviBirHüzün
MaviBirHüzün
@mavibirhuzun

by İMLA

2 Ekim 2011 Pazar
Yorum

by İMLA

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1913

Okunma

by  İMLA

by İMLA

Merhalabalar...Siteye üye olalı yaklaşık 1 hafda oldu..Harıl harıl siteyi tanıma gayretindeyim bir haftadır..Hep okudum üyelerin yazılarını..Hepside edebi bir eserler...Ve acıkcası biraz ürktüm...Cünkü ben byİMLA buraya nasıl yazarım?? Ne yazabilirim?? Beni burda eleştiri yagmurunamı tutarlar?? İlk ve son yazımmı olur bu?? Ardıma bilem bakmadan kacarmıyım yoksa???

İşin gerceyi okudugum bir cok yazı oldukca profesyonel ve belirli bir düzeye ulaşmış insanların yazdıgı yazılar..Ben bu kadar güzel yazılar ve şiirler yazamam.

Ne cektiysen bu imla hatalarından cektim ben. Sanki simdi edebiyat hocam burda bana fırca atmak icin hazır bekliyo hissi var icimde..

NOKDA (.) Benim sucum yok o bitiriyo herseyi..Belki ben bişileri bitirmek istemiyorum..Sonlandırmak istemiyorum.

VİRGÜL (,) Neden ayırıyo herseyi.Ayırmak isteyen kim ya ben birleştirme taraftarıyım.

SORU (?) Hayat cok karmasık. Yoruldum sorulardan ve cevaplarından

Evet herseyin kuralı var.Kurala uymayanında cezası belli..Belkide bendeki asilik kusalsızlık..Ama bide su var madem buraya yazılar yazıcam önemli olan ana fikir olması lazım sanırım..Kurallara takılıpda ana fikiri hice saymak acımasızlık olmazmı..

Şimdi bu yazıyı okur birileri..

Berbat bir yazı.. Eh hic fena deyil ilk yazı icin..İleride dahda iyi olacaksın..İmlayı katletmişsin..

Olsun razıyım eleştirilere..Herseyi bir ilki vardır dimi..

Hersey gönlünüzce olsun..........Saygılar

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
By imla Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz By imla yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
by İMLA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
bekir güçlüer
bekir güçlüer, @bekirgucluer
2.10.2011 16:37:59
"Edebiyat defteri"ne hoş geldiniz.
Bir yazıda manayı anlaşılabilir kılmak için
imlâya dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Örneğin;
"VİRGÜL (,) Neden ayırıyo herseyi." yerine, "VİRGÜL (,) neden ayırıyor her şeyi." yazılabilir.

Başarılar diler,saygıalrımı sunarım.
cizgilikagit
cizgilikagit, @cizgilikagit
2.10.2011 16:06:37
Hoşgeldiniz,
Kesinlikle cesaretinizi yitirmeyin, başkalarını okumak da başkaları tarafından okunmak da çok şey katıyor insana. Ayrıca bu sitede kimse kimseyi yerme peşinde değil herkes müsbet ve sempatik davranıyor birbirine.
Aslında haklısınız, anlam imladan daha önemli. Ama imla, sanki karşısına çıktığınız okura gösterdiğiniz saygıyla bağlantılı bir şey. Hani eve misafir geldiğinde pijamalı olmamak gibi, sokağa çıkarken saçları taramak gibi...Belki yazınızı bitirince bir defa sesli okursanız kendi kendinize, ufak tefek sorunları da yakalar ve hemen gideriverirsiniz.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.