Sahip olduğunuz koşulları değiştirmek için, önce farklı düşünmeye başlayın. norman vincent peale
sa
sabri ayçiçek

Soyundukça terliyoruz!

Yorum

Soyundukça terliyoruz!

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

727

Okunma

Soyundukça terliyoruz!




(Sıcakların aklıma getirdiği...)
Çocukluğumuzda giydiğimiz neredeyse bir çaputtu.Yazın ise yok denecek kadar "az" kıyafetlerin içindeydik.
Gezerken de,iş yaparken de.
Ama ağababam hep ceketliydi.Ev tezgahında dokunan pamuklu kumaşın siyaha boyanmışı idi bu ceket.İçine bir de hakim yaka gömlek giyerdi.
Ağababama zaman zaman sorardım:
-Bu sıcakta,bu ceketle terlemez misin?
O da :
-Yoo..oğlum.Sıcakta vücudu güneş ışığından korumak lazım.Ne kadar temas ederse,o kadar terleriz,diye cevaplardı.
Hatta bunun slogana dönüştüğü sohbetler de olurdu:
-İnsan,soyundukça terler!
Sonra, Trakya’nın sıcağında "öğrendiğim" bu durumu,Kızıltepe’nin ovasında da,Cizre’nin çarşısında da gördüm:Hemen hemen hepsi ceketliydi insanların.
Şu an Menemen’in ovasında yaşayan insanlara bakıyorum:Çoğu ceketli ve üstelik başlarında birer "tartamak!"(Tartamak,serpuş ya da poşunun yerine bu bölgede kullanılan addır.)
Galiba ağababam(dedem)haklı.
Sıcakta,soyundukça terliyoruz!

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Soyundukça terliyoruz! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Soyundukça terliyoruz! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Soyundukça terliyoruz! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kemnur
Kemnur, @kemnur
20.8.2011 20:09:38
Güzel bir anekdottu, keyifle okudum.Saygoyla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL