Olumlu ve coşkuluysanız, insanlar sizinle zaman geçirmek ister. jeff keller
Mehmet Ali Öztürk
Mehmet Ali Öztürk

BOŞA HARCANAN ENERJİ

Yorum

BOŞA HARCANAN ENERJİ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1000

Okunma

BOŞA HARCANAN ENERJİ

Yeryüzünde, diğer ülkelere liderlik yapan bilim ve ilimde ilerleyen ülkelerin en belirgin özelliği yer altı ve yer üstü kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmalarıdır.
Bir ülke düşünün ki, ülkenin her yerinde şırıl şırıl sular akarken fiziksel koşullarda elverişli olduğu halde bir tane baraj yapılmamış olsun veya yapılsa dahi ülkenin ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılmazsa o ülkenin ekonomi ve teknoloji bakımından bir adım atması mümkün değildir.
Bir ülkeyi, diğer ülkeler karşısında yücelten bu özelliği insana uyarlarsak insan da kendisinde mevcut olan potansiyeli iyi kullanması gerekir.Beynini küçük şeylerle meşgul ederek gerçek anlamda icra etmesi gereken şeyleri yapmayarak hem kendisine zarar verir hem de diğer insanlara bir şeyler katmayı düşünse bile bu özelliğini körelttiği için diğer insanlar için bir şeyler yapamayacaktır.Gelecekle ilgili bir planı olmayan, ot gibi gelen ot gibi gitmek isteyen kişileri yakından incelerseniz hep dedikodu, hep ıvır zıvırla ilgilenirler.Halbuki; işe yarayacak elle tutulacak şeylerle ilgilenseler ne kadar güzel olur.Bir milletin tarihini değiştirecek, hatta çağ açıp çağ kapatacak bir güce sahip olan insan mevcut enerjisinin farkına varmayarak dedikodu yaparak enerjisini boşa harcar.Bu kişilerin farklı bir yönünü de ele alırsak bu kişiler kendileri mutlu olmadığı halde çevresindeki kişileri de mutsuz eder huzur eder.Akıl ve mantık çerçevesinde hareket eden kişiler, boş faydasız şeylerle uğraşmaz.Toplumda bu kişiler bir değer görüyorsa, saygı ve sevgiyle anılıyorsa üzülerek söylemek zorundayım ki o toplumun yok olması, tarihin tozlu sayfaları arasına girmesi yakındır. Bu kişileri, ortamını yakalar yakalamaz uyarmak gerekir.Bu uyarmayı yapmazsak bizde kendimizi işin akışına bırakır gideriz.Zamanın su gibi akıp gittiği bu dönemde bir saniyemizi boşa harcayacak ne lüksümüz var nede hakkımız.Bir cana can katacak enerjimizi,gücümüzü gelin hep birlikte canlar için harcayalım.
Kendimize ve çevremize saygı duyuyorsak dedikodunun enerji tüketen bizi yok eden özelliğini bertaraf edelim.Her daim iyi,güzel, faydalı şeylerle meşgul olmamız dileğiyle…
HOŞ KALIN HOŞÇA KALIN

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Boşa harcanan enerji Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Boşa harcanan enerji yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BOŞA HARCANAN ENERJİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL