Şimdiye kadar hiç kimse taklit yoluyla büyüklüğe ulaşamamıştır. -- samuel johnson
Şaban Aktaş (Homerotik)
Şaban Aktaş (Homerotik)
@saban-aktas-homerotik

ATA'MIZI ANIMSAYALIM

18 Temmuz 2011 Pazartesi
Yorum

ATA'MIZI ANIMSAYALIM

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

798

Okunma

ATA'MIZI ANIMSAYALIM

ATA'MIZI ANIMSAYALIM


Günümüzde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu çalkantılı bir süreçten geçiyoruz.
Sahip olduğumuz devletimizin kurucusu, büyük önder Atatürk’ün, anımsamakta yarar bulduğum için, yayınlamayı uygun gördüğüm bir söylevi aşağıdadır...
....

10.YIL NUTKU

CUMHURİYETİN 10. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE
ATATÜRK’ÜN NUTKU – ORİJİNAL

Türk Milleti!
Kurtuluş savaşına başladığımızın 15′inci yılındayız. Bugün cumhuriyetimizin onuncu yılını doldurduğu en büyük bayramdır.Kutlu olsun!

Bu anda büyük Türk milletinin bir ferdi olarak bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyim.

Yurttaşlarım!
Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, Temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyetidir. Bundaki muvaffakiyeti Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkarane yürümesine borçluyuz. Fakat yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız. Bunun için, bizce zaman ölçüsü geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil, asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmelidir. Geçen zamana nispetle, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da muvaffak olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü, Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk Milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir.

Şunu da ehemmiyetle tebarüz ettirmeliyim ki, yüksek bir insan cemiyeti olan Türk milletinin tarihi bir vasfı da, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki, milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, fıtri zekasını, ilme bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini, milli birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek milli ülkümüzdür. Türk milletine çok yaraşan bu ülkü, onu, bütün beşeriyete hakiki huzurun temini yolunda, kendine düşen medeni vazifeyi yapmakta, muvaffak kılacaktır.

Büyük Türk Milleti,
On beş yıldan beri giriştiğimiz işlerde muvaffakiyet vaat eden çok sözlerimi işittin. Bahtiyarım ki, bu sözlerimin hiçbirinde, milletimin hakkımdaki itimadını sarsacak bir isabetsizliğe uğramadım. Bugün, aynı iman ve katiyetle söylüyorum ki, milli ülküye, tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milletinin büyük millet olduğunu, bütün medeni alem, az zamanda bir kere daha tanıyacaktır. Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafıyla, atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.

Türk Milleti!
Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim.

Ne mutlu Türküm diyene !

Ankara, 29 Ekim 1933

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ata'mızı anımsayalım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ata'mızı anımsayalım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ATA'MIZI ANIMSAYALIM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
VAZO
VAZO, @vazo
18.7.2011 23:17:46
10 puan verdi
Benden önce yorum yapan dost kalemler,söylenecek her şeyi söylemişler.Baktım bana söyleyecek bir şey kalmamış.
Yorumlara katılıyorum.Tek kelimeyle çok güzel etkileyici ve yürek titretici bir yazı.Tebrikler öğretmenim.
Selam ve saygılarımla.
hülya hicran
hülya hicran, @hulyahicran
18.7.2011 20:12:33
Atatürküm önderim yolunda yürüyorum,Bağlıyım devrimlere ,Hergün Türküm diyorum göğsümü gere, gere Mustafa Kemalim
senin tüm izlerini siliyorlar senden hiçbir eser kalsın istemiyorlar bilmiyorlarki sen kalbimizde öyle bir yerdesinki seni ordan çıkarmaya silmeye kimsenin gücü yetmez Sen herdaim bizim için teksin tek kalacaksın en büyük devrimci sensin.
bekir güçlüer
bekir güçlüer, @bekirgucluer
18.7.2011 19:14:45
Sevgili ATATÜRK'üm,
Yaptığın eserleri görmüyorlar, hepsini biz yaptık diyorlar.
Kurduğun CUMHURİYET'i ortadan kaldırmak istiyorlar.
Hatta, senin adı adını bile unutturmaya çalışıyorlar.
UNUTTURAMAYACAKLAR! BU MİLLET SENİ UNUTMAYACAK!
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.