Kral olsun, köylü olsun, en mutlu insan, evinde huzur bulabilendir. -- goethe
UÇUK
UÇUK
@ucuk

öylesine yazdım

16 Temmuz 2011 Cumartesi
Yorum

öylesine yazdım

6

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1303

Okunma

öylesine yazdım

Kadın; çıplak omuzlarının üzerinden geçen esinti ile ürperdi ve elleri balkon kapısına doğru uzandı.Balkonun, kapısını da kapattıktan sonra dünden kalan kokunun ağırlığı odanın içerisinde iyicene hissedildi. Masanın üzerindeki mecmuanın sayfalarına dökülen kırıntılar gözünde daha da bir irileşti.

Kadın;ahenkli adımları ile üç kişilik küle bulanmış koltuğuna doğru yürüdü ve kül tablasının hemen yanına oturdu. Bacaklarını, çapraz bir şekilde bağlarken eteğinin açılan ucunu hafifçe düzeltti ve gözlerini yarı açık bıraktı.

Kadın; gümüş rengi tabakasından, bir dal ince sigara alıp parmaklarının arasına yerleştirdi ve dudaklarına götürdü, derince bir nefes çekti ve nefesini bıraktığında sahte huzurla doldu.

Kadın,düşündü."lunaparkta tanıştığı adamı" Belki yine görürüm derken; kulaklarında avize gibi sallanan küpelerinden biri kulağından çıktı ve yere düşmeden avuçlarına ulaştı. Boğumlu parmakları ile kavradığı küpesini ustalıkla yerine taktı.Bu sırada, şuh kahkahası ile koltuğu sarstı.

Kadın; sigarasını kül tablasında ezerek söndürdü ve çapraz bacaklarını çözdü, ardından; omuzlarını dikleştirdi, eteğini son kez düzeltti ve ayağa kalktı. Küçük adımları ile aynanın bulunduğu odaya doğru ilerledi.

Kadın; aynanın karşısında yüzünde gittikçe çoğalan kırışıklıklarına, gözlerinin altında biriken torbalara baktı. Yüzünü incelerken; saçlarının ucundaki kırıkları da gördü ve kasların azizliğine uğrayan dudağı da büzüldü. Bu defa, dudağının kenarındaki kırışıklıklar derinlik kazandı.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Öylesine yazdım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Öylesine yazdım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
öylesine yazdım yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kemnur
Kemnur, @kemnur
5.11.2014 10:40:39
UÇUK KAÇIK ismini verdiğim bir şiir yazmıştım fi tarihinde. O şiirde mümkün olduğunca saçmalamaya çalışmıştım. Yayına verdikten sonra ise en çok beğeni alan şiirlerimden biri olmuştu. Siz de adınızı çağrıştıran bir yazı yazmaya çabalamışsınız, fakat farkında olmadan dikkate değer bir üslup belirlemişsiniz. Evet, "kadın" sözcüğü ile başlayan her paragraf felsefik bir öykünün kurgusu gibi olmuş. Ne yazık ki, bu yazıya şöyle çarpıcı bir GİRİŞ bölümü (tek bir cümleye de razıydım) ile gene çarpıcı bir SONUÇ bölümü eklenememiş ve ortaya olağanüstü bir öykü çıkartılamamış. Örneğin, b ir maksatla geliş ve neticede ayna görüntüsünden sonra maksattan cayış...gibi. Öykü kayıtlı şiirinizden sonra sıkı öykülerinizi okuyacağım ve tabii ki bol bol tenkit yazacağım. Gerçi yazım kurallarına böylesine itina gösteren bir kalemi tenkit etmek çok zor ya! SAYGILAR
Solmaz Yeter 07
Solmaz Yeter 07, @solmaz-yeter-07
29.10.2014 17:42:34
Aslinda iyide yazmisiniz kaleminize saglik. Karamsarliktan kendinize yönelmisiniz o an silkinmisiniz. Kendinizi daha önemli bulmusunuz. Cizgilerde yasamin sundugu izlerdir.
Kaleminizi saygiliyorum.
sevgimle basarilar.
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
12.10.2013 14:33:24
kadın ruhu mu
güzel anlatım dı
saygımlasınız
CaNMaYBuLL
CaNMaYBuLL, @maybull
7.9.2013 00:20:47


maybull tarafından 4/2/2014 2:28:54 AM zamanında düzenlenmiştir.
Emine UYSAL (EMİNE45)
Emine UYSAL (EMİNE45), @emineuysal-emine45-
16.7.2011 20:36:45
Kadının ruh halini ince ince incelemiş, vücut anatomisini ne güzel anlatmışsın sevgili Zeynep.

Tebrik ederim........sevgimle
Ve
Veysel Başer, @veyselbaser
16.7.2011 11:47:36
Öylesine yazdığınız için, yanmamış sigarayı da öylesine söndürmüşsünüz. Oraya bir göz atsanız iyi olur.
Başarı dileklerimle saygılar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.