Senden nefret edenleri sev; iyilikten başka üstünlük alameti tanımıyorum. -- ludwig van beethoven
müget
müget
@muget

sahilde aşk

19 Haziran 2011 Pazar
Yorum

sahilde aşk

6

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

3804

Okunma

sahilde aşk

sahilde aşk



Handan aynaya bir daha baktı. Tamam bu son , dedi içinden. Dünden beri gardıropta denenmedik kıyafet kalmamıştı. Yatağın üstü renk renk fularlarla kaplıydı. Komodin entel pazarlarındaki takı tezgahlarına dönmüştü. Kolyeler, yüzükler, küpeler…Handan hemen hemen hepsini denemişti aksesuarların. Görücüye çıkan binlerce genç kızdan hiçbir farkı yoktu.


Alp,işletme okuyordu. Aynı zamanda özel şirkette çalışıyordu. Handan’ la geçen hafta tanıştırılmıştı. Akşam beşte buluşacaklardı. Akıllı bir kıza benziyor Handan, kültürlü bir doktor. Bir kusuru yok. Gayet güzel. Tıraş olup giyineyim, diye söylendi Alp. Zamanında orda olmalıyım. Kızlar bekletilmeyi sevmezler. Bir aksilik çıkmazsa yaza evleniriz. Annemin dilinden de kurtulurum. Yaş otuz beş. Handan da otuz ikiye dayanmış. Bu iyi, çok yaş farkı doğru değil.

Handan, odasının rengarenk dağınıklığına şöyle bir bakıp çıktı. Gelince toplarım. Mutlu dönersem seve seve toplarım, dedi içinden. Alp’i ilk gördüğünde fizik bakımından beğenmişti. Kalabalık ortamda konuşma fırsatı bulamadıklarından onun kişiliği hakkında hiçbir ip ucu yakalayamamıştı. Bütün dikkati kendi üzerindeyken bir başkasını tanımak mümkün değildi zaten. Acaba beni beğenir m? kaygısıyla, habire yokluyordu kendini. Sık sık lavobaya gidip aynaya bakıyordu. Rujunu tazeliyordu. Her aynaya bakışında pişmanlık içinde geri dönüyordu. Lanet olsun, bir daha gidip bakmayacağım, ben asla aşık olunacak bir kız olamayacağım. Evet, beni beğenirler, takdir ederler. İyi bir eş, iyi bir anne olacak biri görürler beni. Ancak aşık olmazlar bana.


Alp evden çıkmadan, annesinin iyi dileklerini aldı. Hayırlısıyla git gel, dedi oğluna. Tahsilli, terbiyeli bir kız. Daha iyisi can sağlığı. Oğluna daha önce birçok kız bakmışlardı, fakat hiçbiri denk değildi evladına. Alp, geliri yerinde, yakışıklıydı. Bir erkeğe göre de hala genç sayılırdı. İstese on sekizinde bir kız bile gelin alabilirlerdi. Geçen yıl o kadına takıldı diye ne çok korktum. Neydi adı, ikide bir telofonla arıyordu, mesajlarını okudum kaç kez. Neyse ki erken teşhiş kanser önler. Hemen el attım da kurtardım oğlumu.


Handan, bir pazar gününün dinginliğinde yürümeye başladı. Otopark evden bir hayli uzaktı. Aslında yürüyerek gitsem, ne hoş bir hava var. Yol yeterince kısa değil ama, arabayla gitmek zorundayım. Keşke Alp’le hemen kaynaşsak, aşık olsak ve akşama yürüyüşe çıksak. Sadece evlilikten değil, yaşamdan konuşsak; sinemadan, kitaplardan …bir kere nişanlanıp ayrılmıştı Handan, hüzünle hatırladı eski nişanlısını. Yunus… o da aşık olmamıştı Handan’a. Doktor bir eş istiyordu sadece. Fakat Handan sevmişti onu. İlk büyük hayal kırıklığını Yunus yaşatmıştı ona. Telefonda ayrılacağını söylediğinde küfretmişti Handan’a. Elinden kaçırdığı büyük balığın farkındaydı. Handan, son anda sevgisizliğe direnmeyi başarmıştı. Ya evlenseydi …şimdi kutluyordu kendini bunu başardığı için.


Buluşacakları kafeye geldiler nihayet. Alp erken gelip oturmuştu. Handan’ı görünce ayağa kalktı yer gösterdi. Birer kahve söylediler. İlk konuşan Handan oldu, rahat ve kendinden emin pazar gününün güzelliğinden söz etmeye başladı. Alp ilgiyle dinliyordu. Karşısındaki kadının özgüveni onu etkilemişti.


Seninle tanışmaktan çok memnun oldum , dedi Handan. Ancak, asla acele karar vermeyelim. Ben hayatımı geçireceğim kişiye aşık olmak isterim. İlk şartım bu… başka şartım da yok zaten.


Öyle şaşkındı ki Handan, sevinçle gülümsüyordu. Bu kelimeler onun ağzından mı çıkmıştı böyle. Alp, hafifçe kızardığını hissetti. Ne söyleyeceğini bilemedi. Acemice gülümsedi sadece. Bir süre sonra, bir şeyler söylemek için adeta zorladı kendini.
Size hak veriyorum Handan Hanım. Ben de aşka değer veriyorum , dedi.
O zaman, akşam yürüyüşe çıkalım, bunları daha detaylı konuşalım, olur mu? dedi Handan el çırparak.

Alp, karşısında, bir çocuk gibi neşeli duran Handan’ın coşkusuna kaptırdı kendini.

Tamam,eşofmanlarımızı giyip sahile inelip. Sonra oturup bir şeyler yeriz.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sahilde aşk Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sahilde aşk yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
sahilde aşk yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
hale hekimoglu
hale hekimoglu, @halehekimoglu
18.12.2011 14:29:15
bizleri merakta bırakmayıp, devamını getirmenizi öneririm size...
Yükselenyıldız
Yükselenyıldız, @yukselenyildiz
4.11.2011 08:51:48
Ya sonrası?
Mayıs Ayı beğenisi miymiş?

Paylaşım için teşekkürler.
ihsannn
ihsannn, @ihsannn
24.9.2011 14:01:31
güzeldi beğendim tebrik ederim....
Emine UYSAL (EMİNE45)
Emine UYSAL (EMİNE45), @emineuysal-emine45-
19.6.2011 23:07:27
10 puan verdi
Sonra sahilde el ele gezmişler ve büyük bir akıma kapılıp aşık olmuşlar... Sonrası malum değil mi Müget? Senin yazılarını özlemişim inan, hele böyle sonunu okuyucunun hayal gücüne bırakman çok güzelll.

Tebrik ederim.........sevgimle
Ülviye Yaldızlıı
Ülviye Yaldızlıı, @ulviye-yaldizlii
19.6.2011 17:30:32
10 puan verdi
Bende merak ettim şimdi..

Dilerim aradıkları aşkları bulurlar..
Ben Alp/in annesinin Alp ile daha evvel hanımı nasıl bıraktırdığını merak ettim..

Nasıl bir senaryo ile oğlundan uzaklaştırdı..?

Sevgiler..
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
19.6.2011 16:42:28
Sonra ne oldu acaba? Öykü bitmemiş, gerisi bize bırakılmış. Aşktan usananlar ayırır bu ikiliyi, aşka aşıklar hemencecik evlendirip dört çocuk sahibi yapar. Yani Müget yazmış (çok şükür yazmış) gerisini bize bırakmış...

Senin kaleminden öykü okumak güzel. İnşallah bir sonraki yazın bir dahaki sene bugün olmaz:)

Teşekkür ederim...

Sevgiler sana güzel dost..

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.