Faziletli olmak, keskin bir kılıca oturmak kadar güçtür.-- bhartrıharı
ha
hasan1402
@hasan1402

1 haziran 2008

1 Haziran 2011 Çarşamba
Yorum

1 haziran 2008

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

839

Okunma

1 haziran 2008

tarih başlıklarına baktığımda ne kadarda kafam karman çorman bunu anlıyorum.
sabah spor,ufaktan bir kahvaltı,sonrası mektuba devam ettim.kitap okudum...ayakta kalan son kadın.kızılderili..fazla sürmedi bitti kitap,burada kitaba açlık çekiyoruz.her hücrede adam başı 3 kitap hakkın var .şimdi iki kişiyiz eder dört kitap.bizde kendi yötemlerimizle komşularla kitap takası yapıyoruz.1 lt petlere yerleştirip duvarları aşırarak komşu hücrenin bahçesine düşüyor,tabi bazen çatıya takılır onları alabilmek ayrı bir yazı konusu:)
(sayfamdaki kuş şiirindeki bahse mevzu kuşumuzu kaçırdık canımızda sıkkın üç gün oldu haber yok
gazeteleri okudum (gazetelerde takas üsulü olunca hepsine bakma sansı doguyor
akşam cevahirin anması olacak
bu arada posta geldi(içeride çıkardığımız günlük gazete gibi adeta facenin duvarı gibi aktuel biraz mizah daha ziyade iç haberler... tecritteki sosyal paylaşım ürünü diyelim.
baş sayfada hücre arkadaşımın karikatürü var kuşumuz hasrete üzülmüş perişan bir vaziyette birde altına destan gibi bir şiir var ilk ben baktım bastım kahkahayı sonra o baktı sinirlendi tabi editöre bağırıyor yaktım seni falan.
bu gün bomba patladı (bu arada kuşumuzun adı hasret ti)

aşık seyyahiden


hasretim neylersin yaban ellerde
sana git diyenmi oldu bizim hanede
gönül verdik sevdik ruhban eyledik
nankörlük çok revanşta köhne düzende

gittin hanemizi eyledin viran
yanınamı kaldı bu zarar ziyan
bir hırka bir lokma mutluyduk her an
kafanı vurursun sen buna inan


daha neki bunlar zulüm geride
belki kelle koltuk ölüm beride
öldüysen rahmetler senin üstüne
biz yeni bir aşk bulduk hemide (komşu hücreden zor bela kuş hediye ettiler haveller
3 adet kuşlrı vardı oda ayrı yazı konusu)

tüm bunları kızgınlıkla söyledim
içim yanar içim keder eylerim
kapıda açıktır yerinde hazır
yollarını dört göz ile beklerim


seyyahiyim gözlerim durmadan akar
sararıp solarım yollara bakar
düşüm hatallerim hasretim aşkım
tüm yollarım en son yanına çıkar

kül olrum gelmessen bir kerem gibi
yerini doldurmaz hemde hiç biri
gelemezsen haber et ben gelem bari
son isteğim budur seversen beni
imza aşık seyyahi



tabi birde yorumlar var bizim site gibi
bana diyorlar durumu kötü ağabi sahip çık vs

sonra düşündü düşündü seyyah bana dediki bu senin başının altından çıkıyor bu şiiri sen yazmışsın bu komplosenin eserin .....ben üslenmedim eylemi:)


kulakları çınlasın o hala içeride
defterimi kurcalarken kısa bir güne ait yazdıklarımı okudum sizlerlede paylaştım

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
1 haziran 2008 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 1 haziran 2008 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
1 haziran 2008 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Filiz Şahin.
Filiz Şahin., @filizsahin-
2.4.2013 13:02:11
bazılarının yazı dilnden karakterini çözdüğüm olmuştur ama dur hele daha var ancaaak espriklere denk geldik demek ki uzak diyarlarlardan değil bu seda
yürüyelim madem
NEVRUZ
NEVRUZ, @nevruz
24.10.2011 10:19:26
kısa bir günden kocaman zamanlar...
üstadıma saygılarla....
Etkili Yorum
7TEPE
7TEPE, @7tepe
15.6.2011 21:56:12
Aaa bu güzel yazı yorumsuz olur mu hiç

:) Sevgiler Sayın Yazarım
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
1.6.2011 21:41:43
Beğeni:
0
İzlenme:
839
Yorum:
3
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.