İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar.-- newton
Fikret TEZEL
Fikret TEZEL

İTİRAZIM VAR !

Yorum

İTİRAZIM VAR !

8

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1403

Okunma

İTİRAZIM VAR !

İTİRAZIM VAR !


Muhafazakâr kesimi temsil ettiği görünümünde ve hatta önemli bir ilçemizin de belediyesinde danışman olduğu iddiasında bulunan bir bayan, sebebi değişik çevrelerce çeşitli şekilde anlaşılan bir beyanda bulundu :

- Bir erkeğe dört eş için nikâh hakkı tanınsın ! Bu yasal hale gelsin !

Kimileri bayanın gündeme gelebilmek için böylesine radikal bir beyanda bulunduğu kanısında.

Bence ; yılların birikimi sonucunda muhafazakâr kesim hanımefendilerinin yavaş yavaş kabullenmeye başladığı bir gerçek aslında !

Yani bugün artık, kendisini o saflarda gören bir çok kadın kız, bunu kabullenmiş durumdadır. Erkeğini gönlünün çektiği başka kadınlarla paylaşmanın aslında dinimizin bir emri kuralı gibi algılamaya ve buna inanmaya başlamış.

Çok itiraz ederseniz, sordukları soru şudur :

- Peygamberimiz (SAV) de çok eşli değil miydi ?

Bu saçma beyana şu sayfalarda bir çok bayan arkadaşın itirazlarını, tepkilerini en etkili şekilde dile getirdikleri yazılar görmek isterdim . Hani nerede ?

Yoksa ben mi rastlamadım ?

Bir erkek olarak ben itiraz ediyorum !

Peygamberimiz (SAV) ’in örnek verilmesi büyük hata. İslâm’da asla böyle bir hak yoktur. Zaruri hallerde koruma amacıyla haneye alınan kadınlara nikâh mecburiyeti vardır. Bunun adına çok eşlilik değil korumacılık denir.

’ Nasıl olsa erkeklerin % 85’i aldatıyor, zina yapıyor ’ muş ! Bu zina yasal hale getirilip günahından kurtulmak gerekiyormuş !

Bekâr bir erkek ya da evli bir erkek zina yaparken yakalanıyor. Yanındaki kadının İmam nikâhlı eşi olduğunu söyleyip, aslında zinayı inkâr ediyor. Belli bir kesim de bu kişinin zina yapmadığını kabul ediyor.

Hoppalaaaaa !

O zaman imam nikâhının koruyuculuğuna inanan herkese zina serbest demektir ! Eşi ya da eşleri de bu inançta iseler zaten hiç mesele kalmıyor.

Kendimize gelelim arkadaşlar !

Vurun şu kafalarınızı sağlam bir yerlere de uyanın ya da varsa eğer at gözlükleriniz düşsün hatta kırılsın, paramparça olsun.

Zina yalnız kadınlara değil erkeklere de yasaktır, haramdır, günahtır. Bakmayın siz erkeklerin sırf kadınlara yasak ettikleri için onları çarşaflarla, peçelerle örtüp, duvar arkalarına sakladıklarına.

Sahi şu kadınların bu kadar aşırı kapanmaları, evlere kapatılmaları dinimizin bir emri midir sizce ? Yoksa zinaya yatkın oldukları inancıyla, zina yapmalarından çekindikleri için erkekler mi bu kadar abartıyor bu işi ?

’ Kadın evliliğinin uzun ömürlü olmasını istiyorsa eğer, erkeğini efendisi olarak görmeli.’ ymiş ! ’ Teslimiyet ’ deniyormuş buna !

Yani kadın erkeği efendisi olarak görecek, kendisi de köle olacak bu durumda. Teslimiyetçi olacak, onun hiç bir şeyine itiraz etmeyecek, her şey - her halt - erkeğin hakkı olacak mış !

Hoppalaaaaaaa !

Yahu, günümüzde akılalmaz derecede ilerleyen teknolojinin ürettiği son model robotlar bile her şeye olur demiyor ! Mantığına uymayan emirlere robotlar bile itiraz ediyor !

Ey insanoğlu ; ister kadın ol ister erkek. Sen Yüce Tanrı’nın en çok değer verdiği, tek akıllı yaratıksın !


Yaratan’a lâyık olmayı hiç düşünmedin mi ?

Ben bir erkek olarak eşimin beni asla bir başkasıyla paylaşmasını kabul edemem. Onu aldattığıma inandığında beni affetmesini de asla kabul etmem. Böyle bir durumda beni affetmeyecek, benden hemen ayrılacak kadar onurlu olmasını isterim !

Eşini paylaşmayı kabul edemeyecek hiç bir erkek de onun kendisini bir başkasıyla paylaşmasını isteyemez.

Fikret TEZAL

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İtirazım var ! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İtirazım var ! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İTİRAZIM VAR ! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
erolabi
erolabi, @erolabi
26.5.2011 14:35:39

NuniLe ve ÜZÜMKARASI kardeşlerimiz haklı ,muhafazakar kesimi temsil etmeyi hak kazandıklarını iddia eden bu şahısların,temsil ettikleri inancın değerleriyle örtüşmeyen hatta bu değerler ile tamamen zıt olan davranışları kişilikjlerini ve aslında maskesiz yüzlerini göstermektedir.
Hiç bir inançlı insan bu "dürzülere" temsil hakkı vermez.
Yapılan edepsizlikleri bildikten sonra asla taviz vermez.
Selam ve saygılarımla.
Etkili Yorum
erolabi
erolabi, @erolabi
26.5.2011 08:17:39
Değerli Tezal,
Bir kaos rüzgarına kapılıp kuru yapraklar gibi sürüklendiğimiz ,bizden olmayan,bizim gibi düşünmeyen,bizim için hiç bir kapı açmayan gidişatın ne dertler açtığını görüyoruz hep beraber.
Yapılan seviyesiz amellerin daha vahim ve edepsizce izah edilmeye çalışılması kabul edilebilir mi?
"İmam nikahlı eşim" savunmasının dinimize ve toplumumuza hakaret olduğunu farkedemiyorlar mı?
Her koyun kendi bacağından asılır ya , kokusu her tarafı rahatsız eder.
Selam ve saygı ile.
O qué
O qué, @o-qu
25.5.2011 19:48:35
Muhafazakar kesimi temsil ettiğini nerden çıkardınız?

Ben öyle bir temsilciyi kabul etmiyorum mesela.
Birine cevap vermek , bak sen kayda değer bir şeyler söylüyorsun demektir ki ben onun populer olma adına düşünmeksizin söylediği sözleri önemsemiyorum bile.

Eğer evliyse o bayan , onun eşine rica ediyorum imam ikahlı üç hatun daha alsın. Aman ne kötüsün sen Nunile demeyin, bakın kendisi istiyor ağzıyla.

Ayrıca devletin kabul ettiği nikah dışında nikah olamaz.
Kimse zinayi dinle örtpas etmeye kalkışmasın !


AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
25.5.2011 19:27:50
evet ayakta alkışladım
bende sizin gibi düşünürüm insan eşini paylaşabilirmi ASLA
diyorum
dört eşli olmak onların işine geliyorda yoksa bu dinimizde yok bence

ha peygamberimiz evlenmiş onun koruma amacı sizin de dediğiniz gibi
peygamberimizi örnek almak sadece evliliktemi ki
hani onun yaşayan kaç kişi var huyunun güzelliği insan sevgisi doğruluğu dürüstlüğünü öğrensinler
yalansız riyasız yaşamayı
saygılarımla her daim
Mahzun Prenses...
Mahzun Prenses..., @mahzunprenses---
25.5.2011 18:10:00
Bu dört eşlilik ne demek hala anlamlandıramadım.Yazıklar olsun 21.yy ve aramızda o denli ilkel düşünceli insanlar.Aslında çürümüşlüğümüze pekte şaşmamak lazım.

Tüm içtenliğimle kutluyorum.
hicbitmez
hicbitmez, @hicbitmez
25.5.2011 17:55:38
10 puan verdi
Ben de sahsen herseyimi varimi yogumu paylasabilirim ama insan yasadigi esi nasil paylasir bilmem.
Her seyi dine yüklemeyi yeri gelince iyi bilir bu müslüman alemi bu yeni birsey degil ki.

Ve bir bayanin böyle birsey demesi yasal olsun demesini ciddiye almiyorum bir sekilde.
Zina ihanet ahlaksizlik artik siradan bir iliski halini almis ben böyle bir gözlemdeyim sahhsen.
Erkek ya da kadin farketmez zina olayi yüreksizlik olayidir benim gözümde.
Cesareti olan ayrilir ve istedigini acikca alir hic olmazsa serefinle yasar.

Uzun konulara deginen bir yaziydi.
Yüreginize saglik
Saygim sonsuz


bekir güçlüer
bekir güçlüer, @bekirgucluer
25.5.2011 17:17:04
Yazınızı beğenerek okudum. Tebrik eder, saygılarımı sunarım.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.