Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. (kızılderili atasözü)
çetin altungüneş
çetin altungüneş

ŞİİR DİRENİŞTİR

Yorum

ŞİİR DİRENİŞTİR

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

765

Okunma

ŞİİR DİRENİŞTİR

ŞİİR DİRENİŞTİR

Zalimi lanetlemeli şiir
Mazlumun,ezilenin yanında olmalı
Özgürlüğün ve barışın kılıcını kuşanmalı
Yıkmalı barbarlığın kalesini
Merhem olmalı acılı anaların yarasına
Duymalı sömürülen emekçinin haykırışlarını
Savaşların ipini çekmeli
Tükürmeli yüzüne puştun

En cahilinden en kültürlüsüne
Bir şeyler katmalı özünden
Dünyanın alabildiğine uzanan
Dağlarına,ovalarına ulaşmalı
Acısını hisetmeli kanadı kırık serçenin
Kırmalı zincirleri,prangaları
Demir parmaklıkları aşmalı
Umudu aşılamalı,beslemeli düşleri

Toprağın kokusunu,tuzunu denizin
Çiçeğe durmuş bir ağacı
Yedi iklim dört mevsimi
Ne varsa insana ait
Aşkı,acıyı,özlemi
Öbek öbek işlemeli dizelere
Haksızlıklara baş kaldırmalı
Zulme karşı durmalı
Cesaret ve isyan
Onun en yakın arkadaşları olmalı

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Şiir direniştir Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Şiir direniştir yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ŞİİR DİRENİŞTİR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL