Gene de bir iştir beklemek. bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.-- cesare pavese
feyzi kanra
feyzi kanra
@feyzikanra

Aziz Nesin lik Bir Mizah

17 Mayıs 2011 Salı
Yorum

Aziz Nesin lik Bir Mizah

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

3443

Okunma

Aziz Nesin lik Bir Mizah

EŞEK 1

Bir gün Kamil Paşa yapılan bir şikayet üzerine Şair Eşrefi vilayet makamına davet etmişti. Davete icabet eden Eşref, vilayete geldiği zaman kendisine valinin encümende olduğunu ve biraz beklemesi icap ettiğini söylediler. Valiyi bekleyen şair, bir ara konuşulanları dinlemeğe çalıştı. O esnada valinin münakaşa edilen bir mesele hakkında:
”O kadar incelemeyin millet eşektir anlamaz” dediğini duydu.
Bu sözlerden fena halde üzülen şair, hemen cebinden çıkardığı bir kağıda şu kıtayı yazdı ve odacıya valiye verilmek üzere bıraktı. Sonra da çıkıp gitti.

Ehli mansıptan birisi millete eşşek dese
Reddolunmaz sözü amma eşşoğlu can sıkar
Millete eşşek diyen eşşek herif bilmez mi ki
Sadrazamlar da valiler de milletten çıkar.

Kopyalayıp yapıştırdım aşağıdaki bir satırlık mizah bana aittir.

Aziz Nesin lik bir mizah.Millete aptal derdi de o aklıma geldi.:))

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Aziz nesin lik bir mizah Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Aziz nesin lik bir mizah yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aziz Nesin lik Bir Mizah yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.