Aşk cennetin dilinden bize kalan yegane hatıradır. -- bulor
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ömer Faruk Hüsmüllü
@omerfarukhusmullu

İnadına Ücretsiz Kitap!

3 Nisan 2011 Pazar
Yorum

İnadına Ücretsiz Kitap!

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

3085

Okunma

İnadına Ücretsiz Kitap!

İnadına Ücretsiz Kitap!



Değerli dostlar 8 gün önce iki tane sitede aşağıdaki yazımı yayımladım:
Bedava Kitap İster misiniz?
Yıllardır Mağaranın Kamburu isimli romanımı yayınevleri vasıtasıyla bastırmaya ‎ muvaffak olamadığımdan, çeşitli internet sitelerinde parçalar halinde ya da bütün olarak yayımlamıştım.
En nihayet kendi imkanlarımla Mağaranın Kamburu’nu bastırabildim. Tabii bu sefer de dağıtım sorunu çıktı karşıma. Mevcut dağıtım şirketlerinin bana olumlu cevap vermeyeceklerini düşündüğümden bu kitabımı eşe dosta göndermeye karar verdim.
Bu göndermelerden sonra elimde yaklaşık 100 tane kitap kalıyor. Bunları dileyen arkadaşlara ücretsiz göndermek istiyorum. Posta ya da kargo ücreti de vermeyeceksiniz. O da bana ait.
Kitabı isteyen atkadaşların ofh1952@gmail.com adresime ad-soyad ve adreslerini göndermelerini rica ederim.
Darısı diğer basılmadık kitaplarımın başına…
Saygılarımla…


Kitapların kısa sürede tükendiğini mi sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz. Çünkü ücretsiz olmasına rağmen kitap talep eden sadece 27 kişi.
Yazılar okuyucu bulamadığı için mi istenmedi dersiniz? Hayır.
Çünkü bu iki sitede yazılar toplamda 335 kere okunmuş ve 8 tane de yorum almıştır.
“Talep neden bu kadar az oldu?” sorusunun cevabını ise size bırakıyorum.
Bu bilgileri açıklamaktaki amacım okuyucuları şikayet ya da kınama değildir. Sadece bir durum tesbitidir. Bir deney yaptım ve sonucunu aldım. Hepsi bu kadar!...


Aslında benimkisi okutmayanlara ve okumayanlara karşı bir başkaldırıdır. Bir şekilde engelleri aşmaya çalışacağız. Benim aklıma gelen yöntem bu idi, uyguladım. Daha geçerli bir yol bulursam onu da uygulamaktan çekinmem.
Sadede gelirsek: Aynı teklifi sitemiz okurları için de yapıyorum.
Ad-soyad ve adresinizi ofh1952@gmail.com adresine gönderirseniz “Mağaranın Kamburu” kitabı adresinize PTT ile gönderilecektir.
“Hiç olmazsa gönderme parasını ödeyeyim” diyen arkadaşlar oluyor. Bunu kabul etmiyorum. İçiniz rahatlasın diye söyleyeyim, PTT’ye gönderme ücreti olarak kitap başına sadece 75 kuruş ödüyorum.
Saygılarımla…


Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İnadına ücretsiz kitap! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İnadına ücretsiz kitap! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İnadına Ücretsiz Kitap! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
26.6.2011 13:08:24
Güzel bir eleştiriydi...Okuma özürlü olunan bir çağda her şeyde olduğu gibi tembelliğe kürek çekmekteyiz.Ben buna okuma ve araştırma tembelliği de diyorum.Hazır sunumlara alışmış gruplar bu tembelliği yaşıyorlar.Televizyon denen nesne seçme hakkından yoksun aç dimağları zaten büyülü ışıltısıyla dolduruyor.Kitap okumanın zahmetine kim katlanıyor ki?..Kaçımız düzenli gazete okuyoruz?..Kaç tane takip ettiğimiz köşe yazarımız var?..Yüreğinize sağlık efendim.Saygılarım sonsuz.
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
17.4.2011 19:36:50
Vah benim memleketim vah...Okumuyoruz, o halde yazmaktan vazgeçmeli miyiz, diye düşünmüyor da değilim bazen.

Kitap, büyük emek ve büyük cesaret işi. Sizi kutluyorum.
hicbitmez
hicbitmez, @hicbitmez
3.4.2011 18:15:10
Kitapların kısa sürede tükendiğini mi sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz. Çünkü ücretsiz olmasına rağmen kitap talep eden sadece 27 kişi.

Bu genis bir konu bence.
Birde söyle düsünüyorum insan ilk önce kendi basarisina inanmali sonra kitap bastirmali..

Okadar cok kisi kitap bastiriyor ki sonrada iste böyle alicisi okuyucusu yok denecek kadar az oluyor ücretsiz olarak olsada.
Okumayi pek benimsemeyen bir toplumuz acikcasi evet bu da ayri bir gercek.
Ama simdi internette sitelerde baktigimizda yazar dolu etraf.
Bir kac yorumdan sonra iste cesareti artan insanlari görüyoruz ama bir kitap bastirmak icin yeterli bir bilgiye sahip mi kisi bilinmez.

Yüreginize saglik
Saygilarimla

hicbitmez tarafından 4/3/2011 6:15:33 PM zamanında düzenlenmiştir.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.