Her ayrılış, ölümün önceden alınan bir tadı gibidir, tekrar bir araya geliş de yeniden dünyaya gelişin önceden alınan bir tadı gibidir.-- schopenhauer
Nermin Kaçar
Nermin Kaçar
@nerminkacar

SON İSTEK

2 Şubat 2011 Çarşamba
Yorum

SON İSTEK

10

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

792

Okunma

SON İSTEK

Her şey bir anda olup bitmişti. Ne olduğunu anlamadan. O güne kadar tavuk kesmekten korkan Celal, bir anda caniye dönmüştü.

Kendi halinde sakin bir yapıdaki kişiliğiyle çevresindeki insanların sevdiği bir insandı Celal. Küçük bir dükkanı vardı. Nafakasını çıkarmak için sabahın erken saatlerinde, evinden çıkar, gecenin geç sayılabilecek bir saatinde, yorgun bir şekilde evine dönerdi. Mutluydu. Karısının güler yüzü bütün yorgunluğunu alıyordu.

Son zamanlarda, karısındaki huzursuzluk dikkatini çekmeye başlamıştı. Sorduğunda da; geçiştirilen cevaplar alıyordu. Yüzündeki ifade onu korkutuyordu. Bir şeyler anlatmak istiyor fakat vazgeçiyordu sanki.

Evde olduğu zamanlarda; dışarıdan gelen en ufak sesle Şükriye’ nin beti benzi atıyor, Celal’in yanına sokuluyordu. Soruların cevabını bulamamak, Celal’in içini kemirmeye başlamıştı. Karısı, birden uykudan uyanıyor, ağlamaya başlıyordu. İnsanlarla iletişimini de kesmişti son zamanlarda. Özellikle, Celal’ in arkadaş çevresiyle… Nadir zamanlarda bir araya geldikleri birkaç aile dostu, arkadaşı gelmek istediklerinde, karşı çıkıyor, agresifleşiyordu.

Karısının ondan bir şeyler gizlediğine emin olmuştu . Düşünmekten beyni uyuşmaya başlamıştı. İzlemeye karar verdi. Dükkanını kapatıyor ve evini uzaktan izlemeye başlıyordu. Bu şekilde, bir hafta boyunca izledi. Dikkatini çeken hiçbir şey görememişti. Sokağa bile çıkmıyordu Şükriye. Kendi kendine vicdan azabıyla tam geriye döneceği sırada, arkadaşını gördü aniden kapının önünde. Evet oydu. Kerim… Yıllardır güvendiği, sırdaşı, dostu sandığı Kerim… Kapının önünde kapıya vuruyordu. Bir an yerinden fırlayıp, yanına gitmek istedi. Sonra vazgeçti. Israrla çalıyordu kapıyı. Biraz zaman geçtikten sonra Şükriye’ yi kapıda gördü. Kapı yarım aralıktı. Kapatmak için uğraşıyordu. Kerim ise ayağını aralığa dayamış, bütün gücüyle ittiriyordu.

Birden ok gibi fırladı gizlendiği yerden. Kerim onu karşısında görünce, dondu kaldı öylece. Şükriye, hıçkırıklar içinde ağlamaya başlamıştı. Kerim’in şaşkınlığı geçmiş, kaçmaya başlamıştı.Sanki ayaklarına, güçlü bir arabanın motoru takılmış gibi koşuyordu peşinden. Kerim, yorgunluktan, kendini yere atana kadar kovalamaca devam etti. Gözü hiçbir şey görmüyordu. Bilincini yitirmiş ve çıldırmıştı sanki. Üzerine abandı. Boğazına sarıldı. Sıktı, sıktı… Ağzından köpükler çıkana kadar sıktı.

Polis geldiğinde, hiçbir şeyin farkında değildi hâla… Kerim’in katiliydi. Gözünün önünde silik görüntüler vardı. Mahkemeye çıkarıldı. Hiç konuşmadı. Dünya ile bağlantısını koparmıştı sanki.

Aylar sonra hapishanede hatırlamaya başladı her şeyi. Kerim’in son görüntüleri gözünden gitmiyordu bir türlü. Şükriye, hiç gelmedi. Ortadan kayboldu. Kocasının hapse girişinden sonra Şükriye’nin cesedi bir yol kenarında bulundu. Bir araba çarpmıştı.

Son mahkemeydi. Mahkeme salonuna girdiğinde, ayakları titriyordu. Sanki başka bir yerdeymiş gibi ilgisiz ve donuk gözlerle etrafına bakıyordu. Salondakiler ayağa kalktığında yine şaşkınlıkla etrafındakilere baktı. Hakim, elindeki kalemi kırdığında anlayabildi ancak gerçeği… Yıkılmış bir halde çıktı salondan.

İnfaz sabahı…

Ezanlarla kalktı son kez yatağından. Abdestini aldı. Sabah namazını kıldı. Dua etti bir süre. Uzun süredir kendini bu kadar huzurlu hissetmiyordu. Beklemeye başladı. Demir kapı açıldı büyük bir gürültüyle… İnfaz Memurunun acıyan bakışlarına takıldı gözleri. Hapishane arkadaşlarına baktı son kez. Sessizce çıktı kapıdan. Ayakları titreyerek yürümeye başladı. İdam sehpasını gördüğünde, nefesi kesildi bir an. İmam, kefeni anımsatan giysisiyle kenarda bekliyordu.

Son isteğini sorduklarında ;


_ Babamın yanına gömün beni

Dedikten sonra ayağını uzattı yükseltiye. Gözlerini kapattı. İçinden saymaya başladı. On, dokuz, sekiz, yedi…..



Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Son istek Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Son istek yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SON İSTEK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ma
mavisel, @mavisel
2.2.2011 22:50:24
selamün aleyküm, uzun zamandır okuyamıyordum sizi. yoğunluğum dolayısıyla pek açamıyorum hatta kendim bile yazamıyorum. bugün görünce isminizi mutlu oldum. her zamanki gibi harika bir öyküydü. dramatik ve realist. yanlış hatırlamıyorsam atalarımızın bir öğüdünü hatırlattı bana; "güvenme dostuna saman doldurur postuna." tebrik ederim kaleminizin daim olmasını dilerim.
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
2.2.2011 15:04:48
İdam...Birinin devlet eliyle öldürülmesi...Ne kadar doğru onu düşünüyorum şu an...
Yazın beni bu düşünceye sevketti.
Tebrik ediyorum seni Nermin Abla. Farklı konular işlemekte üstüne yok doğrusun.
SEVİLAY DİLBER
SEVİLAY DİLBER, @sevilaydilber
2.2.2011 14:42:48
tebrik ederim..
içselliği derin işleseydiniz..
tadı doyumsuz olabilirdi...
zira kurgu güzel...
sevgilerimle..
ayhansarıkaya
ayhansarıkaya, @ayhansarikaya
2.2.2011 14:16:12
10 puan verdi
Dramatik de olsa realist bir öyküydü...Sanatcı,böyle konuları yalın biçimde işlemeli bence..

Tebrikler.
Toynak
Toynak, @toynak
2.2.2011 13:45:59
offf bu sıralar herkes hüzün yazıyor kardeşim
aldı gitti beni bir yerlere
kanattı kapanmaya yüz tutan acılarımı...
yüreğine sağlık kardeşim...
Aysel AKSÜMER
Aysel AKSÜMER, @ayselaksumer
2.2.2011 09:09:04
Yine güzel bir eserinle başbaşaydık. Güzel bir kurgu ve harika bir anlatım. Sonu hüzünlüydü ama hafızada yer edebilecek kadar başarılı bir öyküydü. Tebrikler canım. Sevgilerimle..
N. B. Ç.
N. B. Ç., @n-b-c-
2.2.2011 09:02:39
Hüzünlü bir öyküydü. İdamı her ne kadar hak etmesede.

Yüreğine sağlık canım benim.

Sevgilerimle...
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
2.2.2011 08:42:18
hüzünlü ve ve acı gerçeklerden esinlenen yazıydı

belki idamı hak etmedi kutlarım yine güzeldi
tacettin yıldırım
tacettin yıldırım, @tacettinyildirim
2.2.2011 07:00:23
idamı hak etmemiş...güven kelime olarak çok küçüktür ama yaşamın en ağır kütlelerinden biridir.......kime neye...... olmazların olduğu bir dünyada....bir nefeste..... okuttun usta muhteşemdi.....saygılar
Eser Akpınar
Eser Akpınar, @eserakpinar
2.2.2011 00:24:27
10 puan verdi
İnsan, hayatında en yakın arkadaşına güvenmezse, kime güvenir? Allah şaşırtmasın bile denmez, böylelerine. Onlar, zaten şaşmış gelirler dünyaya. Hayatları mahvederler ve giderler.

Çok başarılıydı. Kutluyorum Nermin. Sevgilerimle...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.