Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
velliköy
velliköy
@vellikoy

ANNE

29 Ocak 2011 Cumartesi
Yorum

ANNE

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1660

Okunma

ANNE

ANNE

Anne 1

Bin bir güçlüklerle büyüttün beni.
Seneler geçse de unutmam seni.
Aklımdan çıkmıyor yüzünün teni.
Daha özletmeden çabuk gel anne!

Akşamki rüyada gördüm yüzünü.
Lale,sümbül bürümüştü gözünü.
Unutmadım yavrum diyen sözünü.
Daha özletmeden çabuk gel anne!

Çok tatlı söylerdi ağzında dilin.
Okşardı yüzümü o pamuk elin.
Karanfil kokardı göğsünde tenin.
Daha özletmeden çabuk gel anne!

Yavrum diye beni koklar öperdin.
Kanımsın,varımsın,canımsın derdin.
O güzel yüzünü toprağa verdin.
Daha özletmeden çabuk gel anne!

(Öğretmenim,Başarı Yay.İstanbul,1993)

Müfit Aksakal


Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Anne Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Anne yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ANNE yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.