OZAN FUAD ZORLU'NUN ARDINDAN
OZAN FUAD ZORLU’NUN ARDINDAN
Pazartesi, 17 Ocak 2011
SADİ TELTİK/NEVŞEHİR
KAPADOKYA GAZETESİ ’’DİVANCA’’YAZARI
Değerli Halk Ozanı Sayın Fuad Zorlunun vefat haberini aldım.Derin bir üzüntü içerisindeyim.Nevşehirin yetiştirdiği Refik Başaran, rahmetli Sayın Semahat Sesleyenden sonra tanıştığım ve kendisini yakından tanıdığım gerçek bir sanatçı ve mütevazı bir kişiliğe sahip Ozan Fuad Zorlunun ani ölümü, ilimiz için büyük bir kayıptır.Kapadokya Gazetesinde aynı sayfada köşelerimiz vardı.Kendisiyle ilk defa Nevşehir Öğretmen evinde tanışmıştım. Kapadokya Tv.de Görmeyen Gözler proğramında birlikte olmuştuk.Bu proğrama benimle katılmaktan büyük keyif almıştı.En büyük arzusu şiirlerini bir kitap haline getirmekti.Ne yazık ki bu isteğini yerine getiremedi.Daha doğrusu yerine getiremedik.Şiirlerini okumuş ve çok beğenmiştim.Halk şairlerine özgü koşma tarzında yazıyordu.Ancak kafiye-ölçü-durak gibi kavramlar ona yabancıydı.Edebiyat tahsili görmemesine rağmen çoğunlukla kafiye ölçü ve nakaratlar oturmuştu.İçinden geldiği gibi dörtlükler sıralıyordu.Ben de kendisine gerek bu hususlarda, gerekse kelimelerin doğru yazılışları hususunda yardımcı olabileceğimi belirtmiştim.Ne kadar mutlu olduğunu anlatamam.Hocam iyi ki sizi tanıdım.İyi ki varsınız diyordu.
Beni bir gün evine davet etti.Bu davetine icabet ettim.İnanın ne yapacağını,ne yedireceğini şaşırdı.O kadar sevindi ki&
Güzel besteler yapmak,yeni türküler yakmak istiyordu.Bu konuda da kendisini şevklendirmiştim.İçimde ukde olan bir arzusunu söylemeden geçemeyeceğim.Hocam bende unutkanlık var.Beste yapmayı çok istiyorum ama güzel bir teybim olsa da gönlümden geçen duyguları,mırıldandığım mısraları/besteyi kayda geçirebilsem diyordu.İçinde Nevşehir aşkı,Nevşehir sevdası vardı.Ne acıdır ki biz ona yeterince sahip çıkamadık.Hatta hiç sahip çıkmadık.Sanata ve sanatçıya hangimiz,hanginiz,kim sahip çıktı ki?Şimdiden sonra adı sanatçı olarak hatırlanacak.Buna eminim.Kitabı da gün yüzü görecek.Bunu da biliyorum.
Ne vardı sanki kendisinden 3-5 bin lirayı esirgemeseydik de bu sevinci ona yaşatsaydık.Bir kimsenin tanınması ve bilinmesi için ölmesi mi gerekiyor.Sizler bütün Nevşehir halkı, isim beyan etmeden hepinize sesleniyorum!Siz isteseniz de istemeseniz de ben kendi şahsıma, yeni eserler üretmeye devam edeceğim.
Haberiniz var mıdır ki 25 şarkım,5 türküm.3 kitabım ve 100 kıtalık Nevşehir’im Bir Başka adlı şiirim var.Beni de mi ölünce hatırlayacaksınız?Hayır,ben ölmeden hatırlanmak ve size ölmediğimi hatırlatmak istiyorum.Bütün kitaplarımı,2000 adetten oluşan kitaplığımı, Nevşehir Üniversitesine bağışladım.Sağ olsunlar ben ölmeden, adımı Üniversitemizin okuma salonuna verdiler.Sayın Rektörüm bir plaketle beni ödüllendirdi.Bu onuru ve gururu bana yaşattığı için kendilerine teşekkür ediyorum.
Sanatçımız Sayın Fuad Zorlu artık sesi ve sazıyla aramızdadır.Onun ölümü sadece bedenen gerçektir.Ruhen gönlümüzde yaşayacaktır.
Ey makamca büyüklerim! Ne olursunuz elinizde fırsat varken sanata ve sanatçılara gereken önemi ve desteği veriniz.Maddi olmasa bile manevi yönden onları destekleyiniz.Çevrenize bakınız.Nevşehir ve Nevşehirli için kimler ne veriyor,onları görünüz.Gün bu gün, saat bu saattir.Yarın çok geç olmadan vazifenizi yapınız.
Sayın,Ozan Fuad Zorluya Allahtan rahmet ve kederli ailesine ,Kapadokya Gazetesi çalışanlarına, Nevşehir sanat camiasına baş sağlığı diliyorum.Mekanın cennet olsun Ozanım.