Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville
kerimozbekler
kerimozbekler
@kerimozbekler

ISIRGAN OTU'NDAN YAPILAN YEMEKLER...

17 Ocak 2011 Pazartesi
Yorum

ISIRGAN OTU'NDAN YAPILAN YEMEKLER...

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1626

Okunma

ISIRGAN OTU'NDAN YAPILAN YEMEKLER...

ISIRGAN OTU'NDAN YAPILAN YEMEKLER...

KERİM ÖZBEKLER
GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR

DÜNYA’NIN HER TARAFINDA YETİŞEN ISIRGAN OTU’NUN KANSER BAŞTA OLMAK ÜZERE BİR ÇOK HASTALIĞA İYİ GELDİĞİ BİLİNMEKTEDİR, PEKİ TOPLARKEN ELİNİZİ DALAYAN BU GIDA MADDESİNİ NASIL YİYEBİLİRSİNİZ ? TOPLARKEN ELİNİZE BİR NAYLON GEÇİRİN VE ISIRGAN OTUNU TOPLAYIN, ARALARINDA BAŞKA DEĞİŞİK OTLAR VARSA ONLARI AYIKLAYIN. KALAN ISIRGAN OTLARINI 4 ŞEKİLDE KULLANABİLİRSİNİZ;

1-ISIRGAN OTLARINI PIRASA DOĞRAR GİBİ İNCE İNCE DOĞRAYIN, YIKAYIN. BİR KABA KOYUN, ÜZERİNE LİMON SIKIP, BİRAZ TUZ İLAVE EDİN. BU ISIRGAN OTU SALATASIDIR, ÇİĞ OLARAK YİYEBİLİRSİNİZ, DOĞRANIRKEN SİZİ DALAYAN KISIMLARI EZİLDİĞİ İÇİN AĞZINIZI DALAMAZ VE YAKMAZ. AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ, DOSTLARINIZADA TAVSİYE ETMEKTEN ÇEKİNMEYİN.

2-ISIRGAN OTUNU YİNE PIRASA DOĞRAR GİBİ TAVA’NIN İÇİNE DOĞRAYABİLİRSİNİZ, İYİCE SUDA YIKADIKTAN SONRA İÇİNE 2-3 KAŞIK ZEYTİNYAĞI KOYARAK 5-10 DAKİKA OCAK’TA PİŞİRİN. BU ISIRGAN OTU YEMEĞİ OLUYOR, ALIŞTIKTAN SONRA SEVEREK YİYECEĞİNİZ VE OLDUKÇA LEZZETLİ OLAN BU YEMEK İÇİN TAZE OLAN ISIRGAN OTLARINI TOPLAYIN VEYA SATIN ALIN.

3-ISIRGAN OTUNU TOPLAYIP KURUTURSANIZ, KURU KISMINI ÇAY’DANLIĞA ATABİLİR. ÇAY OLARAK İÇEBİLİRSİNİZ, DURUMA GÖRE ŞEKERLİ VEYA ŞEKERSİZ OLARAK İÇEBİLİRSİNİZ. ISIRGAN OTU EGE BÖLGESİ’NDE Kİ PAZAR YERLERİNDE 1 BAĞI 250-500 KRŞ.TAN SATILMAKTADIR, EGE BÖLGESİ HALKININ SEVEREK YEDİĞİ OTLARDANDIR.

4-YUFKA YAPMASINI BİLEN BAYANLAR ISIRGAN OTUNU YİNE YUKARIDAKİ GİBİ İNCE İNCE DOĞRAYIP, YUFKANIN ARASINA ÇİĞ OLARAK KOYARDA PİŞİRİRSE ’ISIRGAN OTLU ÇÖREK’ OLUR. ARASINA İSTERSENİZ BİRAZ KIRMIZI BİBER VE TUZ İLAVE EDEBİLİRSİNİZ, SICAK SICAK YEMESİ DAHA ZEVKLİ OLUR.

NOT.YUKARIDAKİ FOTOĞRAFTA GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR KERİM ÖZBEKLER, AYDIN’IN UMURLU KASABASI’NDA BULUNAN ÇAYYÜZÜ ŞEHİTLİĞİ’NDE KURTULUŞ SAVAŞI SIRASI’NDA ŞEHİT DÜŞMÜŞ ASKER VE HALKIMIZIN MEZARLIĞINDA DUA EDERKEN GÖRÜLÜYOR.(FOTO.AVUKAT OSMAN ÜÇER)

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Isırgan otu'ndan yapılan yemekler... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Isırgan otu'ndan yapılan yemekler... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ISIRGAN OTU'NDAN YAPILAN YEMEKLER... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.