Faziletli olmak, keskin bir kılıca oturmak kadar güçtür.-- bhartrıharı
Selim Akgün
Selim Akgün
@selimakgun

İyi Yaşa!

15 Kasım 2010 Pazartesi
Yorum

İyi Yaşa!

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1803

Okunma

İyi Yaşa!

İyi Yaşa!

Yaşlı kadın hapşırdı...Genç bayan "Çok yaşayın."dedi.Yaşlı kadın kaşlarını çatarak,hiddetli bir şekilde "Beddua mı ediyorsun sen bana!"dedi.Genç kadın neye uğradığını şaşırmıştı,hayatında ilk defa böyle bir tepkiyle karşılaşmıştı.Merakını yenemedi sordu : "Neden böyle bir tepki verdiniz?" Yaşlı kadın yaşlı gözlerle şöyle dedi:"Ah kızım,benim iki vuslatım var tüm benliğimle beklediğim;birisi tüm aşkların sahibi,aşkı yaratan Rabbim...Diğeri, Rabbimin özüne aşkı üflemiş olduğu ruh;eşim...Tam yirmi sene oldu onu kaybedeli ve yürekten gülmeyeli.Çok narinmişim papatyam derdi bana...Ben onun gözünde papatyaydım,o benim suyum.Tam yirmi senedir susuz,ruhsuz yaşıyorum.Sen şimdi bana susuzluğu mu diliyorsun?"
Genç kadın böyle bir aşkı ilk defa görmenin heyecanı ve yaşamış olduğu olayın şaşkınlığıyla öylece donmuştu...Gururlu ve kararlı bir şekilde şöyle dedi : "İyi yaşa teyzecim,iyi yaşa..."

Selim Akgün

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İyi yaşa! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İyi yaşa! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İyi Yaşa! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.