24
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
5668
Okunma
Seni özlüyorum… Daha açık ve net nasıl söylenir? Ben, bilmiyorum. Elimden de başkası gelmiyor, gelmez. Son noktam bu: Seni özlemek. Seni özlemek ve bunu hiç saklanmadan söylemek. Duydun mu, bilemem. Duymadıysan; kulağını benden çekmişsin demektir. Yapabileceğim hiçbir şey yok. Kulağından tutup, yüreğime yaklaştıramam seni. Elinden tutup, yanıma çekemem. Bedenine sarılıp, engelleyemem uzaklaşmanı.
Birileri gelir, birileri gider. Aşkın, sevmenin kuralı bu.
Gelişin…
Gelişin çok farklıydı. Anlamı çok başkaydı. Farklı ve başka kılan; geliş zamanındı. En olgun zamanıydı, hayatlarımızın. Yaşamı kavradığımız, anlamını çözdüğümüz bir zamandı. Artık çocuk değildik. Erişkin de denemezdi bize. O dönemi bile çoktan geçmiştik yıllar, yıllar önce. Ne istediğimizi biliyorduk, hayattan. Sevgi; şeklini bulmuştu, iç dünyamızda. Bütün bunları konuşmuştuk seninle de. Hatırla; “ Yeni yetmeler gibi kavga etmeyelim “ demiştik, birlikte.
Ama ne var özlediğim biliyor musun? Sevgi ise söz konusu olan; büyümüyormuş insan. Hele de bir kadın. Beklentileri değişmiyormuş sevdiğinden, değer verdiğinden, önemsediğinden. Bir kadın; hep yeni yetme kalıyormuş, kuytularında yüreğinin.
“ Sevgi; dokunmak değildir. Ten değildir. Uzaktan da sevilir. “
Amma yüksekten uçmuşuz, karşılıklı. Helal olsun bize. Tamam, seni çıkartıyorum. Kendi adıma konuşuyorum. Nasıl da uydurmuşum? Hiç onaylamadığım, katılmadığım bir şeyi nasıl söylemişim ki? Sana ayak uydurmak için olabilir mi? Hani olgunum ya! Karizma olayı sanırım. Özür dilerim. Düpedüz yalan söylemişim.
Sevgi; bütün duyularınla yaşamaktır. Dokunmaktır, hissetmektir.
Olmazsa; olmazdır. Olmadı.
Uzaklaşışın…
Gidişin demiyorum. Çünkü senin de adını koyabildiğini sanmıyorum. Gittin mi? Uzaklaştın mı? Hangisine yakınsın, hangisine uzak? Bunların cevapları sende. Söylediğin gün ben de öğreneceğim.
Ha, bana sorarsan…
“ Her insan huzur verir; Kimileri gelince, kimileri gidince. “ desem?
Ne demek istediğimi de sen çözsen?
Görüşünce, görüşmek üzere…
Eser Akpınar
04.11.2010
İzmir.
Not : “ Her insan huzur verir; Kimileri gelince, kimileri gidince. “ sözünün kime ait olduğunu bulamadım.