- 887 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
ANKARA'DA 44 RÜZGARLARI ESTİ 46 RÜZGARLARI NE ZAMAN ESECEK
Ankara’da 44 rüzgârları esti, 46 rüzgârları ne zaman esecek
Bir Ülkenin tüm Dünya’da tanıtımı sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari bakımdan nasıl önemli ise, bir İlin Ülke içerisinde tanıtımı da sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari bakımdan çok çok önem taşır.
Bu önemden dolayı, bu köşenin Yazarı olarak, Dünya genelinde Ülkemizin tanıtımına ve Ülkemiz genelinde ise Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına her zaman ayrı bir yer verdim. “Ülkemizin Dünya’da tanıtımını, konunun ilgilisi Yetkililer ve Görevliler düşünsün” diyerek onu bir tarafa bırakalım. Gelelim Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına.
Değerli Okurlar, her zaman istedim ki, Ankara’da Kahramanmaraş Tanıtım ve Etkinlik Günleri adlı bir organizasyon tertip edilsin. Bu etkinlikte, tarhanamızdan dondurmamıza, kırmızı biberimizden çöreğimize, tekstilimizden bakırcılığımıza, kaplıcalarımızdan içmelerimize, şairlerimizden güreşçilerimize kadar tüm sosyal, ticari, ekonomik ve kültürel özelliklerimiz tanıtılsın istedim. Maalesef bu etkinlik bir türlü gerçekleşemedi. Geçen sene Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim ve Kültür Derneği (MAR-DER) Başkanlığı tarafından bu hususta bir teşebbüs oldu. Fakat, sonuca ulaşamadan akim kaldı.
Dün, Ankara’da 07-10 Ekim 2010 tarihleri arasında dört gün gerçekleştirilen, Komşu Vilayetimiz Malatya’ya ait bir etkinliğe, “Malatya Tanıtım Günleri Etkinliğine” katıldım. Malatya Valiliği’nin Standından itibaren Belediye’nin Standını, Somuncu Baba Standından Niyazi Mısri Standını, Sekizinci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal Standından Komedi Sanatçısı Kemal Sunal standını gezdim. Daha bunun gibi onlarca stand açılmıştı. Malatya’nın İlçelerini tanıtan ilgili Kaymakamlıklara ait standları gördüm. Büyük firmalardan LCW, Tekbir Giyim mağazalarına ait standlar gördüm. Kayısıların, tut kurularının paket paket satıldığı standları gezdim. Malatya’nın yöresel yemeklerinin pişirilip de fuarı gezenlere satıldığı standları gezdim. Hepsi de Malatya’nın bir özelliğini Ankara’lılara tanıtıyordu. Hatta bazı kamu kurumları da stand açmış, kimisi Malatya’daki ağaçlandırma, kimisi tarımsal faaliyetleri tanıtıyordu.
Bu etkinlerle birlikte, standların sonundaki büyük kapalı alanda bir panel vardı. Panelde Malatya Ekonomisi üzerine konuşmalar yapılıyordu. Ayrıca panel sonrasında Malatyalı Sanatçı Selahattin Alpay konserinin olacağı ifade edildi. Bu arada Malatya’lı bir başka Sanatçı Belkıs Akkale’nin konserinin gerçekleştiği söylendi. Zaten Belkıs Akkale’nin söylediği türküler o anda fuar içerisinde yayındaydı. Standları bir İşadamı Dostum ve Hemşehrimle gezerken, Malatya Valisi Sayın Ulvi Saral ile karşılaştık. İşadamı Dostum Vali Ulvi Bey’e hitaben; “Sayın Valim, bir Kahramanmaraşlı olarak Sizin gibi bir Vali’ye sahip olmak isterdik” şeklinde Vali Bey’e sitayişkâr sözler sarfetti. Vali Bey de “Valiniz Niyazi Bey çalışkan ve faal bir Validir” dedi. Neyse Malatyalılar Günlerinde gördüğüm manzarayı daha fazla yazmayayım. (Gerçi bu satırları yazmamın nedeni, eğer günün birinde, İnşallah, Kahramanmaraş Tanıtım ve Etkinlik Günleri tertip edilirse örnek olsun diye anlattım) Son olarak da şu hususu belirteyim. Bu satırları yazmadan önce bu sabah kahvaltıda, dün fuarda Es-Seyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından dağıtılan “Somuncu Baba Sebil Ekmeği”ni yedik ailece. Allah razı olsun Somuncu baba ve takipçilerinden.
Evet, size bir gözlemimi böyle aktardım ve Ankara’da yaşayan bir Kahramanmaraşlı olarak, kendi kendime sormak durumunda kaldım. Geçen Seneler içerisinde, Manisa, Trabzon, Rize ve benzeri İllerin tanıtım günleri oldu. Geçen hafta Malatya Tanıtım Günleri gerçekleştirildi. Peki, sıra ne zaman Kahramanmaraş’a gelecek? Ankara’da 44, 45 rüzgarları esti, 46 rüzgarları ne zaman esecek? (Plaka numarasına bakarsanız herhalde bu etkinlik günleri yaklaştı. 44, 45’ten sonra sıra bizde.) Şaka bir yana, işte bu sorunun cevabını her Kahramanmaraşlı gibi ben de merakla bekliyorum. Biz burada elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz bir Kahramanmaraşlı olarak. Yani, yalnızca Yazar olarak yazı yazıp da etrafı seyrettiğimiz sanılmasın. Bu hususta geçen yıllar içerisinde az mı koşturduk. Gerçi sonuç alamadık. İnşaallah yine çaba sarfederiz ve Kahramanmaraş’ımızı sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari yönden tanıtmaya çalışmaya devam ederiz. Bu tanıtımın en kapsamlı ve en etkin yolu elbette bu yazı boyunca anlatmaya çalıştığım gibi Tanıtım ve Etkinlik Günleri düzenlemektir. Bu etkinlik için, başta Kahramanmaraş Valiliği ve Belediye Başkanlığı’na büyük görev düşüyor. Bunun yanında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odalarına büyük görev düşüyor. Bu görevlerden sonra, Ankara’daki Kahramanmaraş ve İlçelerine ait Vakıf ve Dernekler ellerini taşın altına koymalıdır. Durum bu vesselam.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.