Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville
can.er
can.er
@can-er

ETKİLİ ETKİSİZLER, ÖDÜLSÜZ ÖDÜLLÜLER

7 Ekim 2010 Perşembe
Yorum

ETKİLİ ETKİSİZLER, ÖDÜLSÜZ ÖDÜLLÜLER

10

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1956

Okunma

ETKİLİ ETKİSİZLER, ÖDÜLSÜZ ÖDÜLLÜLER




Bilişim teknolojisinde artık her şey gözler önünde. Ülkeler, insanlar birbirlerine daha yakın.Yapılanlar daha bir görülür durumda. Bunların paralelinde de amaç ve işlevlerine göre çeşitli siteler kurulmakta ve hizmet vermektedirler.Kişiler de kendilerini bulabilecekleri, paylaşımlarda bulunacakları, kendinden bir parça olarak gördükleri bu sitelerin birine üye olurlar.Bunlardan bir tanesi de şu an içinde olduğumuz ve üyesi olmakla onur duyduğumuz " Edebiyat Defteri Kültür ve Sanat Platformu" patentli sitedir.Pek çok benzeri site olmasına rağmen, burası tercih edilmişse vardır bir sebebi.Kuranlara ve bu günlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür bir borçtur.

Ancak;
Üye olmayanların da site ziyaretlerinin mümkün olduğu "Edebiyat Defteri"mizin ana sayfası açılıp da şiire daha kolay ulaşma ve ilk intiba anlamında etkili yorumlara tıklanıldığında mükemmel bir ifade ile karşılaşılıyor.

" Kaleminize Sağlık". "Güzeldi,kutlarım", "Tebrikler" gibi yorumların ne şiiri okuyanlara, ne de şaire faydası olmayacağı gibi gereksiz yorum kirliliğinden özgün yorumların arada kaybolduğunu görüp özgün yorumları işaretleyen üyelerin ilan ettiği yorumlar aşağıdadır." denilmiş.Çok da iyi denilmiş.Ne var ki yorumlara göz attığımızda üstteki ifadeyle çelişen, ama ana sayfaya hemen her gün düşen o tür yorumlarla karşılaşılmakta ve ister istemez okuyana, ne eleştiri, ne de yorum sadece kutlama dedirtip, yetkililerin yazdıklarıyla çelişkili bu durum nedendir sorusunu sordurmaktadır.Denildiği gibi bu tür yazılar da " YORUM KİRLİLİĞİ" olmasına rağmen ana sayfaya etkisiz ama etkili yorum olarak maalesef düşmektedir.Bununla da istisnasız her gün karşılaşmaktayız.Bu arada pek çok yorumun da arada kaybolduğu, fark edilmediği bir gerçektir.Tıpkı ödül alacak düzeyde olup da almayan şiirlerin fark edilmediği gibi.

Bununla beraber; kişilerin ilk, öncelikli okuma ihtiyacı duyduğu şiirler, yazılar vardır.Gözler hemen günün şiirlerine takılır.Böcekli, kurdelalı şiirleri arar.Konu ile ilgili olarak bir yazıya yazdığım yorumda da belirttiğim üzere;

Edebiyat Defteri ki, şiir adına paylaşımların yapıldığı, edebiyata ve şiire yeni isimlerin ve yeni eserlerin kazandırılacağı bir yer iken; yapılan hesap ve kitaplar nedeniyle sanki gerçek amacından uzaklaşıyor gibi.Birilerinin birilerine yakın görünme gayretleri ap açık fark ediliyor.Bu hesap ve kitaplar nedeniyledir ki buna yandaş olmayan pek çok şairlerin şiirleri - ki onlar şiir gibi şiirler- maalesef arada kaybolup gidiyor.Fark edilmiyor.Belki de çok az okunabiliyor.Tıpkı, nice şiirlere yapılan yorum gibi yorumlar gibi.

Böcek ve kurdela alabilme veya güne düşebilme uğruna her yol mübah sayılabiliyor.Şiirlerin ödüllendirilmesi; yazanı daha da yüreklendirmesi, bir sonraki şiirin daha da özenle yazılmasına vesile olabileceği gibi, hak edenin hak ettiğini alamaması durumu da nice şiir gibi şiirlerin de yok sayılmasına, kaybolmasına neden olmaktadır.

Yönetici veya seçici kurulun, seçme kriterleri nelerdir? Her ne kadar okuyucuyu veya yazanı ilgilendirmiyor sa da , şiir adına kaygı verici bir durum arzediyor.Çok okunma, çok yorum, puan veya başka her ne idiyse bunlarda adil olunamadığı kanaatindeyim.Çünkü; şiirler matematik kuralları uygulanarak değerlendiriliyorsa, bu şiire darbedir.Matematiğin (hesap ve kitabın) edebiyatta, şiirde belirleyici olamayacağı, olmadığı açık ve nettir.Üstüne üstlük küskünlükler de yanında kar kalıyor.Endişem o dur ki büyük bir beğeni ile okuduğumuz yazar ve şair arkadaşlarımız yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ya yazmaktan vazgeçecek ya da şiirlerini asmayacaklardır.Belki de defterde bulunmanın anlamsız olduğu kanısına varıp gideceklerdir.Bu durum ise hem defter, hem edebiyat ve hem de şiir adına büyük bir kayıp olacaktır.

Kendilerini, sadece ana sayfada hem de birden çok etkili yorumlarıyla tanıdığımız şairlerin şiirlerine dönüldüğünde, bu durumda ki pek çok şairin şiirlerinde ödül olduğu varsayılan böcek ve kurdelalara rastlanılmıyor.Etkili yorumları ana sayfaya alan da seçici
kurul, şiirlere o ödülleri veren de seçici kurul.Ama uygulamada bir aksaklık var.Öylesine yorum yapabilenler, şiir yazamıyorlar mı demekten kendini alamıyor insan.İster istemez sorguluyorsunuz.Kriterlere uymayan yönleri nelerdir diye.Bir şiir; gerek edebi, gerek içerik yönüyle çok mükemmel, hatasız olabilir ama tarzımız değildir diye beğenmeyebiliriz.Bizim beğenmememiz onun kötü şiir olduğunu göstermez.Ve ödüllendirilmesine de engel teşkil etmez.Eğer birilerinin tarzı doğrultusunda olması gerekiyorsa bu da sipariş gibi olur ki, şiirler siparişle olmaz.Şiire şiir olarak yaklaşılmalı,
yazanın kimliğine değil, yazdıklarına bakılmalı.Gerek içeriği ve gerekse yapılan yorumlar hem okuyana hem de yazana artı değer olarak dönmeli, saygı ve sevgi çerçevesinde dostlukların pekişmesine vesile olmalıdır.Var olan dostlukları tarümar etmek, yok etmek değil.

Şiirli günlerde, ödülsüz ödüllü şiirlerde buluşabilmek ve onlarla daha kolay tanışabilmek ümidiyle...

Aydın
Ist.07 Ekim 2010



Bu yazıda değindiğim noktalarda yapılan yanlışa en güzel örnek, bıgün (11 / 10 / 2010 ) güne düşen şiiri, yönetim kadrosunun yorumunu ve günün şiirine yapılan HAKLI TESBİTİ siz dostlarımızın taktirine bırakıyorum.
Saygılarımla.

GÜNÜN ŞİİRİ;

Hasetçiçeği

Seni
Ar damarı çatlamış
Hasetçiçeği

Çördüğü ağacının
Dibindeki baldıran
Evleklere dadanmış ayrıkotu

Seni
Su arkındaki yılan
Bel vurmaya değmez ki

Seni
Bahçelerden uzaklara, rumuzlara
Duvardan atlayan kaçak gizli

Seni
Uykusu sabahın alaca saatleri
Horozlardan erken

Seni
Üstüne çiyler düşesi
Dikensi çiçekler açmaya

Boyuna delmek için
İyilik Atlasını
Kalpler kırmaya gelen

Seni
Hiç vazgeçmeyen iğnecikuşu
Ne zaman Güzellikler Alfabesine

Babaannem derdi ki
"Kendimden ednâsını bulamadım"

Seni
Sınıfın en kurnazı
Metropol gülü, yapmaçiçek

Ne derdi babaannem
Ednâ nedir bilir misin?
Karacaoğlan’ı...

ilhan büyükcebeci (ilhanbuyukcebeci)

GÜNÜN ŞİİRİNE YÖNETİMİN YORUMU;

asran

( Yönetici )
Mesaj Gönder Favori Üye Listeme Ekle Engelle Bu Yoruma Cevap Yaz


11 Ekim 2010 Pazartesi 00:15:05
İlhan Bey öncelikle tebrik ediyorum emeğinizin, özeninizin, hassasiyetinizin karşılığını alırken sizi görmekten mutluluk duyuyorum.

Siteminizi (pardon :) ) şiirinizi beğenerek okudum. Sadeliği, anlaşılırlığı her zaman ön planda. Yinede aşağıda vereceğim kısmı bi yerlere bağlayamadığımı belirtmek isterim. Çözemedim her nedense.

Seni
Hiç vazgeçmeyen iğnecikuşu
Ne zaman Güzellikler Alfabesine

Bunun dışında keyifle okuduğumu söylemem "malumu ilam" olmaktan öteye geçmeyecektir. Saygımla...

*

Hilmi YAZGI

Mesaj Gönder Favori Üye Listeme Ekle Engelle Bu Yoruma Cevap Yaz


11 Ekim 2010 Pazartesi 01:44:00
Ismarlama şiir
Geçmişte de yaşanmıştı benzer olaylar.

Bir şair sitede önceden paylaştığı bir şiirini niçin tekrarlama gereği duyar anlamış değilim.
"Vay efendim bu şiir iki yıl önce başka sitede olan bir tartışmadan doğdu, tekrar yayınlama gereği duydum"
Bu ne anlama geliyor?
Diğer sitelerde olan kavgalarımızı buraya taşıyalım;
sonra da o kişilerin eline koz verelim buraya gelsinler ve
buradaki huzur ortamının da tabiri caizse içine etsinler.
Yapmayın efendim; şiirinize diyecek yok, yergi olarak güzel mi güzel
ama, eski mevzulari ikide bir gündeme getirmenin kimseye faydası olacağını sanmıyor ve
kişisel taşlamaların ne kadar cilalansa da edebiyata bir katkısı olacağını düşünmüyorum.

Kurula da bir soru yöneltelim izninizle;
Şiir ilk asıldığında neredeydiniz?
kırmızı kurdeleler stokta mıydı o zamanlar?

Neyse sözü uzatmayalım. Nasıl olsa hiçbir faydası olmaz.
Saygılar sundu bu adam.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Etkili etkisizler, ödülsüz ödüllüler Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Etkili etkisizler, ödülsüz ödüllüler yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ETKİLİ ETKİSİZLER, ÖDÜLSÜZ ÖDÜLLÜLER yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
KalbiHazan
KalbiHazan, @kalbihazan
9.1.2015 12:21:51
yazı cok anlamlı kendimede pay cıkardım ben genelde okudugum şiirlere okudugum bilinsin diye yorum yaparım kısa yazarım cünkü yanlış bişey yazmaktan cekinirim şiirin degerini veremiyecegimden korkarım, bazen okudugum şiiri anlamıyorum üsteki örnekte olan gibi o şiir neyi anlatıyor cok karmaşık geldi bana genelde begendigim şiirlere cok begendim güzel ve anlamlıydı diye yorum yazarım hic bir yorumunda etkili yorum secilmedi bildigim kadarıyla ben darilma olmasın diye ilk 3 yorumu etkili yapıyorum evet bu yanlış biliyorum ama kararsız kalıyorum kırmamak adına kimseyi ilk 3 diyorum etkiliyorumu aslında yöneticiler secsin saygılarımla...
canandemirel
canandemirel, @canandemirel
20.10.2010 14:04:55
GEÇ OLSADA YAZINIZI YENİ OKUDUM.
BEN DE KATILIYORUM DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİZE ŞİİR YORUMLARINI YAPMAK SADECE KUTLARIM GİBİ KELMELERLE DEĞİL ANLAYARAK OKUMAK VE ÖZÜNE İNEREK YAPILMALI ..
SİZİN YORUMLARINIZ GERÇEKTEN GÜZEL VE ANLAMLI DERİNE İNEREK YAZIYORSUNUZ
PAYLAŞIMINZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM, SEVGİLERİMLE..
ANSIZIN
ANSIZIN, @ansizin
9.10.2010 16:28:04
Merhaba

Eleştirinizi Baştan sona okudum. Hak verdiğim ve hak vermdiğim yanlarının olduğunu söyleyeceğim.

Öncelikle Etkili Yorumdan bahsetmek istiyorum.


Etkili yorumun yapılma sebebi ve hangi anlamda kullanılması gerektiği sayfaların yorumlar kısmında belirtilmiştir.
http://www.edebiyatdefteri.com/etkiliyorumnedir.asp

Etkili yorum nedir?

"Kaleminize sağlık","Güzeldi kutlarım","Tebrikler" gibi yorumların ne şiiri okuyanlara nede şaire faydası olmayacağı gibi gereksiz yorum kirliliğinden özgün yorumların arada kaybolduğunu gördük. Bu yüzden şiir sahipleri özgün yorumu şiirlerinde işaretleyerek okuyucularına bu yorumu ilan edeceklerdir.

Etkili yorumu kim(ler) seçiyor?

Etkili yorumu şairin kendisi seçiyor.Yani şair eklediği şiirde yapılan yorumların [Etkili yorum] linkine tıklayarak etkili yorumu seçebiliyor.
Birden fazla etkili yorum seçilebilir mi?

Hayır her şiir için yalnızca bir tane etkili yorum seçilebilir.
Etkili yorumları nasıl görebilirim?
Sitemizde oluşturulan etkili yorumlar bölümünden yada ilgili şiirin yorumlar bölümünde görebilirsiniz. Üstelik ilgili şiirin yorumlar bölümünde etkili yorumu diğer yorumlardan farklı bir renk tonunda olduğunu göreceksiniz.

Etkili yorumu değiştirmek için ne yapmalıyım?

Yenisi ile değiştirmek istediğiniz yorumun
[Etkili yorum] linkine tıklayarak yenisi ile değiştirebilirsiniz.
Etkili yorumu iptal etmek için ne yapmalıyım?

Seçmiş olduğunuz etkili yorum üzerinde bulunan
[Etkili yorumu iptal et] linkine tıklayarak etkili yorumun seçimini iptal edebilirsiniz.


+ Bu yüzden ilgili bölüme editöryel bir takip sistemi yapılabilir bu anlamda editörlerimizi yönlendirebiliriz
------------

Ayrıca seçici kurulun çalışma sistemini ve sizlerin varsa önerilerini defalarca anlatıp sorduk.
Üzgünüm ama bazı üyelerimizin kendi şiirleri ile o kadar çok meşgul olduğunu gördük ki kendilerinden başka hiç kimsenin seçkiyi haketmediklerini düşünmeleri daha üzücü bir durumdur.

Keşke benim şiirim demeden öneriler gelebilse ve bizlerde bunları dikkate alsak.




Eleştirinizi baştan sona okudum. Katıldığım yanı katılmadığım yanından daha fazla olduğu için olumlu bir eleştiri oluyorum görüyorum yazınızı.


Sevgiler


Gül Şehri
Gül Şehri, @gulsehri
8.10.2010 21:59:07
Yazınızı dikkatlice okumaya çalıştım... Yorumlara da baktım biraz... Düşündüm neden burda olduğumu ve neden burada şiir yayınladığımı... Yazdıklarınıza hakverdiğimi söylemeliyim öncelikle... Bununla beraber beni çokta ilgilendirmiyor zira burada olma amacım paylaşmak ve şiirlerimi yayınlamak bir çatı altında...Çok yorum yazılmış mı yazılmamış mı pekte önem taşımıyor ..Elbbetteki okunmuş olması beğenilmesi hoşa gidiyor... Bir teşekkür bile edilmesi aslında şiirin okunduğuna işarettir .. Bu bana yeterli geliyor..

Bazen çok güzel yazılmış bir yorum hele de şiiri tamamlıyorsa insana doyumsuz bir lezzet veriyor bu açık...

Seçiçi kurul nasıl ve hangi yöntemle seçiyor şiirleri bilemiyorum... gerçekten bu işe gönül verenler elbette ki bekler ve hakettiğini ister... ALmalarını dilerim...

Belki yeterince ifade edemedim duygularımı ama benimde acizane fikrim bu.. teşekkürler..

Gül Şehri tarafından 10/8/2010 10:00:41 PM zamanında düzenlenmiştir.
sera.
sera., @sera-
8.10.2010 14:20:21
Fuzuli’nin “Söylesem tesiri yok; Söylemesem gönül razı değil.” tarzı olmuş söyledikleriniz :)

Sn. Şair yazınızda değindiğiniz konularda haklılık payınızın olduğunu söyleyerek başlayayım sözlerime.

Maalesef uzun oluyor yorumlarım :) Bu yüzden bağışlana :)

Burada dikkat çektiğiniz konu yönetim, seçici kurul diye algılıyorum. Bilmem yanlış mı?
Yazınızdan bir paragrafı aynen aktarıyorum: "Edebiyat Defteri"mizin ana sayfası açılıp da şiire daha kolay ulaşma ve ilk intiba anlamında etkili yorumlara tıklanıldığında mükemmel bir ifade ile karşılaşılıyor. Kaleminize Sağlık". "Güzeldi,kutlarım", "Tebrikler" gibi yorumların ne şiiri okuyanlara, ne de şaire faydası olmayacağı gibi gereksiz yorum kirliliğinden özgün yorumların arada kaybolduğunu görüp özgün yorumları işaretleyen üyelerin ilan ettiği yorumlar aşağıdadır." denilmiş. Çokta iyi denilmiş”
Demişsiniz.

Yazınızdan anladığımsa: yönetim ya da seçici kurul böyle dediği halde neden dediğine ters düşüp; dediğini uygulamayıp; halen bu tarz kutlamaları güne düşürüyor diye serzenişte bulunmuşsunuz. Daha açık deyimiyle şiir sahibini kutlayan kişi, şairin arkadaşı olup renklendirmiş olabilir ama siz yönetim olarak salt tebrik ederim çok güzeldi vs. gibi şiire katkısı olmayacak, şiiri irdelemeyen bir yorumu, üstelik site başında ilan ettiğiniz halde; neden etkili yorum olarak sayfaya düşürüyorsunuz diyorsunuz ve bunun cevabını anlayamayıp, bunu sormakta/sorgulamaktasınız? Doğru mu anlamışım yazdıklarınızın özünü bilemiyorum ?

Lakin ben de nacizane derim ki: Önce şiir nedir onu düşünelim ona bakalım :)
Kimi şiirler vardır işkence gibi gelir insana. Kimileri vardır surata vuran nefes, ruhta esinti gibidir.
Şiir; hayatın yorgunluklarından bir nebze bile olsa uzaklaşmak, bazen de kolaya kaçmaktır :) Az kelimeyle çok şey anlatmaktır. Tek mısrayla bir sayfa geçiştirmektir çoğu kez. Yüreği, hayata bakışı, yürektekileri dökmektir kaleme. Şiir anlatılmaz, yazılır. Duygularını tek kelimeyle ya da kelimelerle anlatıyorsan, yani o resmi tek renk ile çizebiliyorsan bunu da hissettirebiliyorsan işte o şiir demektir.
Şiir; hem yetenek, hem bir emek, hem de duyarlı kişilik işidir.
Hele bir de duygusal yoğunluk yaşanıyorsa, tanımlanamaz tadlar çıkar ortaya..

İster çiçek böcek alsın - ister almasın, ister yönetim okusun ister okumasın :) Ee nasıl ki zevkler, renkler tartışılmazsa; seçici kuruldakiler de insan, onların zevk ve renkleri de değişebilir. Beğenenler sağ olsun ne diyelim :) En çok da kişi kendi beğenip, yazdığı kendi içine siniyorsa, bunu yapmış olmaktan mutluysa daha ne ola :)

Şiir yazandan korkmamalıyız, ne kadar sert bir uslup kullansa da yüreği yufkadır çünkü.
Hem sorulmalı şimdi? Sahibinden başka kim karar verebilir ki yazılanın şiir olmadığına?
"Her insanın bir öyküsü vardır ama her insanın bir şiiri yoktur." Demiş Özdemir Asaf :) Sırf bu sebeple olsa bile yazmalı ve hiç yazmayı bırakmamalı.

Ve bilindik bir hikayeyi paylaşarak bitirmek isterim sözlerimi.

Yahya Kemal'le Orhan Veli Kanık boğazdaki yalılara bakarak yürümektedirler. O sırada aralarında şöyle bir diyalog gerçekleşir:

Yahya Kemal: Şunlara bak, o kadar paraları, malları mülkleri var. Boğazda yalıları, son model arabaları var. Ama yine de bizim hissettiklerimizi hissedemiyorlar, tuhaf. Biz hissedilmişini, üstelik yazıya dökülmüşünü veriyoruz, anlamıyorlar...

Orhan Veli: Peki onlar olmasaydı ben nasıl kendimi bulacaktım? Çok şey borçluyuz onlara.

Yahya Kemal: Yine de onlara da öğretmeliyiz bu sevdayı, coşkuyu, hazzı.

Orhan Veli: Haklısın, en azından diğer insanları zehirlememeleri için..

:))

Samimi kaleminizi kutlarım yürekten.
Saygı ve sevgilerimle..


sera. tarafından 10/8/2010 2:33:09 PM zamanında düzenlenmiştir.
Davidoff
Davidoff, @davidoff
8.10.2010 12:29:15
Sen,diyor Hükümdâr " AĞZININ PAYININ ALDIN MI ? "

Tabii ki " PADİŞAHIM "...!

AMMA ve LÂKİN CÜMBÜR-CEMAATİN okumamız gerekiyor bu YAZILARI.

sevgidamlalarim
sevgidamlalarim, @sevgidamlalarim
8.10.2010 11:35:47
Sevgili Caner bey. Bende çok uzun ve etkili yorum yazanlardan hiç olmadım çok nadirdir uzun yorum yaptığım. Uzun yorumlar yapınca etkili olduğu anlamına geldiğini de düşünmüyorum çünkü bazen şiirin içeriğini yanlış yorumlamışlarda olabiliyor.Bazen kısa ama öz yorumlar benim için çok etkili olabiliyor, birine bu şiir nefis di derken çok güzelin üzerine konuşmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum, bu arada şiiri analiz edenlere saygım sonsuz ama bazen öylesine komik bir durum söz konusu oluyor ki siz farklı şeyi yazmışsınız o apayrı bir konuyla sizin dizelerinizi analiz ediyor:))
Böcek konusuna gelince ben yazdığım dizeyi kendim içimden gelerek bana çok şey ifade ediyorsa bir başkasının beni ödüllendirmesi benim hiç de umurumda olmuyor inanın. Böcek alan şiirleri zaman zaman okuyorum. Beğendiklerimde oluyor ama hiç beğenmediğim dizelerde o kadar çok ki,beğeni bence görecelidir size çok şey ifade eden bana etmeye biliyor.Bende seçim yapanlara saygı duyuyorum. Kimseye şiirimi yorumlar mısın demedim. Her şiir dostunun tarzı farklı farklı, herkese saygı duyuyorum.Ama ödül almak için dizelerinin şeklini değiştirip kalıba sokanlara hayret ettiğimide söylemeden geçemiycem.
Bakın bende oldukça uzun yazdım ama kendimi ifade etmek istedim. Yazınızı analizi değil bu:)Bu arada sizlerin yorumlarını her zaman etkili yorum olarak görmüşüm dür, çünkü bazen benim duygularımı nasıl okuyorsunuz diye merakta etmiyorum da değil.
Güzel di tebrikler sevgi ve saygılarımla…
hicbitmez
hicbitmez, @hicbitmez
7.10.2010 18:50:38
Şiirlerin ödüllendirilmesi; yazanı daha da yüreklendirmesi, bir sonraki şiirin daha da özenle yazılmasına vesile olabileceği gibi, hak edenin hak ettiğini alamaması durumu da nice şiir gibi şiirlerin de yok sayılmasına, kaybolmasına neden olmaktadır.

Endişem o dur ki büyük bir beğeni ile okuduğumuz yazar ve şair arkadaşlarımız yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ya yazmaktan vazgeçecek ya da şiirlerini asmayacaklardır.Belki de defterde bulunmanın anlamsız olduğu kanısına varıp gideceklerdir.

Bence bu sebeplerden dolayi siir yazmaktan ve siteye siir eklemekten vazgececek olan birileri zaten siiri
sevmiyor demektir.Ödüller siiri is olsun diye yazanlari belki yüreklendirir.Ama siiri sevenler ödülle ne ilerler ne de daha farkli olacagini düsünür.Sitede yapilan yorumlar icin binbir cesit seyler dile geliyor.Samimi oldugumuz ya da yorumlarimizin bazi siirde samimi yansimasi yalnis birseymidir ki.Bence degil.
Kisa yorumlanir söz olur, uzun yorum olur söz olur, samimi yorum olur söz olur yorum yapmazlar söz olur.Etkili yorum yapmistir ne icin yapmistir.Etkili bulmustur etkili yorum yapmistir.Birileri birilerin keyfine gidecek diye bir kural yok.Olmamali.Yoksa o butonlar var olmazdi.Sonucta Edebiyat sitesi sadece profesyonel sairlerin yazarlarin katilabilecegi bir yer degildir.Bunu da dikkate almak gerekir.Sanki siiri birakmislar yorumlar gözleniyor.Cok enteresan.
Zaman zaman bazi üyelerin yorum yapmaktan kacindiklarini dile getirdiklerini dahi okumusuz.Hak vermemek mümkün degil.Bu nasil birseydir anlamadim sahsen.Hersey gönül meselesi galiba gönülden yapilan hersey ayri güzeldir.Bedel ölcülemez.Cünkü hesap cikar yoktur orda siir de yürekten yorumda yürektendir..Sekil almaz bir takim seylere göre.Böyle olunca siteden uzaklasmanin lafi bile
edilemez.

Yüreginize saglik
Saygilarimla

hicbitmez tarafından 10/7/2010 7:03:52 PM zamanında düzenlenmiştir.
Engin Tatlıtürk
Engin Tatlıtürk, @engintatliturk
7.10.2010 18:37:23
Haklı yanları da olan çok samimi bir eleştiri yazısı.

Herkesin alacağı pay var.

Kalemine sa------ Haklısın çok söylüyoruz bu cümleleri.

Samimi uyarıların dikkate alınacaktır İnşallah.

Teşekkürler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.