Mutlu olmak istiyorsan, kendini başkalarıyla karşılaştırma. james f. cooper
7TEPE
7TEPE

Balıkçı Kasabası

Yorum

Balıkçı Kasabası

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

512

Okunma

Balıkçı Kasabası

Balıkçı Kasabası

O değil de;

Şimdi sahil şeridinde bi balıkçı kasabasında olmak vardı. Olmak bi tarafa orada yaşamak vardı.

Üzerimde salaş bi kıyafet, ayağımda belki parmak arası bi terlik.

Gözlük istemem, çıplak gözle seyretmeliyim etrafımda olup biteni. Hele kulağımda kulaklık hiç istemem, duymam lazım denizin kayalara çarparken attığı çığlığı.

Sonra herkesten saklanabileceğim bir köşem olmalı. Bağıra bağıra şarkı söylemeliyim. Yine bağıra bağıra ’Ah ulan Ah’ diye sitem etmeliyim herşeye.

Kumlara bişeyler yazmalıyım. Ne yazmalıyım bilmiyorum ama bişeyler yazmalıyım. Islak kuma değil, dalgaların denize sürükleyemeyeceği kadar uzağında biyerlere...

Denizi seyretmeliyim uzun uzun, elimde içkim. Belki de sarhoş olmalıyım.

Deniz çantamda kitap bile olmalı, birkaç sayfa okumak için. Konusu olmamalı, konusuz bir kitap.

Birden yerimden fırlayıp kendimi sulara bırakmalıyım. Bir kulaç daha atamayacak hale gelene kadar yüzmeliyim.

Denizden çıkıp taş sektirmeliyim. Uzağa, en uzağa.

Hava karardığında ateş yanmalı. Külleri havaya savrulmalı. Gökyüzünde yıldızlar dansetmeli. Hiçbiri kaymamalı. Dilek tutmasam da olur. Yeterki bütün yıldızlar yerinde dursun.

Sonra biyerlerden bi müzik sesi gelmeli

ağrı dağı eteğinde/uçan güvercin olsam/türkü olsam dillerde/diyar diyar dolansam

O değil de;

İyi bayramlar...

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Balıkçı kasabası Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Balıkçı kasabası yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Balıkçı Kasabası yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
kova270167
kova270167, @kova270167
4.10.2010 07:26:44
şişede durduğu gibi durmaz derler , siz yine de az kıyıdan uzak durun))...
hicbitmez
hicbitmez, @hicbitmez
4.10.2010 00:34:32
Degisik güzeldi
Yüreginize saglik
Sevgilerimle
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
3.10.2010 23:49:48
güzel çok güzel anlatımdı kurduğunuz hayaller gerçek olmalı saygıyla
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL