Dünyada kusursuz iki insan vardır. biri ölmüştür, biri de doğmamıştır. -- çin atasözü
Vaha Sahra
Vaha Sahra
@vaha-sahra

Sılaya mektup

3 Ekim 2007 Çarşamba
Yorum

Sılaya mektup

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2416

Okunma

Sılaya mektup

Can sızım,
yüreğimi acıtan en nadide vatan hasretim. Ülkem kokuyor nefesin. Sana gurbetten kır çiçekleri yollayamıyorum, kokumun sindiği bir mektupta.

Atamadan sırtımda nasırlaşmış yükleri, uzatamam sana kollarımı. Vuslata varamayışımız, hayatımızdaki hafif ağırlıklardandır.

Hangi yola uzansam, tüketiyor dermanı bacaklarım.

Biliyor musun, seni sevmenin bana kattığı güzellikleri. Öyle ki çölde kurumaya bırakılmış gül iken ben, o beklenmedik yağmurların bağladı beni yeniden hayata sımsıkı. Ne çok gözyaşını sırdaş ettim sana akan gözlerime.

Can parem, içimde buruk bir tat, doğru aşk eğri zamanlara mı denk gelir? Kora düşen kardelen gibiyim. Yakarken gövdemi saran aşkın kökleri, tir tir titretiyor göğe uzanan yaprakları.

Senden farksız değil hiç bir duygum.

Bil ki; ilk ve son gönül ağrımsın. Duya duya özgür ruhumla, vara vara bilincine tek sahiplendiğim aşksın. Doldurmasa da mantığın kefesi uzaktan, yaklaştıkça akıyor bu sevda doruktaki kabına.

Ruh eşim, içimde büyüdükçe büyüyensin ve hiç bir şey çelme takamıyor sevdamıza.
Eksilttikçe takvimin yaprakları zamanı, biz çoğalıyoruz yiten günlerle.

Bin parçaya bölüp, dönüp sırtını gitmelerinde, yeniden dönüşenlerinle tümü tamamlıyor ayrılığa ufalanan nazende parçalarım.

Şefkatle belediğim, ninnilerle büyüttüğüm bebeğimsin. Doyasıya öpüyorum uykuya yenik düşmüş gözlerinden ve saçlarına bırakıyorum titreyen parmaklarımı.

Gecenin saçlarını okşamak gurbete, sılaya düşer uzanmak dizlerinde rüyaya.

Uyu da büyü yüreğimdeki sızım.

Cansızın Gurbet


Sude Nur Haylazca

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sılaya mektup Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sılaya mektup yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sılaya mektup yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
feriha
feriha, @feriha
27.10.2007 09:52:51
Ruh eşim, içimde büyüdükçe büyüyensin ve hiç bir şey çelme takamıyor sevdamıza.
Eksilttikçe takvimin yaprakları zamanı, biz çoğalıyoruz yiten günlerle.

müthiş olmuş burasını aldım saygılar
Olgun Ekinci
Olgun Ekinci, @olgunekinci
4.10.2007 09:39:52
İÇSEL VE SEVECEN BİR YAZIYDI

SEVGİYLE..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.