İnsanlar sizden, onları tenkit etmenizi isterler, fakat asıl istedikleri onları övmenizdir. w. somerset maugham
Eser Akpınar
Eser Akpınar

Kod adı: ERKEK

Yorum

Kod adı: ERKEK

6

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

893

Okunma

Kod adı: ERKEK

Kod adı: ERKEK


Alanya’da bir İlk Öğretim Okulunda yangın çıkıyor. Öğrenciler panik halinde dışarı çıkıyorlar.

Korkanlar, bağıranlar ve ağlayanlar sadece kız çocukları. Görüntü öyle ki; erkek çocuklar kız arkadaşlarını ellerinden geldiğince, becerebildiklerince, akıl edebildiklerince ve doğru bildiklerince koruma altına almışlar. Korkudan fal taşı gibi açılmış ( İzmir’de biz buna “Boyoz gibi açılmış” deriz ) gözleri ile sözde umursamaz kahkahalar atarak ekrana bakıyorlar.

Dün akşam haberlerde izlediğim görüntüler böyleydi. Belki sizler de izlediniz?

İlk Öğretim Okulu öğrencisi kaç yaşında olur? Altı ile on beş yaş arası değil mi?

Şimdi düşünelim. Biz kadınlar erkek çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Bu eylem süresince o’na sürekli “Erkek” olduğunu söylüyoruz. Alt beyine sürekli bu kod’u gönderiyoruz. “ Sen ERKEKSİN “

“Erkek” olmayı ne olarak öğretiyoruz?

Ağlamayacak.
Korkmayacak.
Canı yanmayacak.
Acz içeren duygularını yansıtmayacak.
Vs, vs… Bu listeyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz.

Toplamı ne?

Çocuk olma hakkını elinden alıyoruz.
Duygularını elinden alıyoruz.
İnsan olma hakkını elinden alıyoruz.

ERKEK…

Bu erkek büyüyor, evleniyor.

Bir kadın, sızlanmaya başlıyor: “Sen ne duygusuz insansın!”

Ve o kadın bir erkek çocuk dünyaya getiriyor…

Bu zincirde bir halka kopuk mu? Bana mı öyle geliyor?

Eser Akpınar
24.09.2010
İzmir


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kod adı: erkek Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kod adı: erkek yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kod adı: ERKEK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gülayşe DELEN
Gülayşe DELEN, @gulaysedelen
3.10.2010 22:58:08
kopuk elbet te ...ama benim evim de özgürce ağlayabliliyorlar...iki oğlum var demiyorum onlara erkekler ağlamaz...korkum toplum...
Emine UYSAL (EMİNE45)
Emine UYSAL (EMİNE45), @emineuysal-emine45-
24.9.2010 23:19:20
Doğru bir konuya değinmişsin sevgili Eser, erkek çocuk da kız çocuk da bizim çocuklarımız. Ağlanması gerektiğinde ağlamalarına izin vermeliyiz. Dün akşam ben bunu yaşadım. Torunum sağlık raporunu alamadı diye çok üzüldü ve ağladı. Ben ağlama demedim. Ağla biraz rahatlarsın ama o rapor hayatının sonu değil bunu da anla dedim. Yazınıza yakıştımı yorumum bilmiyorum.

Sevgimle...
Mehtap ALTAN
Mehtap ALTAN, @mehtapaltan
24.9.2010 17:57:20
9 puan verdi
o zincirde bir halkanın kopması ve devinimin gölgeli yansımalar doğurmasıdır sonrası...

düşündürendi ...

tebirkler...
tacettin yıldırım
tacettin yıldırım, @tacettinyildirim
24.9.2010 13:20:16
10 puan verdi
değişik hayret edeceğimiz ...şaşırıp kalacağımız durumları sade ve kendine has uslubuyla ne güzel dile getiriyor....birikimli vede çok değerli bir kalem......saygılar
N. B. Ç.
N. B. Ç., @n-b-c-
24.9.2010 09:51:39
10 puan verdi
O zincirde bir çok halka kopuk aslında ama.

Bildiklerimizi tekrar düşündüren ve gözden geçirten bir yazı.

Sizin kaleminizden okuyunca çok daha güzel oluyor.

Sevgilerimle...
DemAN
DemAN, @deman
24.9.2010 09:02:07
Sevgili Eser; Aslında çok güzel bir konu ama bir kız çocuğa erkek gibi baksan da ve erkek gibi yetiştirsen de Fark etmez çünkü şöyle olabilir görünüşü kız ama tepkileri bir erkek gibi olabilr. Bir de şu var tüm erkekleri gene kadınlar doğurur, ki zaten doğal bir olaydır bir insanın kız veya erkek doğması yaratanın bileceği iştir. Tabii bir kızın ağlaması veya korkması asla alay konusu olamaz ve çoğu zaman biz de ağlamışız veya korkmuşuzdur. Ve gene de tüm kadınlar, kız çocuklar bizim bir parçamızdır.

Kod adı: Kılıç olmasında :)

Teşekkürler...

Selam ve saygılarımla
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL