- 1876 Okunma
- 7 Yorum
- 0 Beğeni
ANAYASADA VİŞNE SOPASI
Anayasada Vişne Sopası............ÖYKÜ
Anayasada Vişne Sopası
................................................Nush ile uslanmayanı etmeli tektir
................................................Tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir...Ziya Paşa
................27 Mayıs ihtilali neredeyse senesini dolduruyordu. O yıllarda, ikiz kardeşimle birlikte, şehrimizin tek orta dereceli mektebi olan Ereğli Ortaokuluna devam ediyorduk.
.........Günümüzde hayli kalabalık sayılan, fakat o yıllarda hiç te çok görülmeyen altı erkek çocuklu bir aile idik. Ben ve ikiz kardeşim, ailemizin en küçük iki çocuğuyduk. Babamızı kaybedeli tam üç yıl olmuştu. İhtilalden iki yıl evvel, genç yaşta babamızı kaybetmenin engin ezikliğini hala içimizde taşıyorduk. Komşu ve akrabalarımızın pek çoğu, babamızın ölümünden sonra bizlerin, otorite boşluğu münasebetiyle zıvanadan çıkacak, yaramaz birer sokak çocuğu olacağımız kanaatindeydiler.Fakat görüntü hiç te öyle olmamıştı. Annemiz, aile çadırımızın orta direğinin çok erken denebilecek zamanda göçmesine rağmen, nasırlı elleriyle her badireye karşı koyarak çadırımızın yıkılmasına karşı koymuş, babamızın eksikliğini hiçmi hiç aratmamıştı. Sabır ve metanetiyle birlikte, otorite ve dirayetini kullanarak tüm çocuklarını tam disiplini altında tutmayı başarmıştı.
Eskiden olduğu gibi ben ve ikiz kardeşim, okul zamanı ortaokula, yaz tatillerinde ise Kur’an mektebine devam ediyorduk...İlkokul sıralarında devam ettiğimiz mahallemizin Yeşil Cami imamından icazetimizi çoktan almış, artık şehir merkezinde bulunan ve bir bakıma tekamül mertebesinde olan Merkez Kur’an Kursuna gidiyorduk kardeşimle birlikte...
..........Kardeşim ve ben, dış görünüm olarak birbirine hiç benzemeyen ayrı yumurtadan olma, ruh bakımından ise birbirimizin aynı özelliklerine sahip ikiz kardeştik. Ben, sarışın, yeşilgözlü,iri yapılı, kardeşim ise, esmer, kara kaşlı, kara gözlü, bana oranla daha zayıf yapılı iki kardeş görüntüsü arzediyorduk.İlk bakışta bize kimse ikiz demezdi, ama biz ikiz olduğumuzu o kadar iyi biliyorduk ki...Onun içinden ne geçse aynısı benim içimden de geçiyordu. Ona bir kötülük yapacak olsalar ben, bana bir kötülük yapacak olsalar o, aslan kesiliyorduk birbirimizi korumak için.Lakin tek başımıza kaldık mı da, birbirimizi yiyorduk sanki...Her yalnız kalışımızda mutlaka kavga ediyorduk.Annemin tiz sesiyle:
_Eşşek sıpaları, gene kavga mı ediyorsunuz? Gelirsem canınızı alırım!
Diye bağırmasıyla kavgayı ancak bırakabiliyorduk. Neyi paylaşamıyorduk ki? ..Çocukluk işte.Fakat yine de o kadar seviyorduk ki birbirimizi, anlatmak mümkün değil...
O yıllarda, siyaset bilimine karşı da yeni yeni yakınlıklar duyuyorduk.Hele hele büyüklerimizin mütemadiyen altmışbir anayasasından bahsedip durmaları, bizim de dikkatimizi mıknatıs gibi o konulara çekiyordu ister istemez...İhtilal sonrasında, askeri idareden hür ve demokratik rejime geçilebilmesi için yeni anayasa hazırlıkları sürdüğünden, gerek radyo, gerek basın ve kamu oyunun neredeyse tamamı, yeni anayasayı konuşuyorlardı. Bizden küçük olanlar, anayasayı annelerinin yaptığı bir pasta çeşidi sanıyorlardı belki, ama biz anayasanın ne olup olmadığını pekala anlayabiliyorduk. Geçmişte parti başkanlığı da yapmış olan rahmetli babamızın:
_Sakın ola siyasete bulaşmayın! Siyaset, bir pıtırak gibi paçanıza yapışmaya görsün, tövbe billah oradan söküp atamazsınız! ..
Uyarıları kulaklarımızda çınlamasına rağmen, biz siyaseti çok sevmiştik. Belki de irsi idi, kimbilir...
..........Yeni devam ettiğimiz Merkez Kur’an Kursu, şehrimizin tam merkezinde bulunan ve barı tabir edilen sun’i bir tepe üzerinde yapılmış olan şehir içme suyu deposuyla karşı karşıya duruyordu. Yazın, İçanadolu’da hüküm süren kara ikliminin belirgin özelliklerinden olan bunaltıcı sıcaklarında şehir su deposunun tahliye borusundan devamlı bir surette akan buz gibi suyuna doyum olmuyordu. Hoca Efendi, ’’on dakika mola’’ dedimi, soluğu koyun sürülerinin yalağa koştuğu gibi, hep birlikte tahliye borusunun başında alıyorduk. Kursumuzda çeşme olmadığı için, Hoca Efendi, aramıza yeni katılan talebelere abdest almasını da bu meşhur deponun buz gibi berrak suyunda tarif ediyordu, gür sesiyle:
_Önce niyyet ediliiirr...Üç kerre eller yıkanııırr...üç kerre yüzler yıkanıır!
Diyerek izahatına devam ederdi.Arada bir de:
_Unutmayın haaa...Her şey üç kerreeee!
Demeyi de hiç ihmal etmezdi. Kur’an kursuna kaydımızı en büyük ağabeyim yaptırmıştı. O, müderris olan dedemizden çokça din eğitimi aldığından olmalı ki, hocalarla pek sık görüşür, pek te güzel sohbetler ederdi. Mahallemizin tabii senatörü ilan edilen annemizden duyduğu bazı cilalı lafları da büyük bir ciddiyetle kullanırdı. Hoca Efendiyle ilk karşılaşmamızda da ihmal etmemişti o nükteleri:
_Muhterem hocam, bu çocuklar benim en küçük biraderlerim olurlar.
_Ohh, ohh...Maşaallah, maşaallah!
_Bundan böyle yaz tatillerinde rahle-i tedrisatınız için evvel Allah, sonra size
emanettirler efendim.
_Ömürleri uzun olsun, merak etme muhterem kardeşim...
_Unutmayın hoca efendi, bunların eti sizin, kemiği bizim...
_Ohh, ohh...Maşaallah, maşaallah!
_Okusunlar, iyi adam olsunlar.Acımayın hocaefendi! Kalırsa el beğensin,ölürse yer beğensin...
_Ömürleri uzun olsun. Maşaallah, maşaallah!
Hoca efendi, arapçadaki ’’ayn’’ ların üstüne basa ’’maşaallah’’ dedikçe bizim katıla katıla gülesimiz geliyor, kardeşimle birlikte gülmemek için kendimizi zor tutuyorduk.
...........Kurs hocamızın adı Abdullah idi.Hani ismi ile müsemma derler ya, aynen öyle...’’Allahın kulu’’ anlamına gelen ismi gibi, gerçekten Allahın iman dolu, ihlaslı bir kuluydu Abdullah hoca efendi. Ağarmaya başlayan sakalı ve çoktan karlar yağmış saçlarıyla kamil bir insan görünümündeydi...Hoca efendi, orta boylu, sarışın, mavi gözlü, nur yüzlü, çok ta ihlaslı biriydi.Şehirde onu bilmeyen, tanımayan yok gibiydi.O, olgun başaklar misali başını öne salmış, elinden hiç eksik etmediği doksandokuzluk yeşil püsküllü siyah tesbihini çekerek şehrin kırık dökük kaldırımlarından geçerken, herkes ellerini ceplerinden çıkarır, çözükse ceketlerinin düğmesini ilikler, saygı ile selam verirlerdi. Nasıl görürdü o haliyle bilmiyorum ama, hiç birini karşılıksız bırakmaz, büyük bir titizlikle elini kalbinin üzerine koyarak alırdı verilen tüm selamları.
...........Kardeşim ve ben, her nedense merkez kursuna hiç istekle gitmiyorduk. Bir türlü ısınamamıştık bu mektebe. Annemizin sıkısı, hoca efendinin bir kopyası olan ağabeyimizin korkusu olmasa, bir gün bile gitmeyecektik o kursa...Evden Kur’an torbalarımızla çıkıp, çarşıyı, pazarı dolaşıp geri eve dönmek istiyorduk her seferinde. O yaşlarda şöyle dört başı mamur düşünemiyorduk besbelli. Annemin deyişiyle: ’Biz okuyupta başkaları mı alim olacaktı sanki? Biz okursak, biz öğrenecektik. Hazreti Ali bile, ’’bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’’ derken bizim isteksizliğimiz de ne oluyordu ki? Gel de anlat...Çocukluk işte! ..’ Bir türlü canımız okumak istemiyordu. İşte o, çokça olan isteksiz günlerimizden birinde, her zaman olduğu gibi yine ezberimizi yapmadan gitmiştik kardeşimle birlikte. İçimizden öylesine dualar ediyorduk ki...Hoca efendiye bir şeyler olsa da bizi dinlemeye çağırmasa diyerek. Daha ne dualar ama nerdee...Maşaallah hoca turp gibiydi. ’’Sen’’ dedi, eliyle beni göstererek ve ilk te beni çağırmıştı önündeki rahleye! Altı sahifelik ’’Yasin-i şerifin’ birinci sahifesini biraz kısa olduğu için çok rahat okuyuvermiştim, lakin ikinci sahifenin ikinci satırından bir türlü geçemiyordum üçüncü satırına...Önceleri pek güzel nasihat ediyordu hoca efendi ama, artık sesini yükseltmeye başlamıştı. Birkaç defa yüksek sesle azarlamasına rağmen, bir türlü sökememiştim...Fevkalade öfkelenen hoca efendi, ağabeyimin; ’’eti senin, kemiği benim’’ ifadesini hatırlamış olmalı ki, elindeki lastik gibi vişne sopasını omuzlarıma gücünün yettiğince vurmaya başlamıştı! canım çok yanmıştı. Şüphesiz benden sonra sıra kardeşime gelecekti. Başına geleceği çoktan sezinlemiş olmalıydı ki, otuz civarında sırasını bekleyen talebenin arasından zıpkın gibi fırlayıverdi ve kollarımdan tuttuğu gibi bağırmaya başladı:
_Kalk lan birader! ..Anayasada fişne sopasıyla adam dövmek var mı be! ! ..
Diyerek, içinden ve içimden geçenleri gürleyiverdi. Hoca efendi vişne sopasıyla kardeşime doğru yürürken o, anlaşılmaz bir çabuklukla dersaneden kaçmıştı bile.Tabiiki ben de fırsatı ganimet bilmiş ben de kaçmıştım son sürat. Yüksek barıdan yokuş aşağı çılgınca koşuyorduk. Hergün kurstan sonra ağabeyimin uzunçarşıdaki dükkanına uğruyor, tekmil veriyorduk kışla nöbetçileri gibi. Kurstan son sürat dükkana gelmiştik ama hoca efendinin manyetolu telefonu bizden hızlı çıkmıştı...vukuatımız çoktan ulaşmıştı ulaşacağı yere.
Dükkanımız, uzun çarşının takriben orta yerinde ve uzunca bir mağaza idi.
iki bölüm halinde olan dükkanın arka kısmında ardiye tabir edilen büyük bir deposu vardı.ön kısmında, tereklerinin çoğu boş, derme çatma bir takım inşaat malzemeleri bulunuyordu. Ardiye kısmında ise keser ve kürek saplarından başka hiç birşey yoktu. Daha dükkana adımımızı atar atmaz, ağabeyim çekti ardiyeye her ikimizi de birden...Çok öfkeli idi.Bir yandan ardiyenin kapısını kapatıyor, bir yandan olanca sesiyle bağırıyordu:
_O mübarek zatı hanginiz kızdırdınız bakıyım? !
İkimizden de çıt çıkmıyordu.Tekrar etti hiddetle:
_Cevap verin, hanginiz dedimm! ? ..
Başlarımız önümüzde, kolumuz savunma vaziyetinde, yeni tabirle gardımızı almış bir şekilde yalvarırcasına bağırıyorduk:
_Valla billa bi daha yapmayacağız abi!
Ağabeyim o zamana kadar önünde duran keser saplarından birini kaptı.
Vişne sopasından kaçarken kestane sopasına yakalanmıştık.Kardeşim biraz zayıf olduğu için evimizde ona fazla yüklenilmiyordu.Ben de kursta kısmetime düşeni yemiştim zaten...Bu durumları çok iyi bilen kardeşim, her zaman var gücüyle beni savunmaya çalışırdı. İçinde taa o yıllarda adalet terazisini kullanma istidadı olmalıydı ki, yetmişli yılların başında hukukçu olmuştu zaten. O gün de beni savunmak istiyordu:
_Kuran ekmek çarpsın ki bi daha yapmayacağız abi! .. Vişne sopası sert gelince anayasa aklıma geldi inan olsun ki...
Diye bağırınca, ağabeyim olanca öfkesiyle:
_Anayasada vişne sopası yok öylemi! ? Al öyleyse kestane sopası da mı yok! ..
Diyerek sallayınca keser sapını, kardeşime değmesin diyerek nasıl kaldırdımsa kolumu, keser sapı olanca hızıyla küütt diye iniverdi koluma. Sapan taşı yemiş sığırcık gibi çırpınmaya başlamıştım dükkanın ardiyesinde. Kardeşim üzerime kapanmış, iki gözü iki çeşme:
_Nolur ölme bilader...Nolur ölme! ..
Diye bağırıyordu sesinin çıktığınca. Bilekten alınan darbeyle ölünmeyeceğini ikimizde biliyorduk ya can havli işte...Nitekim ölmemiştim ama, kendimi meşhur sınıkçı Ravzan Durmuş’ un önünde bulmuştım.
...........O sıkıyla olacak ki, her ikimiz de Kur’an mektebinin tekamül kısmını bitirmiş, öbür taraftan da yüksek tahsillerimizi tamamlamış, vatanını milletini seven iki meslek sahibi olarak memleket hizmetine koşmuştuk. Boşa söylenmemiş olmalı:
_’’Nush ile uslanmayanı etmeli tektir, tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.’’
50 Yıl sonra:
Abdullah Hoca efendi: Hakkın rahmetine kavuştu.
Ağabeyim: Hac farizasını yediledi...emekli hayatı yaşıyor.
Kardeşim: Konya Cumhuriyet savcısı.
Ben : İnşaat mühendisi.
61 anayasası: 12 Eylülde sona erdi..
Halil Şakir Taşçıoğlu
YORUMLAR
hocam çok güzel bir anlatımınız var hiç sıkılmadan okudum saygı ve selamlarımla
halilşakir
onur verdiniz üstadım.
Çok teşekkür ediyor, selam ve saygılar sunuyorum...HŞT
Çok kötü bir anı olmuş sizin için.Çocukluk yıllarımda mahallemizde kuran kursuna gitmiştim.Tabi haliyle çocuk olduğumuz için, gülüşüp, itişip kakışmalar oluyordu.Bu esnada kafama hocanın elindeki sırığın hafifçe indiğini hissetim.Allah var acıtır derecede vurmamıştı hoca...Fakat öyle olduğu halde, benim o hocaya karşı bir sevgisizliğim oluştu.Mahallede, sokakta her gördüğüm yerde karşılıklı hissiz bakışmalarımız oluyordu.Galiba çocuklukta yaşanan olumsuz tutumlar hiç unutulmuyor.Aradan belli bir süre geçtikten sonra, bu seferde mahallenin camisine Kuran öğrenmeye gittik.Fakat caminin imamı İsmail hoca o kadar cana yakın, esprili bir insandı ki.Bize kendini sevdirdi.Hatta berberlik mesleği de vardı İsmail hocanın, parasız bizleri traş ederdi.O nu hala severim, hala hayatta.Selam ve saygılar üstat.
halilşakir
"Nush ile uslanmayanı etmeli tektir;
Tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Ziya Paşa"
Nush'tan uslanmayanı köteklemek; şiddete teşvik sayılıyor; bu sebeple,
kendi içimizdeki bit- pireler ile dalaşıp, devlet ömrü sürdürmeye çabalıyor ve
gün-aşırıdan saha sık vakitte, Şehid vermeye devam ediyoruz!.
Uyan eyyy, Ziyâ Paşa... hiç değilse, kaşlarını çattığını gören biri olsun.
kadiryeter 2017
w.edebiyatdefteri.com/64777-anayasada-visne-sopasi/
halilşakir Halil Şâkir Taşçıoğlu
halilşakir
Seçim öncesi(7 HAZÎRAN 2015) bir kere daha okunsa diyorum?...
Nasrettin Hoca'nın testiyi teslim ettiği çocuğu, peşin dövmesi gibi!.
Nasihatlerin tekrârında fayda var... yaşı ne olursa- olsun insanın.
Dilenciliğin ilk şartı, "ısrar etmek" imiş.
Sağlık dileğimle Selâm ederim; Üstâdım...
kadiryeter
10.02.2015 Sâlı. TRABZON.
w.edebiyatdefteri.com/yazioku.asp?id=64777
Halil Şakir Taşçıoğlu halilşakir
Beni döndürüp- dolandırıp bu sayfaya yeniden getirttin ya Sana helâl olsun; Üstâdım...
Ne diyeceğim biliyor musun?...
Bu çokdeğerli yazını da yeniden yayınla ne olursun?...
Bak, tam 48 ayı yeni dolmuş yayınlanalı... aha 5. yılına girdi yazı... yeni gelenler ne bilsinler de arayıp bulsunlar... iyilik etmiş olursun.
Doğrusunu Siz bilirsiniz... Ağabeyine ait son notu da Rahmet dileğimle düzenle...
http://www.edebiyatdefteri.com/yazioku.asp?id=64777 "ANAYASADA VİŞNE SOPASI" Halil Şakir Taşçıoğlu
Selâm yolladım...
kadiryeter Kadir Yeter. 17.10.2014 CUMÂ- TRABZON.
halilşakir
kadiryeter
30.04.2014 08:18:32
Toplam 7 yorum yapıldı
241 çoğul gösterim
171 tekil gösterim"
İlkinde en az 100 Kişi okur demiştim... yüzümü kara çıkartmadı sevgili ve saygıdeğer okuyucularınız...
05 MART 2013- 17 EKİM 2014: 20. AYINA GİRDİ AYRILIĞINIZ...
RÛHU RAHMET İSTEDİ DE BENİ VEKİL ETTİ... NE DİYEYİM; ÜSTÂDIM... BÂZEN BÖYLE HALLERLE HALLENDİĞİM OLUYOR VE GERİ DÖNÜP BAKIYORUM Kİ: KÂİNATTA HİÇBİR ZERRE BOŞ YERE HAREKET ETMİYOR...
BENİM 76'LIK ŞAİR(Turgut Kafkas) GELDİ YİNE KONUŞAMIYOR... TAM DÖRT DİŞ ÇEKTİRİP BANA GELDİ... AĞZINDAKİ PAMUĞU DEĞİŞTİRİP DURUYOR...
HÜZNÜNÜ AZALTMAKTI AMACIM...
SİZİ SEVENLERLE HER YENİ BULUŞMANIZ NE HOŞ... HELE DE VESÎLE OLMAK...
BİR İSTEĞİM VAR: "ÜSTÂDIM" DEDİĞİNİZ HER YAZI, BENİ MAHCÛB EDİYOR... SİZE HİZMET ETMEK OLAN ÇIRAKLIĞIMDAN MEMNÛNUM... GURURLUYUM...
SAĞLIKLA KALINIZ...
kadiryeter Kadir Yeter. 17.10.2014 CUMÂ- TRABZON.
Nereleri gezdirdin bana bir bilebilsen... teeekkk tek... iğneden ipliğe... her kelimenin özünde dolaştım...
İlk parağrafta anlattığını kendimle biraz özdeşleştirdim...
Bütün dünyanı dolaştırdın...
Döndün- geldin, oturdun ve hecesi- hecesine yazdın; hiç eksiksiz.
Asâletin kökten geldiğini; sokakta, çarşıda, toptancıda, markada, modelde, meşhurlukta, Makamda, bilek ve dil kuvvetinde olamayacağını ve satılıp- alınan hiçbirşeyle değiştirilemeyeceğini bir kere değil; bin kere anlattın.
Harcında, dînî ve Millî katkısı yeterli olanlar; her yerde ve her topluluk içerisinde konuşma ve davranışları ile kendini belli ettirirler.
İsimini ve resmini açıklamaktan imtinâ edenler olabilir; yeri ve görevi gereği üz're... olsun.
Çok saygı duyduğum Ustamın bu eşsiz hayat hikâyesi, tanımaktan şeref duyduğum ve eksik gibi kalmış yönlerini doya- doya okumanın keyfini yaşıyorum; şu an...
Bi, günü atlayacağım bisikletimle yalınayak; ver elini, Antalya... ver elini Aydın... ver elini Kastamonu... ne derlerse desinler... geceyarsı da olsa, tekmeleyeceğim kapısını; açınnn ben geldim... ikisinin elini birinin yanağını öpeceğim... sonra pedallayıp- dönüp geleceğim; Güzel Trabzonuma...
Oh be, ne yerler gezdim yine...
Böyledir, Gönülden- Gönüle.
Yaşadığım böyle bir tecrübem var: Âşık, Mikdat Bal ve Şair, Durmuşoğlu... üçümüz birlikte.
Hürmed ve Selâmımla Ustam...
kadiryeter Kadir Yeter. 13.02.2013- TRABZON.
w.edebiyatdefteri.com/yazioku.asp?id=64777
Halil Şakir Taşçıoğlu halilşakir
kadiryeter tarafından 3/11/2013 1:56:54 PM zamanında düzenlenmiştir.
halilşakir
gerçak hayatımdan bir kesitti, hilafsız ve katkısız...uyarılarınızı
mutlak surette dikkate alacağımı belirtmek isterim...ben bu yorumu çok
ama çok sevdim bir pembe boya ile baştan ayağa boyadım.
KALBİ ŞÜKRANLARIMI, SELAM VE DE SAYGILARIMI SUNUYORUM...
EVİMİN VE ANTALYA'NIN KAPISINI DEVAMLI AÇIK TUTACAĞIM...HŞT
kadiryeter
Antalya'da dört kapım, çay içmeye bekliyor,
İki yeğen, bir oğlu, "Amca, gelmedin!" diyor,
Kırk yıl önce, Mersin'i gören- gezen dizlerim;
"Nasipsiz lökma olmaz", nasîbinle yor diyor...
"Halil Şakir Sofrası", şiirle doyuruyor. .......kadiryeter
Sanırsınız ki; Kadir birşey biliyor... hiçbirşey bilmiyorum; sâdece, Halil Şakir Taşçıoğlu Şelâlesi'nin esintisi ile ıslanıyorum... susuzluğumu gidermek'se, eklediğim kelimeler.
Yârın, Târihî Trabzon Lisesi'nin yanında, Hafız Abinin oğlu Murat'a gidiyorum; ön tekerleğin havası, odun takoz üstünde çok durmaktan biraz inik... havasını tamamlatayım.
Bakarsın, âniden yolculuğa çıkarım... hazır olsun.
Hürmed ve Selâmımı tekrarlıyorum...
Habu yüzümde ne var?... Uuuu... pembe boya... Allah iyiliğini versin he mi...
kadiryeter Kadir Yeter.
13 ŞUBAT 2013- TRABZON.
w.edebiyatdefteri.com/yazioku.asp?id=64777
Halil Şakir Taşçıoğlu halilşakir
kadiryeter
TEKRAR.
"11.03.2013 13:17:16
5.MART SALI GÜNÜ BENİM DOĞUM GÜNÜMDÜ...AMA EN ACI GÜNÜM OLDU ÜSTADIM...BABAM GİBİ SEVDİĞİM AĞABEYİM BENİM YAŞ GÜNÜMDE GÖZ YAŞIM OLDU...RABBİM SİZLERE HAYIRLI ÖMÜRLER NASBETSİN...BU SEBEPLE BEŞ GÜNDÜR SAYFAMA GİREMEDİM.ÖZÜR DİLİYORUM...SAĞLIK VE MUTLULUK DOLU NİCE GÜNLER DİLİYORUM...SELAM VE SAYGILARIMLA...HŞT"
..............................
Allah'ım Sen sabır ver, ateşini serinlet,
Vatan bağrına aldı, verdiğin ömre minnet,
Sevenlerine sağlık, Ölülerine rahmet,
Acını paylaşırım, şefaat Ya Muhammed. .......kadiryeter
"Allah, bu acıyı unutturmasın!"...
Saygıdeğer Ustam; İnanmış İnsanlara Allah, daha çok sabır veriyor...
Serin sabırlar dilerim.
Kadir Yeter.
11.3.2013- TRABZON.
Bu gece Bursa'nın yüreği taştı.Şimdi de beim.Yaşanmışlığınızı bu kadar güzel dile alabilmeniz yüreğinizin hakimi olmanız ve kaleminizi bu dizelere katip yapmanız hayranlık uyandırdı bende.Yüreğinizin Anayasası izler bıraktı bende.Sevgilerimle...Saygı ve hürmet bıraktım bu güzel yüreğe...