Zaman büyük bir öğretmendir. ne yazik ki tüm öğrencilerini öldürür.-- curt
AyşegülTezcan
AyşegülTezcan

Gönlümün Sonbaharı/Sevdamın Eylül’ü

Yorum

Gönlümün Sonbaharı/Sevdamın Eylül’ü

14

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2303

Okunma

Okuduğunuz yazı 27.9.2007 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.
Gönlümün Sonbaharı/Sevdamın Eylül’ü

Gönlümün Sonbaharı/Sevdamın Eylül’ü

Haberin var mı sevgili?
Boğazıma yıldızlar dökülüyor
Adını ağzıma alsam çölleniyor dudaklarım
Çatlıyor mecnun hüzünlerim
Bir yanım çöl, bir yanım Leyla benim
Ateş denizindeki rıhtımıma yalnızlık demirliyor
Kim bana sular getirecek bilmiyorum…

Karanlığıma sızan bir ışık oldu gözlerin, tel örgülerle çevrili yüreğime dokundu ellerin. Kapım aralandı, en deli köşem; bir sızıntı aydınlıkla yıkadı yüzünü. Ve sen sevda, sen özlem, hoş geldin buz gibi ellerime. Neyin varsa topla hadi sevdanın ateşini yak yüreğimin tam orta yerine cayır cayır.

Aşk yok desem de aldırma sen bana. Aşk eskilerden kalma al bir yazma gönlümün gergefinde. Üzerine nice çiçeklerini işledim sevdanın, gece yıldızlarının özlemini nakışladım durdum, kenarını oyaladım zamana, bir türlü bitiremedim bu al yazmayı yar. O yüzden bilemem nicedir aşklar.

Rengarenk yağmurlarla ıslansın saçlarım, bıktım bu karanlık yalnızlıktan. Hüzün fasıllarının deminde yar tadındaki özlemlerle boğsan da beni; söktüm işte içi boş yüreğimi, ışığına uzattım ellerimi. Tılsımını kaybetmiş minik yüreğimi al ellerimden; canım senin bundan gayri. Ne ömür biçersen razıyım sevdadan yana boynum kıldan ince sevgili.

Gözlerimin ağlayan nazlı bebeklerini sustur, mutluluğun sesini duyur bana. Aşka tomurcuklanan güllerimi avuçlama sakın sevgili. Korkarım, kıyamam ellerin kanar. Zerre karanlık kalmasın gecelerimde adın dilimde dua oldukça. Hiç hesapta yokken bulut bulut sana yönlenir gülüşlerim. Yıllarca seni bekleyişim yağar üzerine sevgili.

Sevdalara açılan kapıyı daima kapalı tut sen. Lakin elimde bir hediye ile sana geldim sevgili, aç yüreğini ardına kadar sonbaharın giriş kapısıdır eylülüm. Sevdanın gömleğini ellerimle iliklerken tenine, özlemin ateşi ile yanacaksın, suskunluğuna ve dalgınlığına gömülme sakın. Küllenmiş olsa da yüreğin, alevlerimin dansına bırak kendini, yanmalısın. Korkma her yanışın ardından dupduru bir su olup serinleteceğim seni.

Sen yorulma ben gelirim sevgili ama yapraklarımdaki kırağı yalnızlıklardan koru beni sevdanla. Eteğimdeki kır çiçeklerini gönlünün zenginliğine sür, hercai olma. Yıldızları kopar gökyüzünden saçlarıma iliştir nefesinle. Sevdaya uzanan elim ol, mutluluk şarkıları söyleyen dilim ol. Sevdanın sonsuzluğunu hesap ederken; ağzımın tadı, deli kız türkülerindeki gönlümün gülü ol yar. Katran karası gecelerde, kahrolası bir yalnızlığın koynunda duran yüreğime; seni yaşama aşkını çok görme. Coşkun akan ırmakların yatağı daralırken aynı denize koşmalıyız ikimizde.

Baştan sona diken dolu iken geceler bulutlara kanı karışır sevdalı türkülerin. Türküler boğulur, güfteler silinir, teli kopar bağlamanın. Kimsenin duymadığı her tınıda sen büyürken içimde bırak ben küçüleyim; varlığın yokluğuma karışsın sevgili. Çayında keyif çatan minik bir şekeri kıskanayım bırak, bırak ağzının tadı olayım. Gönlünün sonbaharı, sevdanın eylülü olayım izin ver. Filizlenmeliyim, ışığını ver. Gecelerime son verecek sabahları yakala eteğinden.

Yüreğim avuçlarımda… Denizler kurudu, geceler üşüdü her kalp atışımda, ellerim titriyor bak. Yüreğimi bırakacak bir avuç; teslim olacağım bir sevdaya esir aramaktayım. Hadi gel sevgili. Hayatın öbür ucunda bırakma beni. Issızlaşmasın gecelerim, yetim kalmasın şarkılar, sadece bir düş olsa da her zaman aşk kazansın.

Haberin var mı sevgili?
Geceler ellerinden tutmak istiyor göz yaşlarımın.
Güzümün yaprakları dağılıyor rüzgarınla.
Aşık olmak hünerse, kılavuzu ol gönlümün.
Vurgunlarda yüreğim,
Yüreğimin son arzuları ellerinde sevgili…
Kurşuni bir gelinlikle şiir oldum geldim sana
Yine anlatamadım seni
Duyuyor musun çıldırtıcı sükutumu…
Sustum.
Ne gerek var söze, seni anlatamadıktan sonra…
Sustum yine sevgili.

Eyvallah…

26/09/2007

Ayşegül TEZCAN

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Gönlümün sonbaharı/sevdamın eylül’ü Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gönlümün sonbaharı/sevdamın eylül’ü yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gönlümün Sonbaharı/Sevdamın Eylül’ü yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
saba35
saba35, @saba35
28.9.2007 17:38:29
Kutluyorum Sevgili Ayşegül...
Hak ettiği yerde olması çok güzel...Sevgimle...
yasukukla
yasukukla, @yasukukla
28.9.2007 12:33:08
Yüreğine sağlık...
Tebrik ve sevgilerimle...
düşmacunu
düşmacunu, @dusmacunu
28.9.2007 11:53:52
tebrikten öte bir ifade biçimi mevcutsa,onu sunmak isterim.mükemmel.
Olgun Ekinci
Olgun Ekinci, @olgunekinci
28.9.2007 09:55:15
GÜNÜN YAZISINDAN ÖTE DAHA ANLAM DOLU BAŞARI HAK EDEN BİR YAZIYDI

''Gönlümün Sonbaharı/Sevdamın Eylül’ü''


SEVGİ VE TEBRİKLERİMLE..
Selahattin YETGİN
Selahattin YETGİN, @selahattin-yetgin
28.9.2007 09:43:11
10 puan verdi
Güne güzel bir yazı ile başlamak ve şairesini yürekten kutlamak mükemmel bir duygu.
Tebrikler şaire...
ezom
ezom, @ezom
28.9.2007 09:40:24

kutluyorum seni..tebrikler...
Gülizar Özlem SARAÇOĞLU
Gülizar Özlem SARAÇOĞLU, @gulizarozlemsaracoglu
28.9.2007 01:46:08
Makaleniz harikulade efendim. Tebrik ve teşekkürümü kabul buyurunuz, lütfen.
Sevgi ve saygılarımla...
M.Mustafa USLU
M.Mustafa USLU, @m-mustafauslu
28.9.2007 00:45:21
kutlarım..
asran
asran, @asran
28.9.2007 00:14:10

son derece naif mısralar dökülmüş kaleminizin ucundan.

tebrik ediyorum bu zarif sevda ehlini...

saygılarımla...
Karakalem
Karakalem, @karakalem
27.9.2007 18:03:50
9 puan verdi
Haberin var mı sevgili?
Geceler ellerinden tutmak istiyor göz yaşlarımın.
Güzümün yaprakları dağılıyor rüzgarınla.
Aşık olmak hünerse, kılavuzu ol gönlümün.
Vurgunlarda yüreğim,
Yüreğimin son arzuları ellerinde sevgili…
Kurşuni bir gelinlikle şiir oldum geldim sana
Yine anlatamadım seni
Duyuyor musun çıldırtıcı sükutumu…
Sustum.
Ne gerek var söze, seni anlatamadıktan sonra…
Sustum yine sevgili.

bam telime dokundu sahiden...yüreğinize sağlık...
ararat
ararat, @ararat
27.9.2007 15:31:39
çok hoştu,yüreğinize sağlık olsun....
babacan bir kalemden çıkmış.......
eyvallah olsun.............




su akar yatağını bulur......
ezom
ezom, @ezom
27.9.2007 15:00:10
yüreğini kutluyorum..
kalemini kutluyorum..

yüreğine sağlık..
Selahattin YETGİN
Selahattin YETGİN, @selahattin-yetgin
27.9.2007 09:26:41
10 puan verdi
Haberin var mı sevgili?
Geceler ellerinden tutmak istiyor göz yaşlarımın.
Güzümün yaprakları dağılıyor rüzgarınla.
Aşık olmak hünerse, kılavuzu ol gönlümün.
Vurgunlarda yüreğim,
Yüreğimin son arzuları ellerinde sevgili…
Kurşuni bir gelinlikle şiir oldum geldim sana
Yine anlatamadım seni
Duyuyor musun çıldırtıcı sükutumu…
Sustum.
Ne gerek var söze, seni anlatamadıktan sonra…
Sustum yine sevgili.

Eyvallah…
................

Kanımızın çıralı titreyişleriyle bir türküdür dudağımızdaki sözlü hüzün. Aşkın damarlarında yürürken sürgünler, bir kuyruklu yıldız kayar denizlere ve düşlerimiz olur dileklerimiz. Kendi gölgemizin gerdanında sıcacık bir el oluruz, tabakamıza sardığımız ağrılı tütünlerle uykulara dalarız. Kapılar aralanır hiç yaşanmamış rüyalarımızda, biz aşkın kollarında sevgiden geçer, sevdaya gülümser, aşkla yaşama uyanırız.
Mükemmel bir anlatı. Yürekten kutluyorum.
Eyvallah...

LABİRENT tarafından 9/27/2007 9:27:49 AM zamanında düzenlenmiştir.
alidogan
alidogan, @alidogan2
27.9.2007 00:46:10
TEK KELİME İLE MÜKEMMELSİN AĞZINA SAĞLIK.
ALİ DOĞAN
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.