Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville
NURTEN ATICI
NURTEN ATICI
@yesillyesil

GÜLÜMSE ANNE

28 Temmuz 2010 Çarşamba
Yorum

GÜLÜMSE ANNE

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1198

Okunma

GÜLÜMSE ANNE

GÜLÜMSE ANNE

Japonya’da yapılan bir araştırmada, bebek emziren annelerin kahkaha atmasının, annesütündeki melatonin düzeyini artırdığı ve bu sayede bebeğin alerjiye yakalanmamasına yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Osaka’daki Moriguchi-Keijinkai hastanesinden Hajime Kimata, anne sütü emen 5-6 aylık, toza alerjili ve egzema hastalığı görülen 48 bebeğin anneleri üzerinde araştırma yaptı.

24 bebeğin annesine ünlü komedyen Charlie Chaplin’in ’’Modern Zamanlar’’ filmi izletildi, diğer 24 bebeğin annelerine de meteorolojiyle ilgili "sıkıcı bir program" seyrettirildi.Filmler seyredilirken Japon araştırmacı annelerin sütündeki melatonin oranını ve Chaplin’in filmini seyreden annelerdeki önemli hormonların düzeyini ölçtü.

Kahkaha atan annelerin sütündeki melatonin düzeyinin arttığı ve bu annelerin bebeklerincilt alerjilerine karşı daha dayanıklı oldukları belirtildi.

Melatonin hormonunun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak. Araştırmayla ilgili makale, ’’Journal of Psychosomatic Research’’ dergisinde yayımlandı.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Gülümse anne Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gülümse anne yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜLÜMSE ANNE yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
seyyit
seyyit, @seyyit
29.7.2010 00:27:59
halk arasında üzülen kadınların sütlerinin çekildiği lafı doğru demekki.ilginçti teşekkürler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.