Senden nefret edenleri sev; iyilikten başka üstünlük alameti tanımıyorum. -- ludwig van beethoven
Selahattin YETGİN
Selahattin YETGİN
@selahattin-yetgin

Yılanların Sevişmesi

22 Haziran 2010 Salı
Yorum

Yılanların Sevişmesi

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1789

Okunma

Yılanların Sevişmesi

Yılanların Sevişmesi

Seni beklerken, bir yıldız yağmuruna tutulmuştum ben
Sevdanın mayınlarında parçalanırken de, seni bekledim
Şimdi, kurşunlara yürek, sevgilere çiçek olmayı öğrendim
Attım yüreğimi yılanların sevişmelere durduğu gecelere…

Sevdalara küskünlüğüm başladığında buldun beni çocuk parklarında. Görmediğim şehirlere götürdün beni. Ayakkabım lastikten, mintanım yamalıktan örülüydü. Kış aylarında limon çalardım bahçelerden. Grip olmazdım, ama hapşırırdım yalnızlıktan, ara ara sevdalar, ’çok yaşa’ derdi arkamdan. Çoraplarım delik, yüreğim tamdı inadına. Yazın yılan kovalardım komşumuzun bahçesinde. Çöpçüler karton toplarken çöplüklerde, kafam karışırdı benim de. Çok şey öğrendim senden, kavga etmeden. Beraber tutuşturup yakardık yürek sobamızı. Doğuda çocuklar üşürdü, biz söndürürdük ateşi, onlardan öğrendik karda kızak kaymayı. Varoşlar kazılırken, biz delikanlı yürürdük kaldırımlarda.

Şehrin göbeğinde canlar düşerdi soğuk kaldırımlara. İnsanlar sigara yakıp izlerken ölümü, biz ağlardık. Bakışlarımızda yoksulluk, düşüncemizde varlık ve 16’mızda öğrendik sevdayı. Kahpe gülerdi bu şehir biz birbirimizi sevdikçe, kahpe kurşunlar sıkardı arkamızdan. Çekip gitmelerimiz de olurdu arada, özlem dingin korkular taşırdı kıyılara, yatırıp birlikte yok oluşları soyardık, yılanlar uyurken, biz sevişirdik.

Beslediğimiz serçeler, özlediğimiz mavileri getirirdi sonra. Denizin tuzlarını sorardık, söylemezlerdi. ‘Ödenmemiş hiçbir bedel, hayalsiz olmaz’, derlerdi. Ve biz kolumuzda paslanmış saatleri denizlere atardık, namlusu tetiğe küsmüş bir gecede, şafak sancılara durana kadar sevişirdik. Susardı yeryüzü, susardı hayvanlar ve bir yağmur alacasında çatımızdan sular damlar, parmaklarımızdaki sarılışlarla gözlerimizi yine birbirimize açardık.

Dün bugünden, bugün dünden kötüyüm desem iyi olabilir miyim, bilmiyorum. İçimin yabanıl sarhoşluğunda kartallar sevimin dağlarında yırtıcı pikeler yapmakta. Aşk diye sevdama bandığım ekmeğim düğümleniyor boğazımda. Oysa, yağmurlarda birlikte yürüyecek, birlikte ıslanacaktık denizin tuzlarıyla. Yüzüme vuran yansımanda çöle düşmüş bir mecnun’un ağıtı olacaktım dilinde.

Dilindeki şarkılardan fallar açıp yalnızlığına kanatlarına hasretler yüklemişsin şimdilerde. Verdiğin hasret meyini kendin içmiş, kendi susuzluğunu gidermişsin kana kana. Seni güvercinler gibi severken kartal yuvalarına bırakmıştın aşk güllerimi. Ne güllerin rengi, ne gecelerin atar yüreği dindirmedi sana olan hasretimi.

Seni bekleyen gecelerimde bir yıldız yağmuruna tutulmuşum ve koynuma düşen bir fısıltıyla gecenin sesini dinliyorum. Adımı ve şiirlerimi arıyorsun katran karası gecelerde ve içimdeki çocukları seviyorsun. Yüreğime şarapneller, yüreğime mermiler saplanmış gülüm, ayaklarım paramparça. Sevdanın mayınlarını geçemezken ben, sana gelmemi istiyorsun. Yıkılmışım, dağılmışım karanlıklarda, üzerimde ağır bir gök var buralarda.

Şimdi, senden çok uzaktayım. Gözlerimde gururdan kocaman dağlar. Bir yılan sevişmesi yüreğimdeki ve ben sensizliğe sarılarak ağlamayı da öğrendim. Ben de gördüğüm rüyaların yorumlarını şarkılara bıraktım. Sevginin gülleri buruşmuş, o güllerin üzerindeki şebnemlerin gözyaşları silinemez. Ruhumu okşayan, ruhumun ordularına kafa tutan bir sevda büyüyor içimde. Ömrümün yolları ona, evrenimdeki tüm sözcüklerimi yoluna serpiyorum.

Bir sevdanın parmaklarından yıldız tozu topluyorum anlayacağın. Kurşunlara yürek, sevgilere çiçek, gecelere beklemek, ölümlere dua oluyoruz birlikte. Çünkü düşüncedir karanlığı kucaklayan ışık. Nice anlamsızlıklar yüreğimde süzülen ışıkla döner geldikleri yere, dönerler yılanların sevişmelere durduğu gecelere.

Selahattin Yetgin

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yılanların sevişmesi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yılanların sevişmesi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yılanların Sevişmesi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
lidya
lidya, @lidya
22.6.2010 21:46:54
selahattin bey, bu cümleleri hepsi birer dize. hem de mükemmel dizeler. uyağı bile var çoğu cümlelerin. farkında olmadan şiir gibi okudum neredeyse. böylesine imgelerle yazarken neden şiir değil de düz yazı?

açık söylemek gerekirse peşpeşe gelen imgeler düz yazıda zorluyor biraz..
emre_onbey
emre_onbey, @emre-onbey
22.6.2010 13:31:33
"üzerimde ağır bir gök var buralarda."

hiçbir yazarda bu kadar imgesel şölene rastlamadım... büyük bir hazla, ince ruhlulukla, aşkla, insanlıkla yazıyorsunuz hocam!

ve ben şasnlıyım, sizi tanıdığım için...

dahası, yaşamak aşkla güzel değil mi?

yüreğinize, yüreğimden selamlar...

tebessümle :))
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.