Gene de bir iştir beklemek. bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.-- cesare pavese
Sen(siz)lik
Sen(siz)lik
@sen-siz-lik

Serseri Düşünceler 13

18 Haziran 2010 Cuma
Yorum

Serseri Düşünceler 13

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2181

Okunma

Serseri Düşünceler 13

Serseri Düşünceler 13

Haylaz değildiki çocukluğum, küçük yaşta omzuma binen yükle zaman kalmamıştı haylazlığa. Elimde hiç bişey yoktu haylaz düşüncelerımden başka. Ve kocaman susmalarım. Büyümek ne zor bir şeymiş aslında. Sonra keşke hep çocuk kalsaydım düşüncelerinin arkasına saklanmak.
Ne zormuş her acıya göğüs germek zorunda kalırken çabalarının boşa gittiğini görmek.

Ey hayat, barışamadık seninle bir türlü
Ne bugünümde bırakıyorsun beni
Ne düunüumde bıraktın kendime
Nede bir umut vaadedıyorsun geleceğime
Garezinmi var bana?

Hele birde umutsuz bir hasretin peşinde serserice dolanmak yokmu... Beklentisiz bir aşkın gelgitlerinde ezilip kalmak. Ne yanında olması, nede uzak kalması... Sadece hayatını altüst edip geriye darmadağın yaşam parçacıkları bırakması... Umutsuzluk, acı, hasret, sevdaya olan kırgınlıklar, kırık bir kalp vesair ağır yaralar... toplanmayı bekleyen; toplandığında tekrar daradağın olacaığını bile bile beklenilen bir hayat.

Ey aşk çaldında kapımı
Beni vurmak içinmi?
Madem gelmeyecektin içeri
Neden alıpta gittin bir yanımı?
Garezinmi var bana?

Beklenmedik anlarda, beklenmedik olaylar çıkıveriyor karşımıza... Her acı bir an geçirdiğimizde, yeniden kendimizi hazırlıyoruz, yeni bir acının bizleri yine dizlerimiz üstüne çökerteciğini bile bile...
Acı hayat iste... ve insanlar acı... sen uçurum kenarında dolanırsın, yinede tutarsın ellerinden, onlar tutarlar kurtulmak için elinden, unutuverir anında seni ve tuttuğu elleri.
Susmak lazım en iyisi...

Ey acı en daim dostum sensin, sen
Ağır vurmaktasın bazan, bir bilsen
Aslında sana değil sitemim, insanlara
Onlardır seni bana iteleyen
En iyisi
Susmak lazım...

Umudumu bırakıyorum bir kağıt gemiyle kocaman okyanuslara. Susmalara iteliyorum tüm düşüncelerimi... Saf ve temiz bir çocukluğa doğru... Kim tutacak ellerimden?

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Serseri düşünceler 13 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Serseri düşünceler 13 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Serseri Düşünceler 13 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
canandemirel
canandemirel, @canandemirel
18.6.2010 11:24:10
susmak bazen en iyisi
sessizlik..
kutluyorum..sevgiler..
Selma Özeşer
Selma Özeşer, @selmaozeser
18.6.2010 01:36:02
10 puan verdi
Kim tutacak ellerimden?



şimdi dön hayata

de ki

_Benim elimden tutacak Rabbim var,kimseye ihtiyacım yok..

Ondan başka da kimseye güvenme.

İnsanlar bile yemin peşine düşüyor,sadece kuşlar değil.

Riya her yerde.

Duaya sarıl dost duaya , yüceler Yücesinden başka Sevgili yok.

selam ve dua ile /Hayırlı kandiller.

_
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.