- 2657 Okunma
- 1 Yorum
- 0 Beğeni
Sakarya Üniversitesi İşletme Öğrencisi Onur Kaan Demir " Gelişime Öenem vermek Hayatımı Kolaylaştıracaktır" dedi
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ TOKATLI HEMŞERİMİZ ONUR KAAN DEMİR” KİŞİSEL GELİŞİMİ ÖNEMSEMEMİZ TABİİ Kİ HAYATTA BİZE ÇOK ŞEY KAZANDIRACAKTIR” DEDİ
SORU- Onur Kardeş, sizinle daha önce röportaj yapmıştık ama siz gene de sizi hatırlamayan okurlarımıza kendinizi tanıtır mısınız ?
ONUR KAAN DEMİR- 1990 Erbaa doğumluyum. İlköğretim Okulunu Tokat Fatih ilköğretim Okulunda tamamladım. Mehmet Akif Ersoy Lisesinden mezun oldum. İki defa Üniversite giriş sınavına hazırlandım. Şu an Sakarya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde İşletme 3. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Çalışma Ekonomisi yan ana dalında da öğrenim görmekteyim. Bir çok kulüp faaliyetlerinde bulunmaktayım. Okulumuzda her tür sosyal etkinliğe katılmaya çalışmaktayım.
SORU- Daha önce sizinle röportaj yapmıştık. Artık 3. sınıf öğrencisi olarak ilk sınıftaki duygularınız ve şimdiki Üniversiteli olarak duygularınız arasında ne fark var?
ONUR KAAN DEMİR- Üniversiteye ilk başladığım zaman Üniversiteyi tanımaya yönelik bir heyecan vardı. Yeni arkadaşlarla tanışmaya, yeni yerler görme süreciyle bir hayli zaman böylece geçti. Zaman geçtikçe yeni arkadaşlara ve yeni ortamlara alışmaktayız. Zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varamadan 1 yıl geçmiş oluyor. 1 ve 2 sınıf derken 3. sınıfa geçmiş oluyoruz. Üniversiteyi yarılamış ve nerede hangi görevde çalışacağımıza karar vermenin vakti geldiğini düşünüyorsunuz. Bu karar verme yeniden bir hedef belirleme bize tatlı bir heyecan vermekte. Zamanın nasıl geçtiğinin farkına vararak 3 sınıfa geçerken , kamuda mı yoksa özelde mi çalışacağımızı kararlaştırmamız gerektiğine inanarak buna yönelik gelişimimiz , çalışmamızı en güzel şekilde tamamlamamız gerekmektedir. Bunlara bağlı olarak duygularımız genelde iş odaklı olmaktadır.
SORU- Üniversiteye başlarken “ Kişisel Gelişim” e ilgi duymazken, şimdi gelişimi önemseyen paneller ve konferanslara giden, daha çok okuyan insansınız . Bu farklı gelişme size ne kazandırdı? İlerde ne kazandıracak?
ONUR KAAN DEMİR-Üniversiteye başlamadan önce her şeyin Üniversite okumaktan ibaret olduğunu sanmaktaydım. Zamanla anladım ki, önemli olan kendimizi ne kadar geliştirdiğimiz , aynı bölümde okuyan arkadaşlarımızdan farklı olarak kendimize neler kattığımız olduğunu anladım. Üniversitede kendimize artılar eklememiz için gerekli bütün koşulları sağladığını düşünmekteyim. Üniversitenin bu imkanları bilindiği gibi çok çeşitli konularda çok sayıda konferansların seminerlerin olmasıdır. Bu konferansları gerek düzenleyen görevli gerekse dinleyici olarak katılarak gelişimimize katkı sağladığını düşünerek aktif şekilde katılmaya çalışmaktayım. Organizasyonlar düzenleme, konferanslarda yer alma, okulda tanınırlığımızı artırarak diğer organizasyonları düzenleyenler tarafından danışılan bir kişilik olmamıza katkıda bulundu. Yaptığımız işlerin güvenirliği güzel çalışmaların hayata atılırken iş verenlerin dikkate alacağını düşünerek , diğer arkadaşlarımdan farklı olarak artılarımın yüksek olduğu düşüncesiyle farklılık kazandıracağını düşünmekteyim.
SORU- Gelişiminizde aileniz ne gibi farklar görmekte?
ONUR KAAN DEMİR- Ailem bugüne kadar yaptığım ve bundan sonra yapacağım çalışmaların bilinçli bir şekilde olacağını bilerek benim kendime olan güvenimin artmasına neden olmuştur. Bu işi yaparken bir defa düşünmediğimi, hemen karar verip ilerde pişmanlık duymak istemediğimi bilmeleri gelişimin bir sonucu olduğunu bilmektedirler. Ailemin her zaman yanımda yer alması destekçi olması geliştiğimin farkına varmalarından kaynaklanmaktadır.
SORU- Sizce Üniversiteler Kişisel gelişim konusunda ne yapmalı? Öğrencilerinin gelişimi için
ONUR KAAN DEMİR-Üniversiteler Kişisel Gelişim adından da anlaşılacağı gibi kişisel yani kişinin üzerine düşen özellikleri kazanmasında üstlerine düşen görevi yerine getirdiklerini düşünüyorum. Şunu da belirtmek gerekir ki bu hizmetlerden çoğu Üniversite öğrencisinin haberi dahi yoktur. Öğrenciler haberdar edilerek hizmetlerden nasıl ve ne şekilde faydalanacakları konusunda bilinçlendirilmeleri gerekmektedir. Fakültelerde yer alan danışman hocaların sayısı artırılarak hocalarla ilişkileri saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde sıcak ilişkiler olarak artırmaya yönelik politikalar izlenmesi gerekmektedir. Bu şekilde aklınıza takılan soru işaretlerinin çözümü en kısa zamanda ve en etkili yoldan bulma şansı yakalamış oluruz Bu da bizi en iyi şekilde motive etmiş olur. Üniversiteliler ise Üniversitelerin bu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmayı bilmeleri ve hizmetleri verimli değerlendirmeyi öğrenmeleri gerekmektedir.
SORU-Kişisel Gelişime önem vermeniz hocalarınız ile aranızda iletişime ne kadar etki etti?
ONUR KAAN DEMİR- Hocalarımıza soru sormamız ve aklımıza takılan konuları danışmamız hocalarımızın hoşuna gitmektedir. Anlattıkları konuları iyi dinlememiz hocalarımızı daha mutlu ederek daha istekli olarak konu anlatmalarını sağlamıştır. Soru sormak ve konulara aşina olmak gelişimimiz gereğidir. Hocalarımız da bunun farkına vararak ilgili öğrencilerle daha ılımlı davranmaktadırlar. Hocalarımızla sık sık diyalog içerisinde olmamız onların bilgilerinden daha fazla yararlanmamıza katkıda bulunmaktadır.
SORU- Kişisel Gelişim Dergilerine olan ilginiz sonucu arkadaş ve hocalarınızla ilişkileriniz nasıl arttı ?
ONUR KAAN DEMİR- Kişisel Gelişim dergilerinde bahsedilen konular güncel ve ilgi çekici alanlar olduğundan gündemden uzak kalmıyoruz. Arkadaşlarla sohbet ederken konulara yabancı olmadığımızı , bizimle konuşacak kelimelerinin olduğunu görmekteyiz. Bu da bizi mutlu ediyor. Yine hocalarımızla konuşurken kişisel gelişim dergilerinin kelime dağarcığımızı kullanarak kelime bulmada sıkıntı çekmiyoruz . Hocalarımızla daha iyi anlaşabiliyoruz.
SORU-Kişisel gelişiminize ve ilet önem verme tutumunuz sizce ilerde mezun olup da işe girdiğinizde iş hayatında size ne katkısı olacak?
ONUR KAAN DEMİR- Kişisel Gelişime ve iletişime önem vermemin şu an için iş hayatında ne kazandıracağını tam olarak kestiremiyorum.Fakat mutlaka bir şeyler kazandıracağına inanmaktayım.Yanımda aldığım artıları da götürerek iş hayatına hazır olmam o zaman etkisini gösterecek tir. İş verenlerinde bu artıları dikkate alarak iş verdiğini düşündüğü kanısındayım. Bilenle bilmeyenin bir olmadığının farkına vararak bilenler gurubuna katılmaya her zaman gayret gösterme çabasında olacağım.
SORU- Bu konuda başka neler anlatacaksınız bize?
ONUR KAAN DEMİR- Her geçen boş zamanın aleyhimize işlediğini düşünerek , ne yapacağımıza ne yapmak istediğimize yani misyon ve vizyonumuzu belirlememiz gerekiyor. Yaz tatillerini iyi değerlendirerek kendimizi geliştirmek için gerekli gayreti göstermemiz gerekmektedir.
Annem Hatice Demir’e, babam İlyas Demir’e, Ablalarım , Şükriye, Ümran ve Leman Demir hanımlara yanımda oldukları için ve bu ailenin bir üyesi olarak bana destek oldukları için şükretmekteyim. Bu röportajı yapma nezaketi gösteren Turan yalçın ağabeyimize de sevgi ve saygı ile teşekkürlerimi iletmekteyim.
Teşekkür ederim.
TURAN YALÇIN-TOKAT