Arkadaş, sizin hoşlanmadığınız kimselerden hoşlanmayan bir insandır. --anonim
emine pisiren
emine pisiren
@eminepisiren

İtler Ürüsün, Çakal ve Kurtlar mı Yesin?

18 Nisan 2010 Pazar
Yorum

İtler Ürüsün, Çakal ve Kurtlar mı Yesin?

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

856

Okunma

İtler Ürüsün, Çakal ve Kurtlar mı Yesin?

İtler Ürüsün, Çakal ve Kurtlar mı Yesin?

Şimdilerde ne çok kayıplarımız oluyor...
Kaybolan eşyaya değil benim üzüntüm...
En kutsal kayıplarımız olan manevi ve tarihi değerlerimiz, gün geçtikçe tek tek yitiriyoruz...
Milli duygularımız sanki erezyonda....

Yıllar önce Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fak. Dekanı ile bir söyleşimiz olmuş, hatta sık sık fotoğraf safarileri düzenlediğimiz Kaz Dağları eteklerindeki Türkmen Köyleri ziyaretlerimizde tanık olduğum, gözlem yaptığım bazı anılarımı aktarma gereğinde bulunup, düşüncelerimi paylaşmıştım:

"Efendim Balıkesir Gaziler şehri adeta. Hatta, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları Gazileri Edremit-in Köylerinde-Havran İlçesinin Köylerinde yaşamaktalar, bir çoğunda o yıllara ait belgeler var, o insanlar çok yaşlı, yakında gözlerini kapayacaklar, hatta Atatürk-ün ilk öğrencisi, hani kara tahtada ilk harfi gösterip öğrettiği İzzet Ege bugün 92 yaşında ve o da yakında tarih olacak, bir öğretim görevlisi ile ziyaret edilse de, kendileri ve anıları video-fotoğraf ile belgelense, duyduğuma göre bir gazimizin mendilinde Atatürk-ün imzası bile varmış, o mendilin ne kadar önemli olduğunu, en iyi bir Türk vatandaşı bilir, bizler Onu ve Mehmetciği görmeden sevdik, yüreğimizde yasları daha dün gibi, ne dersiniz efendim?"

Dekan Bey, gözlerimin içine bakıp, heyecanlı bir ses tonu ile;

"Emine Hanım, siz ne diyorsunuz? Kurtuluş-Çanakkale Savaşları ile ilgili bir kibrit çöpü bile müzemize koyamıyoruz."

Şaşırmıştım!

"Neden sayın dekanım?"

"Neden olacak? İngilizlerin onayı gerekli..."

O esnada dekan beyin yardımcısı bizi sunum yapacağımız büyük salona davet etti. Tema Vakfının düzenlediği etkinlik dolayısı ile Üniversite Öğrencilerine sunum yapmak üzere çağrılmıştık. Şaşkınlığım o kadar çoğalmıştı ki, ne başka bir soru sorabildim, ne de fikir beyan edebilmiştim. Ağzı bir karış açık kalmışlar gibiydim. Donup kalmıştım!.. O gün bugün; hep şu soruyu sorar dururum kendime.

"Bir İngiliz benim ülkemde, benim kültürüme, tarihime ne karışırmış?!

Bu arada İzzet Ege yaşama gözlerini yumdu.
Son İstiklal Gazimiz de gözlerini yaşama kapadı...
Tarihimiz yok olmakta ve biz en değer verdiklerimize bile sahip çıkamıyoruz.
Üzüntüm ve yürek acım bugünlerde gittikçe de fazlalaşıyor.

Sizlere mutsuzluk bulaştırmak istemiyorum, ama bu VATAN bizim yahu!..
Sen git...
O gitsin...
Biz gidelim...
Kime kalsın bu vatan?

İtler ürüsün, çakal ve kurtlar mı yesin?


Ülkeme barış-huzur ve aydınlık yarınlar diliyorum.


Emine Pişiren/Edremit Akçay
18.Nisan.2010

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İtler ürüsün, çakal ve kurtlar mı yesin? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İtler ürüsün, çakal ve kurtlar mı yesin? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İtler Ürüsün, Çakal ve Kurtlar mı Yesin? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Göktürkmen
Göktürkmen, @gokturkmen
18.4.2010 17:43:08
Güzel yazı...

Çok şey yazılabilir, ama tekrar etmekten bıktım ! Birinci tekil tekrar, üçüncü çoğul toplumsal tepki ve ilerlemeyi getirmiyorsa eğer; yapacak şimdilik fazlaca bir şey yok...

Esenlikler dilerim...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.