Bencil kimse devamlı kendi çıkarını düşündüğü için başkalarını düşünmeye ayıracak vakti yoktur.
engüsü
engüsü
@engusu

Yazanla Diyologlar 1

14 Nisan 2010 Çarşamba
Yorum

Yazanla Diyologlar 1

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

613

Okunma

Yazanla Diyologlar 1

Yazmak tarihin sayfalarına birkaç kelime, cümle, satır ve belkide ciltler bırakmak mı? Ben gitsemde benliğim egolarım yürüsün mü ? Yazmak sadece yazmak boşluğa ve kendine mi? Yoksa ruhunun beynine ulaşma çabası mı? Belkide bundandır hergün içimizde sayfalarca yazdığımızı bir türlü kağıtla paylaşamayışımız. Korku sarar içimizi ya okurlarsa ve bilirlerse kendimize bile söyleyemediklerimizi. Ve bazılarımız sahte kimliklere bürünür ve başkalarının hikayesi gibi döker kağıda sayfalarca hikayeler. Peki uydurulan mürekkep kahramanlar memnunmudur kendilerine biçilen rollerden ve yazarının keyfine kalmış dayatma hayatlarından. Bunun cevabı belkide kendi hayatlarımızda saklıdır. Ya siz sizin için yazılan hayattan ve size biçilen rolden memnunmusunuz? Hiç hikayenizden kaçmak için yazılmamış boş bir sayfa aradınızmi? Veya atladınızmı yazarın kaleminin sivri ucuna defalarca, ölmek ve tüm sayfayı kırmızıya boyamak için. Elbette bir çoğunuz bunu kendine bile itiraf edemeyebilir ama her insan aslında kendi romanından çıkmanın yolunu arar. Yada başkalarının romanında kaybolmaya çalışır sıradan bir rolle göze fazla batmadan. Peki ya kendi rolünü değiştirmek ve kalan sayfaları kendin yazmak. Yazara süpriz yapmak ve yazılan olmaktan yazan olmaya terfi etmek. Ben buna yazılanın yazarıyla buluşması diyorum. ’ Yaz’ kökünde birleşme. Ya siz ne diyorsunuz?

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yazanla diyologlar 1 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yazanla diyologlar 1 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yazanla Diyologlar 1 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
14.4.2010 03:34:46
Beğeni:
0
İzlenme:
613
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.