Bir Sınav Daha Geçti
Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı( YGS )
Bu memlekette bu sınavlar bu kadar para etmemeliydi ,ama ne çare!Beceriksiz ve gaddar kimi yetkili etkili kimseler yüzünden bu hale geldik.
Bir memlekette iş alanları sınırlıysa ,ancak diplomayla bazı sınavlara girerek iş sahibi olabiliyorsak, tabiî ki toplum sınav kolik olacak, ekmek parası işte,ne yapsınlar.Tabi ki,duyarlı bir aileden bir kişi dahi sınava hazırlanıyorsa tüm aile strese girer yıl boyunca. ayrıca başarı elde edilmeyince de sıkıntılı sonuçların doğmasına vesile oluyor.
Memleketimizin derdi derindir, yarası ağır, çünkü uzun süre TBMM sansürlü çalışmış yapması gerekeni yapamamış zaman zaman darbelere maruz kalarak bu millet %50 oranında fakirleştirilmiştir.Ondan dolayıdır ki varımızı yokumuzu sınavlara bağlamışız.Ama şükürler olsun ki son 8-10 yıldır bir iyileşme gözüküyor,günden güne devletin varlığı his ediliyor,vatandaş kendini güvende hissediyor.
Ama şartlar ne kadar düzelse düzelsin yine hayatın bazı alanlarında sınavlar olacaktır.Örneğin akademik alanlarda , terfi durumlarında sınavın devam etmesi kadar doğal bir şey yoktur.İsteyen herkesin üniversite okuma imkanı olsa dahi yine de daha iyi okula girmek, daha kaliteli hocalardan ders almak için bir yarışma sınavı olacak tabi. ama bu sınav iş-aş endişesiyle olmayacak.
Gençlere sesleniyorum!..
Gelecekten umut var olun, bu ülkenin artı değerleri sizi bekliyor. Yeter ki bilgili, becerikli olun, yabancı dil öğrenin, dünya ile iletişim kurmayı ihmal etmeyin, kendinizi; hünerinizi ifade etmeyi becerin.memleket sorunlarına ,hayattaki zulüm ve haksızlığa bigane kalmayın.
Yaklaşık olarak 6 aydır dershanelere gidiyor,evdeki yoğun programlarınızla çalışıyorsunuz,eminim sınavda karşılığını alırsınız kayda değer başarılar bedel ister,Örneğin ben,1973’te ilkokul mezunu oldum,1982’de liseye devam etme fırsatı buldum.Arkadaşlarıma göre daha çok çalışarak; Allahın inayetiyle aralıksız başararak Kimya öğretmeni oldum,bir kardeşin üç yıl dershaneye giderek anca sınıf öğretmenliğini kazandı, şimdi şükürler olsun okul müdürüdür,Bir amcazadem vardı inanır mısınız liseyi bitirdikten 7 yıl sonra sınıf öğretmenliğinin ikinci öğretimini kazandı, yeddi yıldır öğretmenlik yapıyor hayatından da memnundur.
Yani siz kapasitenizi biliyorsunuz hemen ilk yılda yüksek bir başarı beklemeyin, ikinci hazırlığınız ise duruma bakın eğer başarınızda bir ilerleme oluyorsa hazırlığa devam edin yok eğer bir önceki yıla göre üç beş puan az yada fazla alacaksanız; yakınlarınızla, rehberlerinizle, sevenlerinizle, konuşun kendine başka bir yol çizin kanaatim budur.
Okumak her şey değildir,ben o kadar okudum bir öğretmen, bir okul müdürü olabildim, babam kelimeleri heceleyerek anca okuyabiliyor, saygın bir değeri, namı, şanı var, hepimizi okutabilmiş,acaba aynı şey biz çocuklarımız için yapabilecek miyiz? gerçi benim de elhemdulillah tüm çocuklarıma üniversiteli olmak nasip olmuş, kimi okuyor kimisi bitirmiş bundan dolayı Rabbime müteşekkirim.
Yani “her şeyde bir hayır vardır” ifadesi aklımızda olsun,yeter ki biz şahsiyet ve şerefimizi koruyabilelim, Avrupa kültürü peşinde koşmayalım, onlar zevke daldılar ;aile kavramını kaybettiler ah vah ediyorlar, biz aynı hatayı yapmayalım. Akraba, arkadaş, dost, aile, komşu hemşeri gibi kıymetli değerlerimizi kayb etmeyelim diğer imkanlar gelip geçicidir,zaten yarın öbür gün çalışmayan insanımıza işsizlik ücreti de verilecek,bu memleketimizde hepimize yetecek kadar iş var, aş var,yeter ki umut var olalım, bilinçli vatandaş olalım,dürüst ve çalışkan olalım,önce hakk edelim sonra hakkımızı arayalım,inanırmısınız bu günün lise mezunlarının bir çoğu ilkokul bilgilerini bile bilmiyor.İşte bu ürkütücüdür,diplomalı cahillerle uğraşmak çok zor
Sınav için endişeye mahal yok, varlığınız yeter. siz bu memleketin yarınlarısınız biz de siz rahat yaşayasınız diye çırpınıyoruz.
Selam ve sevgilerimle….
Allah’a emanet,selametle kalın.
e.kaya
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.