Nefretin kök salması, tıpkı kötü ün gibidir: yok edilmesi zordur. baltasar gracian
fanatik1962
fanatik1962

TÜRKİYENİN PRESTİJİ

Yorum

TÜRKİYENİN PRESTİJİ

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1152

Okunma

TÜRKİYENİN PRESTİJİ

TÜRKİYENİN PRESTİJİ

Bir dört yıl daha geçti ve biz yine dünya kupasında yokuz. Kimse bunu düşünmüyor. Herkes birbirini yiyor herkes kendi menfaati için çalışıyor. Antrenör milli takımın başına geçerken bir ton vaatlerde bulunuyor ve milyonlarca dolarları cebe indiriyor.

Olmayınca da bir daha ki sefere deniliyor. Peki bizim kaybettiklerimizi kim telafi edecek? Ne federasyon, ne antrenör, ne de futbolcu kimse bir şey yapmıyor olan hep Türkiye’nin gururuna oluyor. Onlar ceplerini doldurup gidiyor. Türkiye’nin gururu paramparça yerlerde kalıyor. Bu ülkede Türkiye’nin prestijini düşünecek kimse yok.

Bu işin sonu nereye varacak. Bir ligin sonu daha geliyor. Yine birileri şampiyon olacak, olacak da ne olacak yine hüsran hele şampiyonlar ligi maçlarını izledikten sonra bizim hiç bir kulubümüzün onlarla baş edecek seviyeye geleceğini en azından şu an için düşünmüyorum.

Kimse elde edilebilecek başarıyı düşünmüyor; sadece kendi cebini dolduruyor. Bir barcelona nasıl bunu başarıyor? Bunlardan örnek alıp niye kendimize uygulamıyoruz. Bu kadar beceriksiz miyiz?

Benim bildiğim transferi antrenör yapar. Ama biz de böyle değil, “başkan gidiyor istediği oyuncuyu alıyor”. Sonra da “hocaya bunu oynat” diyor. En basiti Fenerbahçe Mehmet Topuz denen bir oyuncu aldılar. Bence takıma bir kuruş faydası yok, niye alındı derseniz başkan öyle istedi Beşiktaşın elinden kapmak için… İyi mi yaptı? Bence hayır olan yine Fenerbahçeye oldu.

Bundan iki sene öncesine kadar İbrahimoviç alınabilirdi. Tutturmuşlar yıllık parasını ödeyemeyiz. Şimdi İbrahimoviç’i almak bir yana yanına bile yaklaşamazlar. O zaman alsaydın, bu kadar parayı sen kazanırdın. İlerisini göremeyen insanlardan başkan olmaz

Milli takım teknik direktörleri belli takımlardan adam alıyorlar. Niye? daha başka takımlardan oyuncu alınıp denense ya da seçim yapılmadan önce gidip izlense olmaz mı?

Sayın federasyon yetkilileri kendilerini Avrupa seyahatlerine götürene kadar futbolumuzun alt yapısı için bir şeyler yapsalar olmaz mı? Kulüplere yaptırım gücü olan kararlar alsalar daha iyi olmaz mı?

Haziran ayında yine başka ülklerin futbolunu izlemekle yetineceğiz. Bunun önüne geçmek istiyorsak herkesin taşın altına elini sokması gerekir.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Türkiyenin prestiji Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Türkiyenin prestiji yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TÜRKİYENİN PRESTİJİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
handan akbaş
handan akbaş, @handanakbas
8.4.2010 11:54:02
10 puan verdi
Futbol'u çok takip etmediğimi yazmıştım bundan önce, benim üzüldüğüm konuları bugün kaleme almışsınız, o yüzden yazma gereği duydum.Çok doğru noktaya temas etmişsiniz, neden bu yıl yine Türkiye dünya kupasında yok. Ülkemizde spor denince akla ilk önce futbol geliyorsa, yetkili sorumlu kimlerse hesap vermeli değil mi?Ortada futbolculara ödenen milyon dolarlardan bahsediliyor, kimler görevini tam yapmıyor da, hep emekler boşa gidiyor.
Çok doğru tespitler, sorgulanması gereken bir konu , tam puan.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL