Toplum İçin Sanat Meselesi
Merhaba şiir dostlarım,
neden şiir yazarız?
(bunun tersi, ’neden öykü yazmayız’ anlamında değil; ’neden bir sanat icra ederiz’ anlamında ise) ..
sanatla yapılabilen herşey daha etkin olacaktır, toplum adına olursa tabii ki.. kişilerden veya partilerden söz etmeksizin, fikirleri veya olayları ilkesel açıdan inceleyecek düzeyde olarak, aslında bunu başarabiliriz.
aksi halde; para ile, şiddet ile kimseyi ikna etmek mümkün değil, bunlar yaşanıyor, süpergüç bile bunu yapamaz durumda..
aklı selimden yana olmak ve doğrucu yaşantımızı sürdürmek, dürüstün yanında olmak.. ülkenin birlik ve beraberliğe olan ihtiyacını görmek..
bu tema bile, toplumu aydınlatmayı sağlayacak ne kadar şiir veya makale ürettirir bize. tüm olayları betimleyen dizelerle, çoşkulu bir aktarımla, fikirlerimizi bile tersine örneklerle benimsetebiliriz.. en azından vicdanına seslenmiş ve aklını erdirmiş oluruz, her ne kadar mağlubiyeti kabul etmese de mağrur edâ ile..
kendi için kazanmayı ilke edinmişleri, toplumu öne çıkaran ve halkın aydınlatılması amacına yönelik yazan, bunun için iletişim ortamlarını kullanan entellektüel kalemşörlerle yenmek mümkün olabilir.
bunu başarmak zor değil, haydi sarılalım kalemlere, klavyenin tuşlarına...
yazalım ki; biz Türklerin yazışmaya karşı olan zaafiyetini yenelim, yazılı metinlerimiz çoğalsın, toplumsal belleğimiz güçlensin...
esenlikle kalın,
saygılarımla.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.