Senden nefret edenleri sev; iyilikten başka üstünlük alameti tanımıyorum. -- ludwig van beethoven
çigdem
çigdem
@cigdem46

küfrediyorum, o halde varım

13 Ocak 2010 Çarşamba
Yorum

küfrediyorum, o halde varım

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1148

Okunma

küfrediyorum, o halde varım

NEDEN KÜFREDİLİR?
Bazen bazı olaylar karşısında insanlar, acze düşer. Bu acizlikleri esnasında kimisi duaya sarılır, kimisi de içindeki öfkeye yenilerek küfre sarılır. Bu küfre sarılma esnasında dikkat çeken bir nokta vardır ki o da hiçbir bayanın zor durumda kaldığında küfür etmemesidir. Eğer zor da kalan bir bayan küfrediyorsa ona toplum katında iyi gözle bakılmaz. Çünkü o, ağzı bozuk biridir, toplumun koydu kurallar içerisinde küfür edemez. Ettiğinde de dediğim gibi “kötü bir kadındır.”
Peki bu durumda küfür eden erkeklere ne diyeceğiz?
Başta söylediğim gibi aciz kalan insanın karşısında iki yol vardır:
1. Dua etmek (sabır göstermek)
2. Küfür etmek (aceleci davranmak)

Aciz durumda kalan erkek, “erkek” olduğu için daha doğrusu toplumda güçlü göründüğü ve gücüne gölge düşmemesi için acziyetini saklamanın en güzel yolunu bulmuştur; “küfür”. Çünkü erkek bu noktada acizdir, elinden hiçbir şey gelmemektedir ve bunu yanında bulunan herkes farkındadır. Bu farkındalığı bozmak, dikkatleri başka yöne çekmek ve “ne kadar da aciz ve çaresiz olsam da ben erkeğim” “güç bende!” gösterisini yapabilmek için tek silahı olan “küfüre” sarılır.
Bu sarılma, onun “erkekliğini” kurtardığı gibi yanında bulunan diğer erkeklere de “gücün kendinde!” olduğunu bir kez daha göstermiş olur.
Hatta bir erkek çocuğunun “erkek” olduğunu ispatlayan yollardan biri de güzel küfür edip etmediğidir. Bazı aileler de görürüz; “ hadi oğlum, bir küfür et de duyalım” gibi şakavâri laflar aslında çocuğun daha küçük yaşta “erkek” olduğunu kavraması ve zaman içerisinde bu küfür geleneğini sürdürebilmesi için küçük bir eğitimdir. Çocuk böylece büyüklerinin yanında küfür edileceği gerçeğini kavramış olur ve büyünce de rahatlıkla ulu orta küfür etmenin tadını çıkarır.
Küfür geleneği böylece arkadaştan arkadaşa, babadan oğla aktarılarak gelenek içerisindeki yerini alır.
Ki bu tarz düşünenler içinde gelenekte yerini almalıdır. Yoksa “erkek” erkek olduğunu nasıl ispatlayacaktır?
Son söz, küfür acizlerin saklandığı bir saklambaç oyunudur. Bulan, bulanı sobeler.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Küfrediyorum, o halde varım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Küfrediyorum, o halde varım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
küfrediyorum, o halde varım yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ilkay m.
ilkay m., @ilkaym-
2.7.2010 10:27:48
nedir bu erkek düşmanlığı!
Fatoş Huy
Fatoş Huy, @fatoshuy
13.1.2010 23:51:44
Küfür acizliktir. Ne erkeğin ne kadının ağzına yakışandır.

Önemli bir konuya değinmişsiniz...
impress
impress, @impress
13.1.2010 20:31:48
Yazını okuduğumda kızların erkekler kadar çok küfrettiği ve bunun gayet normal karşılandığı ülkeler aklıma geliyor.Abd bunlardan birisi amerikada çok rahat bir kız küfür eder hiç te yadırganmaz bakıldığında demokrasi ve teknoloji de ipi göğüsleyenlen bir ülke bence bu toplumsal olgunluğun oluşması tamamen dinin vicdan üstündeki etkisidir.Laikler bunun toplumsal bir kural dan geldiğini söyleselerde bu tamamen türklerin dini anlayışıdır.Ama biraz hoyratlaşmış tabiki erkeklerinde böyle bir hakkı kendinde bulmalarını bi türlü anlamam bide erkeklerde kızlar varken küfür etmemeye dikkat edişleri vardır ki on numara :))
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.