DURUN! UNUTTUĞUNUZ İKİ ŞEY VAR!
ŞİMDİ LÜTFEN SORULARIMA CEVAP VERİN.
BU
AKŞAM NE YAPACAKSINIZ?
YARIN PAZAR BELKİ BİRÇOĞU İÇİN TATİL. YARIN İÇİN PLANINIZ NE?
AKŞAMA FIRINDAN EKMEK ALMAYA GİDECEKSİNİZ DEĞİL Mİ?
BU ARALAR EN YAKIN ARKADAŞINIZLA BULUŞACAK MISINIZ? BU BİR ARKADAŞ DEĞİL DE BİR YAKININIZ, İŞ ARKADAŞLARINIZ VS. OLABİLİR. PEKİ NE ZAMAN BULUŞACAKSINIZ?
YEMEĞE GELECEK MİSAFİRLERİNİZ İÇİN ALIŞ-VERİŞ LİSTENİZ HAZIR MI?
TOPLANTIDA YAPACAĞINIZKONUŞMA İÇİN KENDİNİZİ HAZIR HİSSEDİYOR MUSUNUZ?
BU SORULARA ÇOĞUNUZ EVET YADA HAYIR YADA ŞUNLARI YAPACAĞIM DEDİ. FAKAT BİRŞEYİ UNUTTUNUZ FARKINDA MISINIZ? BU HER ZAMAN UNUTTUĞUMUZ BİRŞEY. HER ZAMAN UNUTYORSAK ÖNEMLİ DEĞİL SANMAYIN. ASLINDA ÇOK ÖNEMLİ. BU, PLANIN BAŞLANGIÇ NOKTASI.
MESELA BİR EV YAPIYORSUNUZ. BU BİNANIN TEMELİNİ SAĞLAM ATMALISINIZ Kİ DEPREME KARŞI DAYINIKLI OLSUN. EĞER HARCINDA BASİTE, UCUZA KAÇARSANIZ NİCE GÜZEL HAYALLLERLE YAPTIĞINIZ BU EV BAŞINIZA ÇÖKEBİLİR VE SİZ HAYALLERİNİZLE BİRLİKTE ALTINDA KALABİLİRWSİNİZ.
BAŞARIYA ULAŞAMAYAN BİRÇOK UĞRAŞINIZ İŞTE BU EKSİKLİKTEN KAYNAKLANIR. AMA NEDENSE FARKINA VARILMAZ. YADA BAŞARISIZLIK SEBEPLERİMİZİ HEP FARKLI NOKTALARDA ARARIZ. HERKES FARKLI ŞEYLER SÖYLER.
AMA ASLINDA HEPİMİZİN BAŞARISIZLIK SEBEBİ TEKTİR.
İKİ KELİMENİN EKSİKLİĞİ BAZEN ÇOK BÜYÜK ÜZÜNTÜLERLE TEKABÜL EDER.
AYNI ŞEKİLDE NEDENSE YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ KÜÇÜK İŞLER BİLE BAZEN HATTA GENELLİKLE YOLUNDA GİTMEZ.
HEPİMİZİN BİRTAKIM PLANLARI VARDIR İRİLİ UFAKLI. BAZEN BİR PLANIMIZ İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLMAZ. BİZ DE O ZAMAN HEMEN “B” PLANINI UYGULAMAYA SOKARIZ. BU DA OLMAZSA “C” PLANI YÜRÜRLÜĞE GİRER. YANİ “A-DAN Z-YE” HAZIRLIKLIYIZDIR. AMA HEPSİ DE BİR İŞE YARAMAZ. O ZAMAN ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLANIR, ÇIKMAZ SOKAKTA YOL ARARIZ ÇIKABİLMEK İÇİN. ÜMİTSİZLİĞE DÜŞERİZ. SONRA SORGULAMAYA BAŞLARIZ; “BEN NERDE YANLIŞ YAPTIM?” SORARIZ DA YİNE CEVABINI BULAMAYIZ. SONRA DA SAÇMALAMA KOMASINA GİRERİZ; “ZATEN BEN DE ŞANS OLSA…”
AH… NEDEN BAKAR DA GÖRMEYİZ… İŞTE BİNAYI SAĞLAM YAPMADIK. TEMELDE SORUN ÇIKTI. YIKIK ALTINDA KALDIK. KEMİKLERİMİZİN ÇITIRTISINI DUYUYORUZ. AMA BİZİÜZEN KEMİKLERİMİZİN ACISINDAN ÇOKYENİLİŞİMİZİN, BAŞARAMAYIŞIMIZIN, KABULLENEMEYİŞİMİZİN YENİLGİYİ, ÇEVREYE REZİL OLUŞUMUZUN, BAŞKALARINA BAKIP DA KENDİMİZDE OLMAYANI ARAYIŞIMIZIN ÇARESİZLİĞİDİR.
OYSA HERŞEY ÇOK FARKLI, ÇOK GÜZEL OLABİLİRDİ ÖYLE DEĞİL Mİ.
NEYİ UNUTTUNUZ BİLİYOR MUSUNUZ?
HAYIR BİLMİYORSUNUZ. SÖYLEYEYİM ÖYLEYSE.
İŞİMİZE BAŞLARKEN “BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM”, CÜMLEMİZİ TAMAMLARKEN “İNŞALLAH”-“ALLAH DİLERSE” DEMEYİ UNUTTUNUZ, UNUTTUK.
EVET SADECE İKİ KELİMEDEN İBARET BİZİM PLANIN TEMELİ.
NE KADAR BASİT DEĞİL Mİ. BİR MADDİYAT GEREKTİRMİYOR. ÇOK BÜYÜK BİR ÇABA SARFETMEMİZE GEREK DE YOK.
ELİMİZİ YIKARKEN, OCAĞI YAKARKEN, BİRİLERİNE BİRŞEYLER İÇİN SÖZ VERİRKEN, KARAR ALIRKEN DEMEMİZ GEREKEN “BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-DİR” “ÇARŞIYA ÇIKACAĞIM.” “ANNEME GİDECEĞİM YARIN.” “İŞTEN ÇIKINCA GELİRİM.” DERKEN İSE CÜMLELERİMİZİN SONUNA “İNŞALLAH” KELİMESİNİ EKLEMELİYİZ. ÇÜNKİ BİZE YÜRÜME, YAPABİLME, KONUŞABİLME GÜCÜNÜ VEREN ALEMLERİN YARATICISI SONSUZ KUVVET SAHİBİ ALLAH’U TEALA’DIR. GÜNLÜK İŞLERE DALIP DA ONU DİLİMİZDEN DÜŞÜRMEMELİYİZ. ÇÜNKİ ANCAK ONUN İZNİ VE ONUN DİLEMESİYLE İŞİMİZDE, EVİMİZDE, HER AN HER YERDE MUVAFFAK OLABİLİRİZ.
“BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM,
RABB’İM BİZİ ONU UNUTANLARDAN EYLEMESİN İNŞALLAH.”